13 Kasım 2012, Salı 14:42:56

İZİNLİ OLDUKLARI GÜN İŞTEN ÇIKARILDILAR

Hava İş Sendikası, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda işten çıkarmalarla ilgili açıklama yaptı. Açıklama 'bugün saat 15.30'a kadar işe başlatılmazlarsa iş barışının bozulması' gibi konulara değinildi.
  • Saten işini yapan hakkını savunan insanlar hep mağdur olurlar. Ben tek başına kaldım etrafımdaki guvenlik olacak adamların hiç biri yoktu kaçmışlardı. Ben kaçmadım görevimi yerine getirdim kalabalığı dağıttım trafiği açtım ve kötü biz olduk. İşte size sabiha gökçen adı var kendi yok. Emekli Askerlerin kendi ihalelerine aldıkları pazar. Herkes kendi adamına is veriyor kendi adamlarını yerleştiriyor. Bu sistem böyle adam gibi adam işini layıkıyla yapan insanlar her zaman sıkıntı yaşarlar. Şimdi görüyorum guvenlik amirlerini hepsi zamanında benim arkadaşımdılar. Herkes güzel yerlere gelsin isterim allah daha iyi mutlu ve huzurlu etmesini istiyorum. Ayrıca 2009 senesinde guvenlik müdürlerine buradan sonsuz saygılarımı ve sevgilerimi gönderiyorum beni ayrı ve ozel severlerdi çok tesekkur ederim.
  • 2005 zamanında sabiha gokcen hava alanında ozel şirkette gorev yaptım. dış hatlar iç hatlar ve tüm birim noktalarında görev yaptım. O zaman servisimiz vardı binerdik servise hep beraber kadrolu arkadaşlarla evimize giderdik. Daha sonra bize siz servise binmeyeceksiniz dediler biz itiraz ettik. Daha sonra yemek yeme hakkımızı elimizden aldılar kısa süre sonra işten ayrıldım. Biraz daha sonra sirketin ilişkisine son verdiğini duydum ihaleyi kaybetmiş. 4 sene sonra Tekrar girdim limak holding bünyesinde ise basladim kendi bünyesinde vip ve dış hatlar olarak görev aldım. Bir kaç ay sonra Dış hatlar önünde pegasus yolcuları kavga ettiklerini gördüm biletler çok ucuzlamıştı beni vip bakanlıktan dış hatlara çağırdılar en deneyimli görevli olduğum için. Adamın biri geldi hakaret etmeye başladı üstüme yürüdü bende gereken tepkiyi gösterdim ve cevabını verdim bu adam terbiyesiz ukala ve görgü yoksunu olan kişi herkesin başı sorumlu olan sio muş. Beni işten çıkardı niye ve neden diye sormuyorum.
  • Bu arkadaşlar performans deyip duruyorlar..acaba hiç hakettiler mi. yöneticileriniz yaptığınız kusurlara, arama hatalarınızı, müşteriye karşı olumsuz davranışlarınızı ve görev ihmallerinizin çoğunu görmezden geliyorlar. zaten az para alıyorlar maaşlarından eksilmesin diye. siz ne yapıyorsunuz. bir çoğunuz yöneticilerinizin yüzüne başka arkasına başka konuşuyor sendikanın elinde oyuncak oluyorsunuz.ayrıca zorla tutulmuyorsunuz daha ilk başlangıçta bütün şartlar artısı ve eksisiyle belirtiliyor...
  • EMEKLİ EMNİYET VE ASKERİ PERSONELE EK GELİR KAPISI OLAN ÖZEL GÜVENLİK TAAKİ BU İKİ EMEKLİ KAMU KESİMİNDEN NE ZAMAN KURTULUR İSE O ZAMAN GERÇEKTEN ÖZEL GÜVENLİK OLUR. GÜNDE BİNLERCE YOLCUYA SAĞLIKLI VE GÜVENLİ UÇUŞ SAĞLAMAK İÇİN BAŞINDAN KIÇINDA TER AKITAN, HALA GECE 12 SAAT ÇALIŞAN, GECE ÇALIŞMALARLA İLGİLİ İŞ KANUNUNDA 7,5 SAAT ÜST SINIRINA RAĞMEN BU SINIRA ALDIRIŞ ETMEYİP BAŞTA YARGITAYCA ALINAN ONCA KARARA KAFA TUTAN YARGIYA İNTİKAL EDEN KONUDA KURTULUŞ YOLU BULMAK İÇİN İDARECİLİĞİ BIRAKIP ÇÖZÜM ARAYAN YÖNETİCİLERİMİZ VE BU YÖNETİCİLERE KOLAYLIK SAĞLAYAN BAŞTA HAVALİMANI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ OLDUĞU SÜRECE SIKINTILAR ÇÖZÜM BULMAZ. EN BASİDİ MSHGP EK9’da her kontrol noktasında sürekli dört görevli bulunmalı, bu dört kişilik grupta en az bir bayan görevli çalışmalıdır DİYEN KANUN KOYUCU BU KİŞİLERİN İZİN VE İSTİRAHAT DURUMUNDA YERİNE ADAM ÇALIŞTIRMA KONUSUNU GÖZ ARDI ETMEZ. İNSANİ İHTİYACIMIZDA BİLE YERİMİZE ADAM GÖNDERİLMEMEKTE CİHAZDA ADAM EKSİLTİLMEKTE...
  • bu ülkede artık güvenlikte şehit verir oldu polisin askerin işini yarı yarıya kolaylaştırır oldu en azından devlet tarafından bir güvence altına alınsa patronların godamanların eline bırakılmasa hele lgm gördüğüm en iğrenç görev yeri ama düzelcek diye sabır edioz .fakat bişi değişmio alllah katında hakkımızı helal etmiyoruz cünkü bu kadar baskı cok fazla.tek korktuğum birgün birinin cinnet gecirip yeter die kaykırmasıdır değerli yönetiçilerim inanın bu haykıranın yanında haykıran cok olur ondan sonra ne yapacaksınızmerek ediom.
  • İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI 1 BİZLER LGM GÜVENLİK İLK KURULDUĞUNDA İKRAMİYE İLE ÇALIŞIYORDUK SONRASINDA SÖZDE PERFORMANS ADI ALTINDA ÇALIŞMA SİSTEMİNE GEÇİLDİ İLGİNÇTİR Kİ SÖZDE PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMUNDA ÇALIŞAN KİŞİYE PERFORMANSIN KENDİSİNE TEBLİĞ EDİLDİĞİ VE AD SOYAD VE İMZASININ BULUNDUĞU SATIRLAR DA BULUNMAKTADIR. 2 GECE 7,5 SAAT ÜZERİNDE ÇALIŞMAYLA İLGİLİ YARGITAY KARARLARINA İSTİNADEN DAVA AÇIP ÇIKAN ARKADAŞLARIMIZA KIZARCASINA BİZLERİ 12 SAAT SİSTEMİNDEN 8 SAAT SİSTEMİNE ÇEVİRDİLER DÜŞÜNÜN 7 GÜN ÇALIŞIP 8 GÜN İZNE DÖNDÜLER YER HİZMETLERİ YASAL ÇALIŞTIRILIRKEN BİZLERİ KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRDILAR EŞİMİZİ ÇOCUĞUMUZU ALIP MİSAFİRLİĞE GİDEMEZ ETTİLER. YILLIK İZİNİMİZİ 7 + 7 İKİYE BÖLDÜLER 2 GÜNDÜZ 2 GECE ÇALIŞP 5 GECE DAHA ÇALIŞMAMZI ŞART KOŞTULR. İZİNLİ OLDUĞUMUZ GÜN İŞE GETİRMEK İÇİN BİZİM İZNİMİZİ ALMADILAR . KALDIKI YENİ TERMİNAL AÇILIŞINDA 9 GECE SEVERK ÇALIŞTIK NE DEĞİŞTİ Kİ ŞİMDİ BİZLER ASİ OLDUK İSYANCI OLDUK. SÖZÜN ÖZÜ İNSAN OLMAK İÇİN SENDİKALI OLDUK
  • yazıklar olsun hava-iş e dil uzatan arkadaşlar hava iş in yanında olan bütün üyeleri kazandı davalarını ben çalışan bir insanım maaşım cebimde 3gün duruyo ayın geri kalanını parasız geçiriyorum ve benim bir işim var çalışıyorum? karın tokluguna çalışmak bu işte işyerinde bir öğün yedigi yemekle evden işe gidip geliyoruz ve buna istihdam diyorlar bir işin var karnın doyuyo suss foto sentez yapıyoruz artık hava iş le tüm haklarımızı alıcaz
  • Hava-iş sendikasının güvenlikle ne alakası var , kendilerine yeni pazar alanları yeni müşteriler mi arıyorlar ?
  • Bakıyorumda patron yalakaları sarmış burayı, ezecekler, mesai ödemeyecekler, köle gibi çalıştıracaklar. bunlara tepki gösterip yeter dendiğinde sendika kötü olacak öylemi? ya ayıp ayıp insan utanır biraz. er yada geç insanlar alın terinin karşılığını alacak bu hava limanında ama sendika varsa tabi. e bide olmasaydı ne olacaktı acaba, ugandayı aratmayan kölelik devam değilmi?
  • evet arkadaşlar herkes yorum yapabilir ama gercekleri görerek ve mantıklı yorum yapmak lazım. hava iş sendikasına eleştireler gelmiş neyin eleştirisi arkadaşlar isg patronu vr isg yöneticileri çalışanların iş hayatlarına inanılmaz saldırıyorlar, çalışma saat ini 12 saat yapacaksın yasal olarak 8 saat geçtiğinde 2. yemek hakkını vermiyeceksin fazla mesai ucretlerini alamayacaksın e arkadaşlar tepkisizmi kalsın. yok anamın ilaç parasını bulamadım yok sendika sahip çıkmadı yok iş kolunuz tutmuyor bunlar işveren ağzıyla yazılmış yorumlar. anayasal haklarını kullandıkları için işten çıkarılan arkadaşlara tüm cani gönülden destek veriyorum kazanan emekçiler olacaktır.tepkisiz kalıpta kaçmak amacında olan arkadaşlara sesleniyorum susma sustukça sıra sana gelecek.

Hava İş'ten yapılan açıklama şöyle;

Limak holding tarafından işletilen, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ nda yaklaşık 3,5 yıldır sürdürülen örgütlenme faaliyetimiz neticesinde,  Yer hizmetleri  A.Ş.  şirketinde 03 kasım 2011 tarihinde toplu sözleşme imzalanmış, ancak işveren Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sendika istemediği için muvazaalı bir şekilde müşterilerini elden çıkartarak küçülmeye gitmiş, buna gerekçe göstererek 348 üyemizin iş akitlerini feshetmiş ve son olarak 01 ekim 2012 tarihinde yer hizmetleri faaliyetini tümü ile sonlandırarak kalan 101 üyemizin işine de muvazalı  olarak son vermiştir.

Açılan işe iade ve sendikal tazminat davalarında ise mahkemelerce fesihlerin geçersizliğine karar verilerek iş verence kanunun dolanıldığını, aynı anlama gelmek suretiyle kanuna karşı hile yoluna gittiğini, feshin asıl amacının sendikal sebep olduğu açıkça belirtilmişti.

Yine Limak holding’e bağlı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı LGM (Limak güvenlik hizmetleri) A.Ş. şirketinde sendikamız örgütlenmiş ve Mayıs 2012 tarihinde ÇSGB’lığından yetki tespiti talebinde bulunmuştur.

Ancak Limak güvenlik hizmetleri yöneticileri sendikal örgütlenmeyi başarısız kılmak adına haziran ayında acilen yönetim kurulunu toplayarak kağıt üzerinde şirketin adını Orion koruma ve güvenlik A.Ş. olarak değiştirerek, sözde yetki karmaşası yaratmayı amaçlamışlardır. Yine sözde güvenlik şirketinde 2 yönetici ortalarda dolaşmakta ancak üyelerimizin tüm hak edişleri ve sgk primleri LGM tarafından ödenmektedir. Hatta şirkete yeni alınan personelleri LGM olarak işe almakta, ancak talimat ve benzeri bildirimleri sözde şirket Orion adı altında yayınlamaktadırlar.

İşvereni ve yönetimi aynı olan bu şirkette de tıpkı yer hizmetleri A.Ş.’ de olduğu gibi işverence üyelerimize baskılar yapılarak günlük çalışma süresi 12 saat’ e çıkarılmış, sendika üyeliğinden istifa etmeye zorlamışlardır. Ancak bu baskılar sonuç vermeyince, 11 kasım 2012 tarihinde Öncü işçi konumunda bulunan 2 üyemizin “ izinli oldukları gün işe gelmedikleri “ gibi komik bir gerekçeyle iş akitleri fesh edilmiştir.

Üyelerimiz buna tepki göstererek, 13 kasım 2012 tarihinde sabah vardiyasına gelen ekip ve gece vardiyasında olup paydos etmesi gereken ekip birleşerek toplam 120 işçi İç hatlar gelen yolcu katında bulunan terminalde,  LGM işvereninden konuya ilişkin açıklama istemişler ve işten atılan iki üyemizle LGM işveren yetkilileri ile görüşmüşlerdir.

Üyelerimizin işveren yetkilileri ile yaptıkları bu görüşmede “bugün saat 15:30’ a kadar sorunun çözüleceği” işveren tarafında sözlü olarak ifade edilmiştir.

İşveren yanlışından dönüp hukuksuz bir şekilde işten atılan bu üyelerimizi bugün saat 15:30’a kadar işe başlatmazsa, iş barışının bozulması nedeni ile oluşabilecek olumsuzluklardan bizler sorumlu olmayacağız.

Saygılarımızla

İZİNLİ OLDUKLARI GÜN İŞTEN ÇIKARILDILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

erdal tuğ ~ 9 yıl önce
Saten işini yapan hakkını savunan insanlar hep mağdur olurlar. Ben tek başına kaldım etrafımdaki guvenlik olacak adamların hiç biri yoktu kaçmışlardı. Ben kaçmadım görevimi yerine getirdim kalabalığı dağıttım trafiği açtım ve kötü biz olduk. İşte size sabiha gökçen adı var kendi yok. Emekli Askerlerin kendi ihalelerine aldıkları pazar. Herkes kendi adamına is veriyor kendi adamlarını yerleştiriyor. Bu sistem böyle adam gibi adam işini layıkıyla yapan insanlar her zaman sıkıntı yaşarlar. Şimdi görüyorum guvenlik amirlerini hepsi zamanında benim arkadaşımdılar. Herkes güzel yerlere gelsin isterim allah daha iyi mutlu ve huzurlu etmesini istiyorum. Ayrıca 2009 senesinde guvenlik müdürlerine buradan sonsuz saygılarımı ve sevgilerimi gönderiyorum beni ayrı ve ozel severlerdi çok tesekkur ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdal tuğ ~ 9 yıl önce
2005 zamanında sabiha gokcen hava alanında ozel şirkette gorev yaptım. dış hatlar iç hatlar ve tüm birim noktalarında görev yaptım. O zaman servisimiz vardı binerdik servise hep beraber kadrolu arkadaşlarla evimize giderdik. Daha sonra bize siz servise binmeyeceksiniz dediler biz itiraz ettik. Daha sonra yemek yeme hakkımızı elimizden aldılar kısa süre sonra işten ayrıldım. Biraz daha sonra sirketin ilişkisine son verdiğini duydum ihaleyi kaybetmiş. 4 sene sonra Tekrar girdim limak holding bünyesinde ise basladim kendi bünyesinde vip ve dış hatlar olarak görev aldım. Bir kaç ay sonra Dış hatlar önünde pegasus yolcuları kavga ettiklerini gördüm biletler çok ucuzlamıştı beni vip bakanlıktan dış hatlara çağırdılar en deneyimli görevli olduğum için. Adamın biri geldi hakaret etmeye başladı üstüme yürüdü bende gereken tepkiyi gösterdim ve cevabını verdim bu adam terbiyesiz ukala ve görgü yoksunu olan kişi herkesin başı sorumlu olan sio muş. Beni işten çıkardı niye ve neden diye sormuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik-eski ~ 11 yıl önce
Bu arkadaşlar performans deyip duruyorlar..acaba hiç hakettiler mi. yöneticileriniz yaptığınız kusurlara, arama hatalarınızı, müşteriye karşı olumsuz davranışlarınızı ve görev ihmallerinizin çoğunu görmezden geliyorlar. zaten az para alıyorlar maaşlarından eksilmesin diye. siz ne yapıyorsunuz. bir çoğunuz yöneticilerinizin yüzüne başka arkasına başka konuşuyor sendikanın elinde oyuncak oluyorsunuz.ayrıca zorla tutulmuyorsunuz daha ilk başlangıçta bütün şartlar artısı ve eksisiyle belirtiliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1453 SABİHA GÖKÇEN ~ 11 yıl önce
EMEKLİ EMNİYET VE ASKERİ PERSONELE EK GELİR KAPISI OLAN ÖZEL GÜVENLİK TAAKİ BU İKİ EMEKLİ KAMU KESİMİNDEN NE ZAMAN KURTULUR İSE O ZAMAN GERÇEKTEN ÖZEL GÜVENLİK OLUR. GÜNDE BİNLERCE YOLCUYA SAĞLIKLI VE GÜVENLİ UÇUŞ SAĞLAMAK İÇİN BAŞINDAN KIÇINDA TER AKITAN, HALA GECE 12 SAAT ÇALIŞAN, GECE ÇALIŞMALARLA İLGİLİ İŞ KANUNUNDA 7,5 SAAT ÜST SINIRINA RAĞMEN BU SINIRA ALDIRIŞ ETMEYİP BAŞTA YARGITAYCA ALINAN ONCA KARARA KAFA TUTAN YARGIYA İNTİKAL EDEN KONUDA KURTULUŞ YOLU BULMAK İÇİN İDARECİLİĞİ BIRAKIP ÇÖZÜM ARAYAN YÖNETİCİLERİMİZ VE BU YÖNETİCİLERE KOLAYLIK SAĞLAYAN BAŞTA HAVALİMANI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ OLDUĞU SÜRECE SIKINTILAR ÇÖZÜM BULMAZ. EN BASİDİ MSHGP EK9’da her kontrol noktasında sürekli dört görevli bulunmalı, bu dört kişilik grupta en az bir bayan görevli çalışmalıdır DİYEN KANUN KOYUCU BU KİŞİLERİN İZİN VE İSTİRAHAT DURUMUNDA YERİNE ADAM ÇALIŞTIRMA KONUSUNU GÖZ ARDI ETMEZ. İNSANİ İHTİYACIMIZDA BİLE YERİMİZE ADAM GÖNDERİLMEMEKTE CİHAZDA ADAM EKSİLTİLMEKTE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik ~ 11 yıl önce
bu ülkede artık güvenlikte şehit verir oldu polisin askerin işini yarı yarıya kolaylaştırır oldu en azından devlet tarafından bir güvence altına alınsa patronların godamanların eline bırakılmasa hele lgm gördüğüm en iğrenç görev yeri ama düzelcek diye sabır edioz .fakat bişi değişmio alllah katında hakkımızı helal etmiyoruz cünkü bu kadar baskı cok fazla.tek korktuğum birgün birinin cinnet gecirip yeter die kaykırmasıdır değerli yönetiçilerim inanın bu haykıranın yanında haykıran cok olur ondan sonra ne yapacaksınızmerek ediom.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1453 SABİHA GÖKÇEN ~ 11 yıl önce
EMEKLİ EMNİYET VE ASKERİ PERSONELE EK GELİR KAPISI OLAN ÖZEL GÜVENLİK TAAKİ BU İKİ EMEKLİ KAMU KESİMİNDEN NE ZAMAN KURTULUR İSE O ZAMAN GERÇEKTEN ÖZEL GÜVENLİK OLUR. GÜNDE BİNLERCE YOLCUYA SAĞLIKLI VE GÜVENLİ UÇUŞ SAĞLAMAK İÇİN BAŞINDAN KIÇINDA TER AKITAN, HALA GECE 12 SAAT ÇALIŞAN, GECE ÇALIŞMALARLA İLGİLİ İŞ KANUNUNDA 7,5 SAAT ÜST SINIRINA RAĞMEN BU SINIRA ALDIRIŞ ETMEYİP BAŞTA YARGITAYCA ALINAN ONCA KARARA KAFA TUTAN YARGIYA İNTİKAL EDEN KONUDA KURTULUŞ YOLU BULMAK İÇİN İDARECİLİĞİ BIRAKIP ÇÖZÜM ARAYAN YÖNETİCİLERİMİZ VE BU YÖNETİCİLERE KOLAYLIK SAĞLAYAN BAŞTA HAVALİMANI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ OLDUĞU SÜRECE SIKINTILAR ÇÖZÜM BULMAZ. EN BASİDİ MSHGP EK9’da her kontrol noktasında sürekli dört görevli bulunmalı, bu dört kişilik grupta en az bir bayan görevli çalışmalıdır DİYEN KANUN KOYUCU BU KİŞİLERİN İZİN VE İSTİRAHAT DURUMUNDA YERİNE ADAM ÇALIŞTIRMA KONUSUNU GÖZ ARDI ETMEZ. İNSANİ İHTİYACIMIZDA BİLE YERİMİZE ADAM GÖNDERİLMEMEKTE CİHAZDA ADAM EKSİLTİLMEKTE...
1453 SABİHA GÖKÇEN ~ 11 yıl önce
İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI 1 BİZLER LGM GÜVENLİK İLK KURULDUĞUNDA İKRAMİYE İLE ÇALIŞIYORDUK SONRASINDA SÖZDE PERFORMANS ADI ALTINDA ÇALIŞMA SİSTEMİNE GEÇİLDİ İLGİNÇTİR Kİ SÖZDE PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMUNDA ÇALIŞAN KİŞİYE PERFORMANSIN KENDİSİNE TEBLİĞ EDİLDİĞİ VE AD SOYAD VE İMZASININ BULUNDUĞU SATIRLAR DA BULUNMAKTADIR. 2 GECE 7,5 SAAT ÜZERİNDE ÇALIŞMAYLA İLGİLİ YARGITAY KARARLARINA İSTİNADEN DAVA AÇIP ÇIKAN ARKADAŞLARIMIZA KIZARCASINA BİZLERİ 12 SAAT SİSTEMİNDEN 8 SAAT SİSTEMİNE ÇEVİRDİLER DÜŞÜNÜN 7 GÜN ÇALIŞIP 8 GÜN İZNE DÖNDÜLER YER HİZMETLERİ YASAL ÇALIŞTIRILIRKEN BİZLERİ KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRDILAR EŞİMİZİ ÇOCUĞUMUZU ALIP MİSAFİRLİĞE GİDEMEZ ETTİLER. YILLIK İZİNİMİZİ 7 + 7 İKİYE BÖLDÜLER 2 GÜNDÜZ 2 GECE ÇALIŞP 5 GECE DAHA ÇALIŞMAMZI ŞART KOŞTULR. İZİNLİ OLDUĞUMUZ GÜN İŞE GETİRMEK İÇİN BİZİM İZNİMİZİ ALMADILAR . KALDIKI YENİ TERMİNAL AÇILIŞINDA 9 GECE SEVERK ÇALIŞTIK NE DEĞİŞTİ Kİ ŞİMDİ BİZLER ASİ OLDUK İSYANCI OLDUK. SÖZÜN ÖZÜ İNSAN OLMAK İÇİN SENDİKALI OLDUK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlikk ~ 11 yıl önce
yazıklar olsun hava-iş e dil uzatan arkadaşlar hava iş in yanında olan bütün üyeleri kazandı davalarını ben çalışan bir insanım maaşım cebimde 3gün duruyo ayın geri kalanını parasız geçiriyorum ve benim bir işim var çalışıyorum? karın tokluguna çalışmak bu işte işyerinde bir öğün yedigi yemekle evden işe gidip geliyoruz ve buna istihdam diyorlar bir işin var karnın doyuyo suss foto sentez yapıyoruz artık hava iş le tüm haklarımızı alıcaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru mu samet ? ~ 11 yıl önce
Hava-iş sendikasının güvenlikle ne alakası var , kendilerine yeni pazar alanları yeni müşteriler mi arıyorlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik görevlisi ~ 11 yıl önce
Bakıyorumda patron yalakaları sarmış burayı, ezecekler, mesai ödemeyecekler, köle gibi çalıştıracaklar. bunlara tepki gösterip yeter dendiğinde sendika kötü olacak öylemi? ya ayıp ayıp insan utanır biraz. er yada geç insanlar alın terinin karşılığını alacak bu hava limanında ama sendika varsa tabi. e bide olmasaydı ne olacaktı acaba, ugandayı aratmayan kölelik devam değilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçeklerrrrrrrrrrrrrr ~ 11 yıl önce
evet arkadaşlar herkes yorum yapabilir ama gercekleri görerek ve mantıklı yorum yapmak lazım. hava iş sendikasına eleştireler gelmiş neyin eleştirisi arkadaşlar isg patronu vr isg yöneticileri çalışanların iş hayatlarına inanılmaz saldırıyorlar, çalışma saat ini 12 saat yapacaksın yasal olarak 8 saat geçtiğinde 2. yemek hakkını vermiyeceksin fazla mesai ucretlerini alamayacaksın e arkadaşlar tepkisizmi kalsın. yok anamın ilaç parasını bulamadım yok sendika sahip çıkmadı yok iş kolunuz tutmuyor bunlar işveren ağzıyla yazılmış yorumlar. anayasal haklarını kullandıkları için işten çıkarılan arkadaşlara tüm cani gönülden destek veriyorum kazanan emekçiler olacaktır.tepkisiz kalıpta kaçmak amacında olan arkadaşlara sesleniyorum susma sustukça sıra sana gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlayana ~ 11 yıl önce
doğru söylüyosun...!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000