21 Mayıs 2008, Çarşamba 13:27:01

Kocaeli'de Hava Taksi Hizmeti başladı...

Kocaeli'ye getirilen iki özel deniz uçağı, hava taksiciliğine başladı.
  • Oncelikle hayirli olsun! Dunya sivil havacilik pazarini takip eden girisimcileri tebrik eder, hava taksi sirketlerinin basarili olmasini temenni ederim. Umarim bu sektorde atilimlar artar...

Kocaeli'ye getirilen iki özel deniz uçağı, hava taksiciliğine başladı. İşadamları, İstanbul'a giderken veya Körfez turu yapabilecek. Bunun yanında özel günler içinde kullanıma sunulacak. İsteyen bu uçaklar sayesinde havada evlenme teklifi yapacak, isteyen gelin arabası olarak kullanabilecek.

Seka fabrikasının bulunduğu alanın park yapılmasından sonra bu bölgede çeşitli aktiviteler yer almaya başladı. Deniz kenarında bulunan Seka Park'ın aynı zamanda deniz uçağı merkezinin olması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yapıtığı girişimler sonuç verdi. Belediyenin Körfez kililiğini incelemek için kiraladığı Maule tipi uçağa ek olarak iki özel uçak daha geldi. Uçaklar hava taksi olarak kullanılacak. Deniz ve karaya inebilme özelliği bulunan uçaklar, 4 ve 6 kişik. Uçakların saati 500 Euro.

Bunun dışında ikinci tarife ise en az 3 kişi olmak üzere kişi başı 150 YTL. Uçakları, işadamları kiralayıp İstanbul'a gidebiliyor ve havada inceleme yapabiliyor. Uçaklar değişik etkinlikler için de kullanılabilecek. Havada evlenme teklifi veya körfez turu yapılabilecek. Düğününe renk katmak isteyenlar uçağı aynı zamanda gelin arabası da yapabilecek. Türkiye'de sadece 4 tane bulunan bu deniz uçaklarının 3'u Kocaeli'de bulunuyor.

Türkiye'de iki deniz uçağı pilottundan biri olan Hakan Osanmaz, uçaklardan birinin hem denize hem de karaya inebilme özelliğine sahip olduğunu söyledi. Osanmaz, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik ve deniz uçağı üssünü kurduk. Artık işadamlarımızı Yeşilköy veya Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan alacağız ve İzmit Körfezi'ne indireceğiz. Kocaeli için bu çok önemli. Mesela geçenlerde Kavanlar, Dalaman'a gitmek istedi. Ancak benim İstanbul dışına çıkmamam gerektiği için Alaska'dan 1 haftalığına pilot getirdiler. Artık Büyükşehir'e kiraladığımız uçağın yanı sıra 2 uçağımızdan biri ile Körfez turu yaptırabileceğiz. Ancak 3 kişilik grup olması gerekiyor. Bu tur için kişi başı 150 YTL, İstanbul turu için ise saat ücreti 500 Euro. Deniz taksi olarak da hizmet vereceğiz ve bu konuda özellikle düğün arabası yerine gelin uçağı da olmuş olacak."

 

Kocaeli'de Hava Taksi Hizmeti başladı...

Yorumlar

Air ~ 16 yıl önce
Oncelikle hayirli olsun! Dunya sivil havacilik pazarini takip eden girisimcileri tebrik eder, hava taksi sirketlerinin basarili olmasini temenni ederim. Umarim bu sektorde atilimlar artar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000