29 Temmuz 2009, Çarşamba 15:54:05

easyjet, gelir açıkladı

Avrupa'nın önde gelen düşük tarifeli havayolu şirketi EasyJet, 2009'un ilk altı ayında yüzde 12'lik artışla 721 milyon pound gelir elde etti...
  • Aynı zamanda akıllı da....
  • yakindan takip ediyorum bravo...her havayolu sirketinin ornek almasi gerekiyor
  • Low cost Airlines öncülerinden biri ama kralı....Tebrikler....

Koltuk başına geliri 51.42 pound olurken, yolcu sayısı yüzde 2.9'luk artışla 11.9 milyona ulaştı. EasyJet, Londra Luton Havaalanı ile Sabiha Gökçen Havaalanı arasında her gün karşılıklı olmak üzere, Londra Gatwick Havaalanı ile Dalaman Havaalanı arasında uçuş yapıyor. Havayol şirketi, 6 Ağustos 2009'dan itibaren Manchester Havaalanı ile Dalaman Havaalanı arasında Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri karşılıklı seferlere başlayacak. 
 
2009 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan easyJet, koltuk başına gelirin yüzde 10.9 artışla 51.42 pounda çıktığı, bunun sabit kur bazında koltuk başına yüzde 4.8'lik artışın bir göstergesi olduğu bildirildi. Avrupa'dan taşınan yolcu sayısında yüzde 12'lik bir artış gözlemlendiği belirtilen açıklamada, Londra, Gatwick, Paris, Milano ve Madrid gibi önemli pazarlarda EasyJet'in büyümesini sürdürdüğüne dikkat çekildi. Güçlü nakit akışı ve para piyasası depozitolarının, 30 Haziran 2009'a kadar olan dönemde 962 milyon pounda (bloke edilen nakit hariç) yükseldiği açıklandı. Yaz dönemi için uygun olan koltukların ise yüzde 75'inin rezerve edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, "Koltuk başına gelirin sabit kur bazında en ez geçen yılki seviyeye erişmesi beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı. Yakıt gelirleri dışındaki koltuk başına maliyetin ise yılın başında belirlenen seviyede kalmasının beklendiği, net faiz gelirinde ise geçen yıla oranla 30 milyon pound kesinti olacağı öngörüsünde bulunuldu.

KAR BEKLENTİSİ 50 MİLYON POUND

Ekonomideki belirsizliğin halen sürmekte olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Ağustos easyJet için önemli bir ay. 30 Eylül 2009 itibari ile vergi öncesi karlılığın 25 milyon pound - 50 milyon pound arasında olması öngörülmektedir. Euro-Sterlin kur farkları ve diğer ekonomik gelişmeler gözönünde bulundurulmaktadır. Domuz gribinin sektöre etkisi henüz net olarak gözlemlenmese de easyJet yönetimi konuyu yakından takip etmektedir" denildi.

İlk yarı yıl sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yapan easyJet CEO'su Andy Harrison, "Easyjet olarak esnek olarak değerlendirebileceğimiz bir üçüncü çeyreği geride bıraktık. Bu dönemde Avrupa'daki yeni açılımlarımız ile pazardaki gücümüzü sürdürdük. Tüm dünyada ekonomik durgunluğun yaşandığı bu dönemde iyi olarak nitelendireceğimiz finansal performansa sahip olduğumuzu ve yıl sonunda da karlılık açıklayabilecek birkaç havayolu şirketinden biri olduğumuza inanıyoruz. easyJet'i n pazardaki rekabet gücünü özellikle sahip olduğumuz güçlü network ve izlediğimiz düşük maliyet politikamız sayesinde sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

easyjet, gelir açıkladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Aynı zamanda akıllı da....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yakindan takip ediyorum bravo...her havayolu sirketinin ornek almasi gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Low cost Airlines öncülerinden biri ama kralı....Tebrikler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000