02 Aralık 2010, Perşembe 11:01:36

DÜNYANIN EN GÜVENLİSİ SEÇİLDİ

ABD'nin en prestijli yayınlarından "Risk Management" dergisi tarafından yeryüzünün en güvenli beş yerinden biri olarak Sabiha Gökçen Havaalanı da gösterildi.
  • SABİHA GÖKÇEN HAVAALANININ en güvenli havaalanı olmaktan bahsedip duruluyor ama nedense çalışanların memnuniyetine gelinince geçiştirilip üstü kapatılıyor NE KADAR ADALETLİ değil mi? Bir avuç işini bilmez YALAKACI yöneticileri ve şefleriyle bu koca havaalanını nasıl yöneteceklerini göreceğiz bunu seyrederken de sanki bir komedi filmi seyrediyormuşcasına gülüp duracağız. Haksız yere çalışanını çıkarmak iş ahlakına hiç uymadığını bildikleri halde bunu yapıyorlarsa ne kadar acemi ve deneyimsiz olduklarını birkez daha gösteriyorlar demek kl
  • Bu terminalden kurtuluş için buranın kargo ve teknik bakım havalimanı olması lazım. Sanırım 3. meydandan sonra bu gerçekleşecek. IST diye satıyorsunuz, sonra yolcu uçakla seyahat ettiği yol kadar IST a gitmek için uğraşıyor.
  • BRAVO TURKUAZA DURMAK YOK İNSANLARI MAGDUR ETMEYE DEVAM...
  • Neden SAW ısrarla kargo terminali yapılmıyor merak ediyorum. İzmit ve adapazarına yakı. Otoyola yakın. Taşımacılık rahat. Yolcu terminali olmuyor işte. IST a çok uzak. Neden ısrar ediyorsunuz. Para kazanmaksa kargoda da para var.
  • CNN International future cities programını izlemeni öneriyorum. İstanbula gelip depremle ilgili program çekmişler, ziyaret ettikleri binalar kamu binaları, hastaneler, ISMEP vs ve Sabiha Gökçen. Neden AHL değil de SAW acaba...? eski şeyleri yeni gibi yutturduğu için mi? http://questmeansbusiness.blogs.cnn.com/2010/07/13/istanbul-prepares-for-next-big-quake/
  • Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul diye geçiyor, neden diye soran arkadaşlara soruyorum, orası İzmit tir diyenler, Kurtköy, Pendik ve civarında oturan insanlarımıza da siz İstanbul da oturmuyorsunuz, İzmit tesiniz diyorlar sanırım, biraz görgü, biraz bilinç lütfen, özellikle Anadolu yakasında oturan insanların AHL ye gitmek için kaybedeceği saatleri ve trafik çilesini bertaraf eden SAW ı eleştirenler herhalde Avrupa yakasında oturuyorlar. Kendilerini duygusallıktan uzaklaşarak mantıklı düşünmeye çağırıyorum.
  • AHL depremden sonra çatısına taktırmış o izolatörleri... anlayın artık hallerini....
  • Nedendir bu ısrar anlamakta zorlanıyorum. SAW neden hala IST diye geçiyor ?
  • kargo havalimanlari arasindami en guvenli secilmis? hoh hoh
  • sayın editörler.lütfen artık SAW ile ilgili iyi haberler vermeyin.burada 3-5 SAW düşmanı var.adamlar hasetinden karpuz gibi ikiye yarılacaklar.istanbulda falan da yazmayın.bolu da diye yazın.yazıktır bu arkadaşlar kendilerine zarar verecek yoksa
Geçtiğimiz günlerde birinci hizmet yaşını tamamlayarak, 10 milyon yolcu rakamına ulaşan, Türkiye’nin dış dünyaya açılan yüzü İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, her geçen gün artan yolcu trafiği ile dikkat çekmesinin yanı sıra; konfor, güvenlik, dayanıklılık unsurlarını barındırması ve dünyanın en modern deprem koruma sistemine sahip mimari yapısıyla da ilgi çekmeye devam ediyor.

ABD’nin en prestijli iş ve risk yönetimi analiz dergisi ‘Risk Management’ ve derginin blogu www.riskmanagementmonitor.com‘da yer alan makalede, olası risklere karşı dünyanın en dayanıklı beş binası listelenerek, hem suni hem de doğal tehditlere karşı en güvenli yapılara yer verildi. Dünyanın en büyük sismik yalıtılmış yapısı olarak gösterilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası listede yer alan tek Türk markası oldu.

Dünyada, kurumlar ve insanlar için güvenlik ve risk yönetimi bileşeninin önemine değinen makalede; İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.’nin (İSG) 20 yıllık işletme hakkına sahip olduğu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın depreme karşı en modern sistemlerden biriyle donatıldığına dikkat çekiliyor.

Makalede; Türkiye’nin deprem bölgesinde olduğu ve İstanbul’un Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde deprem riski taşıdığını belirterek, 1999 yılında Türkiye’yi vuran deprem gözönüne alındığında Sabiha Gökçen Havalimanı’nın önümüzdeki dönem yapıları için büyük bir gelişme olduğu ve örnek teşkil ettiği vurgulandı.

Derginin en güvenli yapılar listesinde yer alan diğer binalar ise; ‘Fort Knox-ABD Altın Deposu Binası’, ‘Svalsgaard Doomsday Seed Vault-Tohum Sığınağı’, ‘Proof 7 World Trade Center-Dünya Ticaret Merkezi’, ‘Bahnhof’s Underground-Veri Merkezi’ şeklinde sıralandı. Makalenin orjinaline http://www.riskmanagementmonitor.com/the-10-safest-places-on-earth/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminal binasında bulunan sismik izolatörler, ABD’nin aktif deprem bölgelerinden birinde yer alan San Francisco Havaalanı’nda da kullanılan sistemin daha gelişmiş bir uygulaması olarak yerleştirildi. Terminalin dört bir yanında bulunan 300 sismik izolatör; bodrum katlarında kullanılan takviyeli beton kolonlarla binanın en üst kısmının, alt kısımdan bağımsız bir şekilde hareket etmesine imkân vererek, deprem başladığı zaman bodrum katlarının yanlamasına hareket etmesiyle, üst katların yumuşak bir şekilde hareketine olanak sağlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda ABD’nin en prestijli yayınlarından Wired tarafından dünyada depreme dayanıklı en kuvvetli yapılar arasında gösterilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), tasarım ve yapımında kullanılan deprem mühendisliğine yönelik uygulamalar ile CNN International’ın Future Cities adlı programında da ele alındı.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye, http://www.wired.com/wiredscience/2009/11/worlds-largest-earthquake-safe-building/ adresinden ulaşabilirsiniz.
DÜNYANIN EN GÜVENLİSİ SEÇİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
SABİHA GÖKÇEN HAVAALANININ en güvenli havaalanı olmaktan bahsedip duruluyor ama nedense çalışanların memnuniyetine gelinince geçiştirilip üstü kapatılıyor NE KADAR ADALETLİ değil mi? Bir avuç işini bilmez YALAKACI yöneticileri ve şefleriyle bu koca havaalanını nasıl yöneteceklerini göreceğiz bunu seyrederken de sanki bir komedi filmi seyrediyormuşcasına gülüp duracağız. Haksız yere çalışanını çıkarmak iş ahlakına hiç uymadığını bildikleri halde bunu yapıyorlarsa ne kadar acemi ve deneyimsiz olduklarını birkez daha gösteriyorlar demek kl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu terminalden kurtuluş için buranın kargo ve teknik bakım havalimanı olması lazım. Sanırım 3. meydandan sonra bu gerçekleşecek. IST diye satıyorsunuz, sonra yolcu uçakla seyahat ettiği yol kadar IST a gitmek için uğraşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BRAVO TURKUAZA DURMAK YOK İNSANLARI MAGDUR ETMEYE DEVAM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Neden SAW ısrarla kargo terminali yapılmıyor merak ediyorum. İzmit ve adapazarına yakı. Otoyola yakın. Taşımacılık rahat. Yolcu terminali olmuyor işte. IST a çok uzak. Neden ısrar ediyorsunuz. Para kazanmaksa kargoda da para var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CNN International future cities programını izlemeni öneriyorum. İstanbula gelip depremle ilgili program çekmişler, ziyaret ettikleri binalar kamu binaları, hastaneler, ISMEP vs ve Sabiha Gökçen. Neden AHL değil de SAW acaba...? eski şeyleri yeni gibi yutturduğu için mi? http://questmeansbusiness.blogs.cnn.com/2010/07/13/istanbul-prepares-for-next-big-quake/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul diye geçiyor, neden diye soran arkadaşlara soruyorum, orası İzmit tir diyenler, Kurtköy, Pendik ve civarında oturan insanlarımıza da siz İstanbul da oturmuyorsunuz, İzmit tesiniz diyorlar sanırım, biraz görgü, biraz bilinç lütfen, özellikle Anadolu yakasında oturan insanların AHL ye gitmek için kaybedeceği saatleri ve trafik çilesini bertaraf eden SAW ı eleştirenler herhalde Avrupa yakasında oturuyorlar. Kendilerini duygusallıktan uzaklaşarak mantıklı düşünmeye çağırıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AHL depremden sonra çatısına taktırmış o izolatörleri... anlayın artık hallerini....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nedendir bu ısrar anlamakta zorlanıyorum. SAW neden hala IST diye geçiyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kargo havalimanlari arasindami en guvenli secilmis? hoh hoh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın editörler.lütfen artık SAW ile ilgili iyi haberler vermeyin.burada 3-5 SAW düşmanı var.adamlar hasetinden karpuz gibi ikiye yarılacaklar.istanbulda falan da yazmayın.bolu da diye yazın.yazıktır bu arkadaşlar kendilerine zarar verecek yoksa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000