02 Kasım 2009, Pazartesi 08:08:02

Havalimanlarının kapasitesi artırılacak

2010 yılında havalimanı ve havaalanlarındaki toplam trafiğin 88 milyon yolcuya yükselmesi öngörülüyor.
  • yahu thy nin hava limanı inşaatıyla ne alakası var yaa. burda sorulacak soru dhmi veya tav dır thy ile ne alaka
  • buna sadece ölme eşşeğim ölme denir. kim yaptıracak kapasite artışını.. dhmi mi tav mi yoksa thy mi ddddddııııııııııııııttttttttt cevap yok
  • Hafta sonu görkemli açılışa sahne olan Sabiha Gökçen yeni terminal binası ve körükler hala inşaat halinde. Bitmeyen bina nasıl hizmete açılır?

2010 Yılı Yatırım Programına göre, Eylül ayı itibarıyla bin 441 kilometre bölünmüş yol tamamlandı. Otoyollar dahil çok şeritli karayolu ağı 16 bin 799 kilometreye ulaşırken, yıl sonu itibarıyla da 17 bin 58 kilometreye çıkması bekleniyor. 407 kilometre, bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplama yapımı tamamlanırken, yılsonuna kadar büyük kısmı bölünmüş yollar üzerinde olmak üzere yaklaşık 500 kilometre BSK kaplama yapımının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Trafik güvenliğinin artırılması önceliği çerçevesinde, devlet ve il yollarında Eylül itibarıyla 63 adet kavşağın sinyalizasyon çalışmalarının yanı sıra 13.7 milyon metrekare yatay işaretleme, 70.5 bin metrekare düşey işaretleme ve 822 kilometre otokorkuluk yapımı tamamlandı. Yılsonuna kadar 100 adet kavşağın sinyalize kontrollü hale getirilmesinin yanı sıra, 18.6 milyon metrekare yatay işaretleme, 112.4 bin metrekare düşey işaretleme yapımının tamamlanması bekleniyor. Yıl içinde 134 adet kaza kara noktasının giderilmesi ve kaza potansiyeli yüksek kesimlerin 85 adedinin iyileştirilmesi hedefleniyor. 2010’da otoyollarda mevcut altyapının korunmasına önem ve öncelik verilecek, akıllı ulaşım sistemleri kapsamında otomatik geçiş sistemleri yaygınlaştırılacak, sürücü bilgilendirme ve trafik yönetim sistemleri tesis edilecek.

HAVAYOLU TOPLAM TRAFİĞİNİN YÜZDE 91’İ 9 HAVALİMANINDA GERÇEKLEŞİYOR

Türkiye’de hava meydanlarındaki yolcu trafiğinin yaklaşık yüzde 91’i Atatürk, Antalya, Esenboğa, Adnan Menderes, Dalaman, Bodrum/Milas, Adana, Trabzon ve Sabiha Gökçen havalimanlarında gerçekleştiriliyor. Bu meydanların kapasitelerinin artırılmasına yönelik yatırımlar ile hizmet standartlarının yükseltilmesi ve hava trafik yönetimi ile ilgili projeler sektör açısından önceliğini koruyor. 2010 yılında havalimanı ve havaalanlarındaki toplam trafiğin 88 milyon yolcuya yükselmesi beklenmektedir. Sektörde, sistem planlaması anlayışıyla, Türkiye’deki havaalanları altyapısının mevcut durum analizinin yapılmasının ardından değerlendirme ve önceliklendirme yapılabilmesine imkan verecek ve bunun sonucunda orta ve uzun vadeli yatırımları yönlendirecek "Havaalanları Master Plan" çalışması başlatılacak.

Havalimanlarının kapasitesi artırılacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
yahu thy nin hava limanı inşaatıyla ne alakası var yaa. burda sorulacak soru dhmi veya tav dır thy ile ne alaka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
buna sadece ölme eşşeğim ölme denir. kim yaptıracak kapasite artışını.. dhmi mi tav mi yoksa thy mi ddddddııııııııııııııttttttttt cevap yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hafta sonu görkemli açılışa sahne olan Sabiha Gökçen yeni terminal binası ve körükler hala inşaat halinde. Bitmeyen bina nasıl hizmete açılır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000