24 Ocak 2012, Salı 14:15:01

"DAHA FAZLA BEKLEYEMEYİZ"

Sabiha Gökçen Havalimanı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na ikinci kira ödemesini yaptı.
  • BUGÜNKÜ TOPLANTIDA GENEL MÜDÜR CEVAPSIZ KALMIŞ. ÇOĞUNUZ BİLİRSİNİZ
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Ülker in Racih in sesi nasıl kesildi neden ifade verdikleri konu hakkında, haklıysalar eğer mahkemeye vermediler. Havacılıkla ilgili adamın bir bilgisi yok boş yer makamı işgal etti devletin parasını yedi.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Yazık SSM bağlı HEAŞ şirketinin karizmasını çizip insanların ağzına sakız olan bu yöneticilere yazık.Devletin bir kurumu olan bu şirketi daha ileriye nasıl götürürüz yerine rezil ettiler...ağzı olan konuşuyor elin ağzı torpa değil ki büzesiniz.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • birisi resimlerde ne dikatinizi çekti diye sormuş.bizim birşeydikkatimizi çekti.şubizim genel müdür ün niye yanı boş kimse yanına oturmamış en kenarda köşede kalmış sanki atılmış gibi...acaba sizin ne dikkatinizi çekmişti
  • NE OLDU SESINIZ KESILDI
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG), Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile yaptığı sözleşmeye göre ‘İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Ekleri Projesi Uygulama Sözleşmesi’ne ilişkin olarak ikinci kira ödemesini yaptı.

Limak Yatırım, GMR Infrastructure ve Malaysia Airports Holdings Berhad üçlü konsorsiyumunun ortaklığıyla kurulan Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili Nihat Özdemir önemli bilgiler verdi.

Kira ödemesi için Sabiha Gökçen Havalimanı Airport Otel’de düzenlenen törene Sabiha Gökçen Havalimanı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Özdemir, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, İSG’nin Hintli ortağı GMR’ın Yöneticisi Sri Pati, Malezyalı ortak MAHB’ın Yönetim Kurulu Üyesi Tan Sri Bashir Ahmad, İSG CEO’su Gökhan Buğday’ın yanısıra SSM, İSG ve HEAŞ’ın üst düzey yöneticileri katıldı.

Düzenlenen tören kapsamında İSG heyeti, temsili bir çek ile 76 milyon 514 bin 851 avroluk bedelle ikinci kira ödemesini gerçekleştirdi.

Törende konuşma yapan Nihat Özdemir, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ikinci pistin bir an önce yapılması gerektiğini ifade ederek, ‘İstanbul gibi bir şehirde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pistin yapılması artık kaçınılmaz’ dedi.

Bakan Binali Yıldırım’ın Esenboğa’ya yapılacak olan ikinci pistin 2060 yılına kadar yeteceği ifadelerine de değinen Özdemir, ikinci pistin Sabiha Gökçen Havalimanı’na da yapılması gerektiğini özellikle vurguladı.



Nihat Özdemir, Türkiye havacılık tarihinin en önemli ‘Yap-İşlet-Devret’ projelerinden birine imza atan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG)’nin ilk kira ödemesi olan 76 milyon 514 bin 851 Euro’yu Şubat 2011’de teslim ettiklerini, ikinci kira ödemesini de zamanında ödüyor olmaktan büyük övünç duyduklarını söyledi. Nihat Özdemir: “Havalimanında görev alan ve tüm süreçleri başarıyla yürüterek havalimanını hızlı büyüyen, yolcu sayısını her geçen gün artıran, hizmet kalitesiyle adeta dudak uçuklatan bir havalimanı haline getiren tüm çalışanlara teşekkür ederim” dedi. Operasyonel anlamda gösterilen başarının, maliyet disiplinini korumanın verilen sözleri zamanında büyük bir gururla yerine getirme imkanı sağladığına dikkat çeken Özdemir: “Bu başarıya erişmemizde, bizlerin kişisel ve kurumsal çabası kadar Türkiye ekonomisinin aldığı istikrarlı yolun da büyük etkisi oldu” dedi.

“Sabiha Gökçen’e ikinci pistin yapımına gün geçmeden başlanmalı”

Nihat Özdemir, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Ankara’da ikinci pistin yapımına biran önce başlayacaklarını dile getirerek, ikinci pist de yapılırsa Ankara’nın 2060 yılına kadar pist ihtiyacının kalmayacağını söylediğini aktardı. Nihat Özdemir şöyle devam etti: “Şimdi Ankara’da bu yatırımı yapan devletimiz varken Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın hala Sabiha Gökçen’e ikinci pist projesi için günümüz ekonomik ve finansman zorlukları da düşünüldüğü zaman Yap-İşlet-Devret modelini seçmesinin zaman kaybından başka bir şey olmayacağını burada ifade etmek istiyorum.” Havacılık sektöründe ve özellikle İstanbul’da tehir ve gecikmeler göz önüne bulundurulduğunda ikinci pistin yapımına gün geçmeden başlanması gerektiğini düşündüğüne dikkat çeken Nihat Özdemir, bunu da sadece işletmeci olarak değil İstanbul’un önemli bir ihtiyacı olduğunu düşünerek söylediğinin altını çizdi.

“2007 yılında devraldık, kıza zamanda çok yol kat ettik”

Nihat Özdemir, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın 2001 yılında Türk sivil havacılığının hizmetine girdiğini, 2007 yılına kadar Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesindeki Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) tarafından başarıyla işletildiğini aktardı. Nihat Özdemir, havalimanının 20 yıllık işletme hakkının 2007 yılında gerçekleştirilen ihale sonucunda, 1 milyar 932 milyon Euro karşılığında Limak Yatırım, GMR Infrastructure ve Malaysia Airports Holdings Berhad üçlü konsorsiyumunun ortaklığıyla kurulan İSG tarafından devir alındığına değinerek, “Kısa zamanda çok yol kat ettik” dedi.

“47 havayolu şirketi ile dış hatlarda 68, iç hatlarda 26 noktaya uçuyoruz”

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın 2001 yılında 47 bin yolcuya hizmet verdiğini söyleyen Nihat Özdemir: “Bugün gelinen noktada 2011 yıl sonu itibariyle 13.7 milyon yolcu sayısına ulaştığımızı büyük bir gururla ifade etmek isterim” dedi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın mevcut durumda 47 havayolu şirketiyle başarılı bir şekilde çalışmalarını yürüttüğü hatırlatan Nihat Özdemir, hali hazırda dış hatlarda 68, iç hatlarda ise 26 noktaya uçtuklarına dikkat çekti. Nihat Özdemir, havalimanının yolcularına konforlu bir uçuş deneyimi yaşatmak amacıyla ISG Airport Otel başta olmak üzere yemek, alışveriş alanlarıyla da kaliteli hizmet yarışında sınır tanımadığına vurgu yaptı.



“Yolcu sayımız %18’lik artışla 13 milyonu aştı”

Konuşmasında havalimanındaki yolcu trafiğini de değerlendiren Nihat Özdemir: “Yolcu trafiğimize baktığımızda 2011 yılının Ocak-Aralık döneminde Sabiha Gökçen’den uçan iç hat yolcu sayısı 2010 yılının aynı dönemine göre %19’luk artışla 9 milyon 117 bin kişiye ulaştı. Dış hat yolcu sayısı ise, 2011 yılında bir önceki yılın Ocak-Aralık dönemine göre %16’lık artışla 4 milyon 571 bin kişi olarak gerçekleşti” dedi. İç ve dış hat yolcu toplam yolcu sayısının 2011 yılında bir önceki yıla göre %18’lik artışla 13 milyon 688 bin kişiye ulaştığına dikkat çeken Nihat Özdemir, yolcu grafiğinin 2012 yılında yükselen bir ivme kaydedeceğini de sözlerine ekledi.

Nihat Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı için bir kilometre taşı olma özelliğine sahip olan ikinci pist projesinin inşaatının bu yıl içinde baslamasini bekliyoruz. İkinci pistin tamamlanmasıyla birlikte havalimanının halen saatte  35  civarında olan uçak kapasitesi 70’e çıkacak ve aynı anda iki uçak inip kalkabilecektir. Böylece Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul hava trafiğini rahatlatma adına önemli bir rol üstlenecektir.  Üçüncü havalimanının yapımının belli bir süre alacağı gerçeği göz önünde bulundurulduğunda havalimanımızda faaliyete geçecek olan ikinci pist, üçüncü havalimanına olan ihtiyacı da bir süre  erteleyecektir”



“Sabiha Gökçen ödül üzerine ödül alıyor”

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın yurtiçinde ve yurtdışında pek çok ödüle de layık görüldüğünü söyleyen Nihat Özdemir: “Havalimanımızın yeni terminal binası, Google ve Bloomberg televizyonu işbirliği ile düzenlenen ‘2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde ‘En İyi Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi’ seçildi. 2011 Aralık ayında aynı yarışmanın bu sefer dünya kategorisi için yarışan havalimanımız, 2011 Dünya Gayrimenkul Ödülleri’nde ‘Dünyanın En iyi Uluslararası Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi Ödülü’nü aldı” dedi. Havalimanının Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) tarafından ‘Avrupa Çelik Tasarım Ödülü’ne layık görüldüğünü söyleyen Nihat Özdemir, dünyanın önemli havacılık haber ve analiz sitesi "anna.aero"’ tarafından “Airport Traffic Growth Awards" ödüllerinde, 10 milyon ve üzeri yolcu kapasiteli havalimanları arasında birinci olduklarını hatırlattı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2010 yılında da anna.aero tarafından yolcu sayısı 5-10 milyon arasında değişen havalimanları arasında Avrupa’da yolcu trafiğini en fazla artıran havalimanı seçildiğini ifade eden Nihat Özdemir: “Ayrıca dünyanın en önemli etkinliği olan Avrupa Güzergâh Geliştirme Forumu (Routes Europe) tarafından, Güney Avrupa kategorisinde, 2011 ve 2010 yılında ‘Highly Commended’ (Yüksek Övgüye Değer) Ödülü’ne layık görüldük” dedi.

2008’DE DEVRALMIŞTI

Limak Yatırım (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. İstanbul Sabiha Gökçen’in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG, 500 milyon Euro’luk yatırım yaptı.


"DAHA FAZLA BEKLEYEMEYİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 12 yıl önce
BUGÜNKÜ TOPLANTIDA GENEL MÜDÜR CEVAPSIZ KALMIŞ. ÇOĞUNUZ BİLİRSİNİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ülker in Racih in sesi nasıl kesildi neden ifade verdikleri konu hakkında, haklıysalar eğer mahkemeye vermediler. Havacılıkla ilgili adamın bir bilgisi yok boş yer makamı işgal etti devletin parasını yedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yazık SSM bağlı HEAŞ şirketinin karizmasını çizip insanların ağzına sakız olan bu yöneticilere yazık.Devletin bir kurumu olan bu şirketi daha ileriye nasıl götürürüz yerine rezil ettiler...ağzı olan konuşuyor elin ağzı torpa değil ki büzesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
birisi resimlerde ne dikatinizi çekti diye sormuş.bizim birşeydikkatimizi çekti.şubizim genel müdür ün niye yanı boş kimse yanına oturmamış en kenarda köşede kalmış sanki atılmış gibi...acaba sizin ne dikkatinizi çekmişti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
NE OLDU SESINIZ KESILDI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000