15 Nisan 2010, Perşembe 13:44:37

GÖKÇEN'E İKİNCİ PİST

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın (İSG), Limak, GMR ve MAHB konsorsiyumu tarafından 500 milyon avroluk yatırımla 18 ayda yeni terminal ve eklerin tamamlanmasının ardından, ikinci pist çalışmaları da başlatıldı.
  • bu pistin ihalesini İSG mi yoksa HEAŞ mı yapacak
  • Allah utandırmasın. Olmaz denileni olduran bir ekiple daha nice havalimanlarına ve başarılara ...
  • durmak yok yola devam .... sabiha gökçeni sizler büyüttünüz ve sizin gibi yöneticiler başımızda olduğunuz sürece bizlerde büyümeye devam edeceğiz. Allah herdaim yanınızda yar ve yardımcınız olsun...
Havalimanı Endüstrileri A.Ş.’nin(HEAŞ) ikinci pist için kamulaştırma çalışmalarını devreye aldığını ve 100 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığını açıklayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) CEO’su Gökhan Buğday, “4-5 ay sürmesi beklenen kamulaştırma sürecinin bitmesinin ardından 2011 yılı ihale süreci olacak. Bir aksilik çıkmazsa 2012-2013 yılları arasında inşaat çalışmaları başlayacak. Net olmamakla birlikte pist yapımı için ortalama 500 milyon dolarlık bir yatırım tahmin ediliyor. Dönemin fiyatlandırmasına göre bu rakam daha yüksek veya daha düşük çıkabilir” açıklamasında bulundu.

İSG’nin ilk üç aylık verilerini açıklayan Buğday, 2009 yılında havalimanı yolcu sayısının, bir önceki yıla göre yüzde 52.3 artışla 6 milyon 640 bine yükseldiğini, 2010 yılı sonunda ise 11 milyon yolcuya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

İSG’nin, halen Türkiye’de 21 noktaya, dünyada ise 60 noktaya uçuş gerçekleştirdiğini anlatan Buğday, nisan ayı itibari ile dünyanın sayılı havayolu şirketleri ile anlaşarak 19 havayolu şirketinin 40 destinasyona uçuş başlattığını ve başlatmaya devam edeceğini kaydetti. Buğday, “Bunlara örnek olarak Jetair Fly ile Belçika, Transavia ile Amsterdam, Air Lift Service ile Üsküp uçuşlarını sayabiliriz. Ayrıca Spainair ise Barcelona uçuşlarına nisan ayında başladı. Bu yılın mayıs ve haziran aylarında da yeni destinasyonlara hızlı bir genişleme süreci olacak” açıklamasında bulundu.

Yeni havaalanları bakıyoruz

İSG'deki konsorsiyum ortakları ile yeni projelere de baktıklarını açıklayan Buğday, 3 tane havalimanı bulduklarını söyledi. Ortaklarının özellikle kendi bölgelerinde arayış içerisinde olduklarına dikkat çeken Buğday, “1 tane havalimanı bulduk. Burası Piriştina. Buraya teklif veren 3 şirket ihale sürecine kaldı. Bunlardan bir tanesi de Limak. Şu anda bu işi takip sürecindeyiz. Orada olmayı istiyoruz. Ancak bunun dışında üç proje daha var. Zamanı geldiğinde bunları da sizinle paylaşacağım” dedi. 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete açılan ISG'nin yeni terminal ve eklerinin karlılıklarına olumlu etkisi olduğunu belirten Buğday, “Yeni terminal ve eklerin devreye girmesi ile birlikte 2009 yılını beklentilerimiz doğrultusunda kapattık. Hem yolcu sayısı, hem gelirlerde çok büyük artışlar oldu. Gelir olarak beklediğimiz seviyelerde gidiyoruz. Ancak bunu yıl bittikten sonra açıklayabiliriz” dedi.
GÖKÇEN'E İKİNCİ PİST

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu pistin ihalesini İSG mi yoksa HEAŞ mı yapacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah utandırmasın. Olmaz denileni olduran bir ekiple daha nice havalimanlarına ve başarılara ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
durmak yok yola devam .... sabiha gökçeni sizler büyüttünüz ve sizin gibi yöneticiler başımızda olduğunuz sürece bizlerde büyümeye devam edeceğiz. Allah herdaim yanınızda yar ve yardımcınız olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000