13 Aralık 2013, Cuma 08:30:10

GMR FİLİPİNLER'İ İSTİYOR

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletme ortaklarından GMR Grup, Filipinler’deki Mactan-Cebu Havalimanı ihalesi için 325.5 Milyon dolarla en iyi teklifi verdi.
  • GMR Grup, 325.5 Milyon dolar Filinvest - CAI konsorsiyumu (314.1Mn ABD Doları) Premier Airport group (282.5Mn ABD Doları) Metro Pacific Investments Corp. konsorsiyumu (253.1Mn ABD Doları) AAA Airport Partners (250.4Mn ABD Doları) San Miguel Corp. - Incheon Havalimanı konsorsiyumu (204.5Mn ABD Doları) First Philippine Airports konsorsiyumu (106.2Mn ABD Doları) Yukarıdaki teklif fiyatlarına göre GMR en iyi teklifi verdi ! demek için hangi kıstasa kullanılıyor. Sanki birileri GMR'a pasta - cila yapıyor mu acaba ? Dikkat !

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletme ortaklarından GMR Grup, Filipinler’deki Mactan-Cebu Havalimanı ihalesi için 325.5 Milyon dolarla  en iyi teklifi verdi.

Filipinler Ulaştırma ve İletişim Departmanı (DOTC) ülkenin en büyük  kamu özel sektör işbirliği (PPP) havalimanı projesi olan Mactan-CEBU havalimanı  projesi için ön yeterlilik alan 7 firma icin finansal teklif aşamasını Perşembe günü başlattı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletme ortaklarından GMR Infrastructure ve Megawide Construction ortaklığı, proje için en iyi teklifi verdi.  İhale için kesin kararın önümüzdeki Ocak ayı içerisinde verilmesi  bekleniyor.

Hindistan merkezli global bir altyapı yatırım şirketi olan GMR grup,  kurulduğu 1978 yılından itibaren, enerji, havalimanları, otoyollar ve kentsel altyapı sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası havalimanı’nın %40 ortağı olan GMR grup aynı zamanda  Hindistan’da Haydarabad Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı ve Yeni Delhi İndira Gandhi Uluslararası Havalimanı’nın işletiyor.

Proje için verilen diğer teklifler:

*   Singapur Changi Havalimanı işletmesinin de aralarında bulunduğu Filinvest - CAI konsorsiyumu (314.1Mn ABD Doları)

  *   SM Investments Corp., Citadel Holdings Inc. ve Zürih havalimanı işletmecisi'nden oluşan Premier Airport group  (282.5Mn ABD Doları)

  *   Metro Pacific Investments Corp. - JG Summit havalimanı konsorsiyumu (253.1Mn ABD Doları)

  *   Ayala ve Aboitiz group'un içinde bulunduğu AAA Airport Partners (250.4Mn ABD Doları)

  *   San Miguel Corp. - Incheon Havalimanı konsorsiyumu (204.5Mn ABD Doları)

  *   First Philippine Holdings Corp. ve  Malaysia Airport Holdings önderliğinde First Philippine Airports konsorsiyumu (106.2Mn ABD Doları)                                                                                                                              

GMR FİLİPİNLER'İ İSTİYOR

Yorumlar

bilen ~ 10 yıl önce
GMR Grup, 325.5 Milyon dolar Filinvest - CAI konsorsiyumu (314.1Mn ABD Doları) Premier Airport group (282.5Mn ABD Doları) Metro Pacific Investments Corp. konsorsiyumu (253.1Mn ABD Doları) AAA Airport Partners (250.4Mn ABD Doları) San Miguel Corp. - Incheon Havalimanı konsorsiyumu (204.5Mn ABD Doları) First Philippine Airports konsorsiyumu (106.2Mn ABD Doları) Yukarıdaki teklif fiyatlarına göre GMR en iyi teklifi verdi ! demek için hangi kıstasa kullanılıyor. Sanki birileri GMR'a pasta - cila yapıyor mu acaba ? Dikkat !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000