23 Kasım 2009, Pazartesi 07:57:23

Herkesi bir sis korkusu sardı!

Yoğun sis nedeniyle İstanbul'da hava trafiği iki gün felç oldu. Meteoroloji yetkilileri sisin etkisini bu hafta boyunca sürdüreceğini açıklarken, Kurban Bayramı tatili öncesi endişeler arttı.
  • hiçbir uçak ne havada kalır ne de yerde, niye bu kadar telaş anlamıyorum
  • bu uçakları otopilotlar uçuruyor bunlar inişe yakın kumandayı alıyor hatta inişi bile uçaklar yapıyormu diyorlaaaaaaar e o zaman endişeye gerek yok arkadaşlar alın jetonlarınızı...... atın otopilotun kumbarasına e nasıl olsa uçagı otopilot kullanıyor ne gerek pilota.....o sizi istediğiniz yere götürür ..... e hadi size iyi yolculuklar !!!
  • Türkiyede insanlar 8 saatlik mesainin bitimine yarım saat kala dükkanı kapatırken uçuş ekibinin 14 saat mesai yaptıktan sonra dinlenmek istemesine çemkiriyorlar .......ilginç çok ilginç

Cuma gününden beri İstanbul’da etkili olan yoğun sis, hava ulaşımını kilitledi. İki gündür kentte birçok uçak seferi iptal edildi, çoğu da gecikmeli yapıldı. Bu durum da sis etkisini zaman zaman yitirse bile hava trafiğindeki kilidi çözemedi. Uçaklar havalimanı uygun olmayınca başka bir yere yönlendirildi. Atatürk Havalimanı’nda sonu gelmeyen bir bekleyiş başladı. Bu yüzden sık sık gerilim ve tartışma yaşandı. Meteorolojinin sisli havanın etkisini hafta içindede sürdüreceğinı açıklaması Kurban Bayram tatili öncesinde endişeleri artırdı.

İstanbul’da cuma günü sabah saatlerinden itibaren yoğun bir sis vardı. Kara trafiği ve deniz trafiği olumsuz etkilendi. Trafik sıkıştı, gemi seferleri iptal edildi. Ancak buralardaki sıkışılıklık ve ertelemeler sisin etkisini yitirmesiyle daha lokal düzeyde yaşandı. Asıl sorun ise hava trafiğinde çıktı.

Cumartesi saat 03.00’den itibaren sadece inişlere kapanan Atatürk Havalimanı’nı için uçaklar başka meydanlara gönderildi. Görüş mesafesi 150 - 200 metreye kadar düşmüştü. Bu kadar düşük görüş mesafesi ‘Aletli İniş Sistemi’ yanı kısa adıyla ILS’in kullanımı da engelledi. Çünkü ILS’in ilk kategorisi bile 225 metreden başlıyordu. Dolayısıyla bunun altındaki görüş mesafesinde uçuşlar güvenli değildi. Bu nedenle sefer iptalleri ve gecikmeler başladı. Aksamalar cumartesi gün içindeki seferleri de etkiledi. Önceki gün saat 10.30 da Atatürk Havalimanı’nın hava trafiğine açılmasına rağmen kaos yaşandı. Akşama kadar seferler geciklemi olarak yapıldı. Cumartesi akşam 19.00’dan itibaren, THY’nin tüm iç hat seferleri iptal edildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da benzer koşullar olması nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapacak 43 uçak Ankara, Antalya, İzmir, Adana ve Samsun’a yönlendirildi. Havalimanı’na iniş yaptı. 60 uçak kalkış için sıra bekledi.

Herkesi bir sis korkusu sardı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
hiçbir uçak ne havada kalır ne de yerde, niye bu kadar telaş anlamıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu uçakları otopilotlar uçuruyor bunlar inişe yakın kumandayı alıyor hatta inişi bile uçaklar yapıyormu diyorlaaaaaaar e o zaman endişeye gerek yok arkadaşlar alın jetonlarınızı...... atın otopilotun kumbarasına e nasıl olsa uçagı otopilot kullanıyor ne gerek pilota.....o sizi istediğiniz yere götürür ..... e hadi size iyi yolculuklar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiyede insanlar 8 saatlik mesainin bitimine yarım saat kala dükkanı kapatırken uçuş ekibinin 14 saat mesai yaptıktan sonra dinlenmek istemesine çemkiriyorlar .......ilginç çok ilginç

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000