03 Ağustos 2014, Pazar 11:18:36

HAVALİMANI GİRİŞLERİNDE X-RAY'LER KALDIRILIYOR

Havalimanı terminal girişinde uzun kuyruklar oluşmasına ve yolcuların ciddi zaman kaybı yaşamasına neden olan güvenlik noktaları, nihayet kaldırılıyor.
  • Girişlerin kalktiginin ertesi günü olayları izleyin görün akliniz hayalinize gelmicek bicaklar silahlar alet edavatlar cikiyo yolcuların bagajindan adama daha kemer cikar demeden saldiriya geçiyorlar heleki ucagina az kalmis yada kacirmis yolcuyla karşılamaya verin bin bir turlu insan var öyle deri koltukta oturup cay sigara keyfi yapip insanların hayatiyla oynanilan bi ülkede yasiyoruz illaki basimiza biseymi gelsin yani bumudur
  • Yahu biri demiski çalıştığınız yeri kim ne yapsın, Bir ucak dolusu israilliyi nerede bulacaksin,dünya liderleri Türkiye ye nereden giris yapiyor,Holigan taraftar takımını nerede karsiliyor? Bıyıklı ve göbekli işi bu uygulama.
  • Türkiye'de olmaz bu iş...Kontuarda fazla bagajı çıkan yolcunun cinnet geçirip sağa sola saldırmayacağının garantisini kim verebilir? Adama kimlik kontrolü için eşinizi buraya çağırabilirmisiniz diyorum ne yapacaksın benim eşimi sen diye azarlıyor. Gerisini siz düşünün artık.Siz kemer çıkartmayacaksınız diye benim canımı tehlikeye atamazsınız!
  • Olumsuz yazı yazanlar sanırım terminal binası içerisinde calısıp kendilerini CIA binasında calısıyor zannedenler. Siz kimsiniz ve sizin calıstıgınız yeri kim ne yapsın ?? :))) trenler vapurlar avm ler meclis önü hastaneler okullar vs vs vs sizin önemli sandıgınız terminal binasından daha önemli.cakma güvenlik uzmanları siziii ,herseyi bilen yurdumun olumsuz insanları artık zarar vermeyi bırakın lütfenn
  • Dispatch/pilot:yahu bu ulkede guvenlik mi var bu nedenle kaldirilmasin diyoruz isid in gozu burada pkk nin gozu burada biz ortadogudayiz suriyeden gelenler var dilencileri bile kovamadiniz x-ray siz kan govdeyi goturur oyle denetim ile olacak is degil bu teroristler profesyonel aslinda kalkmasi benim isime gelir onlarca kez gecen biri olarak ancak resmin butunune bakmak lazim.....
  • Ya arkadaş bu duzeni düşünen kurum nasıl isleyeceginide düşünmüştür.siz ne yoruyosunuz kafanizi.birakin guvenlik gucleri düşünsün. Bileninde torumu var bilmeyeninde.A.h.l güvenlik.
  • Röntgen cihazları kalkarsa teröristler terminal içerisinde bomba patlatır. Unutmayalım Moskova DME'de elini kolunu sallayarak bagaj mahaline giren Çeçenler ortalığı kana bulamıştı.
  • bu konuyu ele aln 4 veya 5. haberiniz... ne kalkan var ne inen. ya yazacak haber kalmadı yahut başka birşey...
  • Cok yerinde bir uygulama. Karsı olanlar gitsin afrika da yada arap ülkelerinde yasamaya devam etsinler
  • Ülke olarak riskli durumda olduğumuz doğru ancak şunu unutmamak gerekir hizmet alınan yer sadece havalimanı değildir, içerisine para ve değerli eşya olan bankalar, devlet daireleri, mağazalar vs gibi birçok yere de xray koyulsun aramalar yapılsın o zaman, havalimanının pasaport öncesi kısmının ne farkı var diğer bahsettiğim yerlerden, illa canlı bombaysa olay adam gelir xray girişinden güvenliği etkisiz hale getirerek girer içerde yine patlatır kendisini, burda önemli olan uçağa binen yolcu ve kargo bagaj güvenliğidir, ABD ve İngiltere kadar teröre açık kaç tane ülke var, bu adamlar bile sadece tek noktada yapıyorsa bu işi biz niye yapmayalım

Havalimanı terminal girişinde uzun kuyruklar oluşmasına ve yolcuların ciddi zaman kaybı yaşamasına neden olan güvenlik noktaları, nihayet kaldırılıyor. Bu sevindirici gelişme, güvenlik birimlerinin hazırladığı olumlu rapor sayesinde gerçekleşecek. Milli Sivil Havacılık Genel Kurulu’na sunulan son rapora göre, terminal girişindeki x-ray’lerin (elektronik arama cihazı) kaldırılması sonrası herhangi bir güvenlik zafiyetinin yaşanmayacağı ifade ediliyor. İki hafta sonra toplanması planlanan kurulun da, raporu dikkate alarak güvenlik noktalarının kaldırılmasına onay vermesi bekleniyor. Böylece Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı terminal girişinde bulunan x-ray cihazlarının da, en geç ay sonunda kaldırılacağı belirtiliyor. Uygulamanın, herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde ise 15 Ocak 2015’te 9 havalimanında daha devreye girmesi hedefleniyor.

Terminal girişindeki x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili geçen yıldan bu yana ciddi bir çalışma yürütülüyordu. Ancak güvenlik tedbirlerinin daha da artırılmasına yönelik getirilmek istenen yeni uygulamalar nedeniyle bu konuda olumlu karar alınamıyordu. Özellikle hazırlanan bir raporda, bagajların uçağa yüklenmeden önceki son kontrollerinin yapıldığı ‘şut altı bölgesinde’, ilave tedbirler alınması istendi. Havalimanında bagajların, üç boyutlu elektronik arama cihazlarıyla (EDS) kontrol edildiği bölgeye, ekstra monitör ve cihazlar konulması önerildi. Hiçbir ülkede uygulanmayan yeni tedbir paketinin gereksiz olduğu ise Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) gibi kuruluşlardan alınan görüş sonrası askıya alındı.

TERMİNALDE DENETİM ARTACAK

Terminal girişindeki güvenlik noktalarının kaldırılması sonrası ‘risk analizine göre’ yeni bir uygulama başlatılacak. Planlamaya göre, giriş noktalarında bir x-ray cihazı bulundurularak her 10 yolcudan 2 veya 3’ünün bagajları kontrolden geçirilecek. Girişler aynı zamanda kameralarla da kontrol edilecek. Bu sayede şüpheli davranışta bulunduğu tespit edilen yolcuların da valizleri detaylı şekilde aranacak. Terminal içinde ise denetim yapan özel güvenlik ve kamera sayısı artırılacak. Şüpheli davranışta bulunan yolcular, kameralar sayesinde anında tespit edilecek.

Araştırma ve Denetleme Uzmanlar Kurulu’nun (EADUK) hazırladığı olumlu rapor doğrultusunda ilk etapta Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki terminal girişinde bulunan güvenlik noktaları bu ay sonunda kaldırılacak. 15 Ocak’ta ise sadece 9 havalimanında daha uygulamanın başlatılması planlanıyor. Çünkü girişlerdeki güvenlik noktasının kaldırılacağı havalimanında, yüzde yüz bagaj kontrolüne yönelik son teknoloji ürünü üç boyutlu Patlayıcı Madde Tespit Sistemi (EDS) bulunması gerekiyor. Bu yüzden, yeni uygulama şimdilik EDS cihazı bulunan İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Antalya, Trabzon, Dalaman, Bodrum, Gaziantep, Erzurum ve Zafer Havalimanı’nda devreye girecek.

(Mustafa GÜN / ZAMAN)

HAVALİMANI GİRİŞLERİNDE X-RAY'LER KALDIRILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

havalimani guvenlik ~ 10 yıl önce
Girişlerin kalktiginin ertesi günü olayları izleyin görün akliniz hayalinize gelmicek bicaklar silahlar alet edavatlar cikiyo yolcuların bagajindan adama daha kemer cikar demeden saldiriya geçiyorlar heleki ucagina az kalmis yada kacirmis yolcuyla karşılamaya verin bin bir turlu insan var öyle deri koltukta oturup cay sigara keyfi yapip insanların hayatiyla oynanilan bi ülkede yasiyoruz illaki basimiza biseymi gelsin yani bumudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yahu biri demiski çalıştığınız yeri kim ne yapsın, Bir ucak dolusu israilliyi nerede bulacaksin,dünya liderleri Türkiye ye nereden giris yapiyor,Holigan taraftar takımını nerede karsiliyor? Bıyıklı ve göbekli işi bu uygulama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türkiye'de olmaz bu iş...Kontuarda fazla bagajı çıkan yolcunun cinnet geçirip sağa sola saldırmayacağının garantisini kim verebilir? Adama kimlik kontrolü için eşinizi buraya çağırabilirmisiniz diyorum ne yapacaksın benim eşimi sen diye azarlıyor. Gerisini siz düşünün artık.Siz kemer çıkartmayacaksınız diye benim canımı tehlikeye atamazsınız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Olumsuz yazı yazanlar sanırım terminal binası içerisinde calısıp kendilerini CIA binasında calısıyor zannedenler. Siz kimsiniz ve sizin calıstıgınız yeri kim ne yapsın ?? :))) trenler vapurlar avm ler meclis önü hastaneler okullar vs vs vs sizin önemli sandıgınız terminal binasından daha önemli.cakma güvenlik uzmanları siziii ,herseyi bilen yurdumun olumsuz insanları artık zarar vermeyi bırakın lütfenn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dispatch/pilot:yahu bu ulkede guvenlik mi var bu nedenle kaldirilmasin diyoruz isid in gozu burada pkk nin gozu burada biz ortadogudayiz suriyeden gelenler var dilencileri bile kovamadiniz x-ray siz kan govdeyi goturur oyle denetim ile olacak is degil bu teroristler profesyonel aslinda kalkmasi benim isime gelir onlarca kez gecen biri olarak ancak resmin butunune bakmak lazim.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
agzi olan konusuyor ~ 10 yıl önce
Ya arkadaş bu duzeni düşünen kurum nasıl isleyeceginide düşünmüştür.siz ne yoruyosunuz kafanizi.birakin guvenlik gucleri düşünsün. Bileninde torumu var bilmeyeninde.A.h.l güvenlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Röntgen cihazları kalkarsa teröristler terminal içerisinde bomba patlatır. Unutmayalım Moskova DME'de elini kolunu sallayarak bagaj mahaline giren Çeçenler ortalığı kana bulamıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kalkan/sazan ~ 10 yıl önce
bu konuyu ele aln 4 veya 5. haberiniz... ne kalkan var ne inen. ya yazacak haber kalmadı yahut başka birşey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cok yerinde bir uygulama. Karsı olanlar gitsin afrika da yada arap ülkelerinde yasamaya devam etsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden olmasın ~ 10 yıl önce
Ülke olarak riskli durumda olduğumuz doğru ancak şunu unutmamak gerekir hizmet alınan yer sadece havalimanı değildir, içerisine para ve değerli eşya olan bankalar, devlet daireleri, mağazalar vs gibi birçok yere de xray koyulsun aramalar yapılsın o zaman, havalimanının pasaport öncesi kısmının ne farkı var diğer bahsettiğim yerlerden, illa canlı bombaysa olay adam gelir xray girişinden güvenliği etkisiz hale getirerek girer içerde yine patlatır kendisini, burda önemli olan uçağa binen yolcu ve kargo bagaj güvenliğidir, ABD ve İngiltere kadar teröre açık kaç tane ülke var, bu adamlar bile sadece tek noktada yapıyorsa bu işi biz niye yapmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000