22 Şubat 2012, Çarşamba 13:11:34

İSG DÜNYADA İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ...

Sabiha Gökçen Havalimanı, bagaj bantlarında olası kazaların önlenmesi için dünyada bir ilki gerçekleştirerek termal kamera sistemini devreye soktu...
  • BURASI KEDİ YOLU DENEN KISIM YANİ TAŞIYICI BANT ARASINDA BULUNAN YERLER
  • çocukların vücut ısısı daha yüksek zaten, sistemde check in den inilebilecek yer işaretli merdiven boşluğu değil, seçili bölgeden insan geçince sistem duruyor.
  • Tarihler Temuuz ve Ağustos 2011, görüntüler bir merdiven boşluğunda , dnekler yetişkin insanlar. Detaya inersek ; yetişkin bir insanın verileri ile çocukların verileri farklıdır. Sistem için daha farklı davranış ve gabari detaylarını incelemekte fayda vardır. İnnovatif ve faydacı ve tebrik edilebilecek bir yaklaşım.
  • İnsan hayatının temel kıssalarından biri olan çalışma hakkını yüzlerce insandan alıp kışın zor kosullarana iten isg farkılı bir şirket olsa gerek, yada aylarca sendikal hak için kavgaların oldugu isgde farkılı bir şirket olsa gerek bakalım yayınlayabilecekmisiniz..
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kurulan termal kamera sisteminin amacı, bagaj bantlarına düşen çocuk ve yetişkin yolcuların sağlığını korumak. Check-in kontuarlarındaki bagaj bantlarına kurulan bu sistem, herhangi bir kişi bagaj işlem alanına girdiği anda termal kameradan aldığı görüntüyle taşıma bantlarını otomatik olarak durduruyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı bu sistemi kuran ilk havalimanı olurken, dünyanın en güvenli havalimanlarının da arasına girdi. Yıllık yolcu sayısını 14 milyona çıkaran İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yeni uygulamayı tüm dünyada her yıl havalimanlarında yaşanan kazalar arasında, küçük çocukların bagaj taşıma bantlarına (konveyör) çıkarak sisteme girmesinin önemli bir yer tuttuğu gerçeğini dikkate alarak geliştirdi. Bir senelik çalışma ve altı aylık deneme süresinin ardından uygulamaya alınan sistem, her biri iki taşıyıcı banttan sorumlu olan dört adet termal kameradan oluşuyor. Termal kameralar belirlenen dereceye ayarlanmış olan ısının üstünde bir sıcaklık algıladığı takdirde acil durdurma sistemi devreye giriyor. Sistem alarm verdiğinde otomatik olarak taşıyıcı bant durduruluyor. Durum BHS kontrol odasında anında görüntüleniyor ve aynı zamanda havaalanı görevlileri e-mail aracılığıyla hemen bilgilendiriliyor.
 
BERK ALBAYRAK: "ÇOCUK YOLCULARIN KAZA OLASILIĞI SIFIRA YAKLAŞTI"
 
İSG Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Berk Albayrak, sistemden çok memnun olduklarını, böylece olmaması gereken yerde bulunan çocuklara zamanında müdahale edebildiklerini aktardı. Sistem uygulamaya alınmadan önce birçok test yaptıklarına dikkat çeken Albayrak, "Defalarca yapılan testlerde her seferinde taşıma bandının durduğunu gördük" dedi. Termal görüntülü güvenlik sisteminin, bagaj taşıma bantlarına bir çocuğun dahil olduğu kaza olasılığını sıfıra yaklaştırdığını söyleyen Berk Albayrak, "Bu da güvenlik sisteminin kesinlikle yapılan yatırıma değer olduğunu gösteriyor. Diğer havalimanlarının da bu tarz termal görüntüleme bazlı güvenlik sistemlerini kurmaya başlayacaklarını düşünüyorum. Bu muhtemelen sadece zaman meselesi" dedi.



İSG DÜNYADA İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
BURASI KEDİ YOLU DENEN KISIM YANİ TAŞIYICI BANT ARASINDA BULUNAN YERLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çocukların vücut ısısı daha yüksek zaten, sistemde check in den inilebilecek yer işaretli merdiven boşluğu değil, seçili bölgeden insan geçince sistem duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tarihler Temuuz ve Ağustos 2011, görüntüler bir merdiven boşluğunda , dnekler yetişkin insanlar. Detaya inersek ; yetişkin bir insanın verileri ile çocukların verileri farklıdır. Sistem için daha farklı davranış ve gabari detaylarını incelemekte fayda vardır. İnnovatif ve faydacı ve tebrik edilebilecek bir yaklaşım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İnsan hayatının temel kıssalarından biri olan çalışma hakkını yüzlerce insandan alıp kışın zor kosullarana iten isg farkılı bir şirket olsa gerek, yada aylarca sendikal hak için kavgaların oldugu isgde farkılı bir şirket olsa gerek bakalım yayınlayabilecekmisiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000