04 Ekim 2012, Perşembe 14:27:45

"BU ŞARTLARDA UÇAK ALMASINLAR, ÇÜNKÜ GEREKSİZ"

Avrupa’da 130 uçağı ve 1500 müşterisiyle özel havacılık alanında faaliyet gösteren NetJets Europe, hem Türkiye ayağını hem de yeni iş jeti Bombardier Global 6000’i tanıttı...
  • Isadamlarimiz Türkiye'de kendi ucaklarini alirlarsa en azindan TÜRK pilot, hostes, dispatch ve ground elemanlarina da is kapilari açilmis olur.. Paralar Warren Buffet'a gitmemis olur.. Airline'larda yeterince yabanci hastaligi var, en azindan corporate / business jet'lerde Türk'ler çalissin...
  • bizim zenginler illa alırlar hisse misse takmazlar

En uzun menzilli ve geniş kabinli uçak Global 6000’in tanıtımı ve basın toplantısı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapıldı.

NetJets Europe, özel uçak satmasının yanı sıra, iş jetlerine hisse modeli uygulayarak kısmi mülkiyet sistemi  ile kişiye özel hizmetleri, bir jetin tamamına sahip olma maliyetinin bir kısmını karşılayan verimli bir kurumsal araç olarak iş adamlarını gerekli yerlere ulaşabilmeleri anlamında farklı bir hizmet konsepti sunuyor. Yani, özel jet talep eden işadamı ister uçağı satın alacak, isterse hisse satın alarak uçağın belli bir kısmına sahip olarak seyahatlerini yapacak.
Şirket ve Bombardier Global 6000 hakkında açıklamalar yapan NetJets Europe Satış Direktörü Marine Eugene; “NetJets kendine özgü  ve farkı olan bir şirket. Çok uluslu müşterilerimiz var. Bize bir telefonla ulaşıp taleplerini anlatabilirler. Biz de buna uygun olarak hizmeti veririz. Şirketin en önemli ve en popüler özelliklerinin başında güvenirliği geliyor. Şirketimiz filosu son derece güvenilir ve rahatlıkla seyahat edilebilir. Bizim filomuz esnek bir filodan oluşuyor. Örneğin işadamı aldığı uçağıyla seyahat edebiliyor ancak dünyanın her yerine inemiyor. Küçük havaalanları, pist durumları gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor. Biz bu sorunu ortadan kaldırdık. Esnek filomuzla işadamları istedikleri yere uçup, istedikleri meydana inebilecekler” dedi.

NETJETS NEDEN TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ?

Satış Diretörü Marine Eugene Türkiye seçimiyle ilgili yaptığı açıklamada büyüyen havacılık standartlarını gerekçe gösterdi. Eugene; “Avrupa ve Arap ülkelerinde havacılık, bazı standartları tamamladığı için talep azalıyor. Ancak Türkiye’de durum çok farklı. Türkiye büyümeye devam ediyor. Talep sürekli artıyor. Önümüzdeki 10 yılda yüzde 5’lik bir artış daha bekliyoruz. Bu nedenle Türkiye’yi de çalıştığımız ülkeler arasına ekledik. Türkiye’den zaten çalıştığımız müşterilerimiz var. Biz bu portföyü artırmayı hedefliyoruz.

İstanbul ve Ankara’dan özellikle Londra, Zürih ve Cenevre gibi şehirlere seyahat daha fazla. İşte bu tür müşterilerimize hisse almalarını öneriyoruz. Örneğin yüzde 50’lik pay alarak uçağı belirli oranda kullanabilirler. Hem ekonomik oluyor hem de satın alması gerekmiyor. Bir başka müşteriyle ortaklaşa kullanmış oluyor ama tamamen özgür şartlarda seyahat imkanı sunuluyor” şeklinde konuştu.

BOMBARDIER GLOBAL 6000

NetJets Europe’nin yeni uçağı Bombardier Global 6000’in sınıfının en iyisi olarak lanse edildiği tanıtımda filodaki en uzun menzilli uçak olduğuna dikkat çekildi.

NetJets ve Bombardier’in tasarım ekipleri tarafından ortaklaşa belirlenen seçkin malzemelerle donatılan jet, modern tasarımda son derece dikkat çeken özelliklere sahip.

Uçağın planında, kuyruk tarafında ana kabindeki yolcuların mahremiyetini sağlamak üzere, iş ya da dinlenme amaçlı özel bir kamara, kabin ekibinin dinlenme alanı ve mutfak bulunuyor.

8 feet’e 48 feet ebatlarındaki sessiz, ferah ve lüks kabinde geniş pencereler ve 14 yolcuya kadar 13 saat süresince rahatlıkla yolculuk yapılabilecek koltuklar yer alıyor. İyileştirilmiş ses geçirmezliği, aerodinamik gürültüyü kesiyor ve tam hızda uçuş sırasında ses kalitesini artırıyor.

Diğer iş jetlerinden farklı olarak, uçağın iç tasarımında açık renkli modern renk tonları hâkim: Açık renk deri, Afrika Sapeli ağacından ahşap ve fırçalanmış çelik metalle süslenmiş yüzeyler ve devekuşu kabartmalı deri döşemelerle dizayn edilmiş.

“Yavaş gelişen makro-ekonomik ortama karşın portföyümüzdeki en güçlü oyuncular, geniş kabinli uçaklar; Global 6000’in sunduğumuz hizmete kattığı fark, müşterilerimizi de heyecanlandıracaktır” diyen Marine Eugene; “Bu jet; işletim verimliliği, iç konfor ve güvenilirliğin yanı sıra uzun menzil özelliği sayesinde de yüksek büyüme gösteren pazarlarda faaliyette bulunmak ve işini büyütmek isteyen şirketler ve bireylere çok uygun olacaktır. NetJets olarak Türkiye’deki mülkiyet sahiplerine de hizmet verecek olan Global 6000’i uluslararası filomuza katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca her uçak için kabinde 1 milyon dolarlık modifikasyon işlemi uyguladık” diye konuştu.

Eugene Bombardier’e 9 milyar dolarlık sipariş verdiklerini de sözlerine ekledi.

PİLOT, BAKIM VE KABİN EKİBİ NETJETS’DEN

Türkiye’den talebin çok olduğuna dikkat çeken genç yönetici Eugene, “Türkiye’den müşterilerimizi artırmayı hedefliyoruz. Düzenli olarak da bir büyüme söz konusu. Bizim bir farkımız da uçakla beraber pilot, kabin ekibi ve bakım gibi konularda yardımcı oluşumuz. Yani uçağı satın alan yada hisse alan işadamı, diğer tüm konuları bize bırakabilir. Biz hallediyoruz” dedi.

Seyahat süreleri kısıtlı olan müşterilere uçağı satın almadan hisse sahibi olmalarını önerdiklerinin altını çizen Marine Eugene; “Yılda 20 saat uçuş yapan bir işadamının uçak satın alması aslında çok gereksiz. Bu yüzden hisse almasını öneriyoruz. Kiralama usulüne benziyor ama biraz daha farklı. İşadamı uçağın hissesini satın alıyor ve istediği kadar seyahat edebiliyor. Gerektiğinde elinden de çıkarıyor. Bu onlar için çok daha mantıklı” dedi.

Fiyat konusunda uçağın tipi, talep ve seyahat süresine göre değişkenlik gösterdiğini belirten Eugene, 130-180 Euro arasında fiyatlandırmalar olduğunu açıkladı.

©AirportHaber

"BU ŞARTLARDA UÇAK ALMASINLAR, ÇÜNKÜ GEREKSİZ"

Yorumlar

insider ~ 11 yıl önce
Isadamlarimiz Türkiye'de kendi ucaklarini alirlarsa en azindan TÜRK pilot, hostes, dispatch ve ground elemanlarina da is kapilari açilmis olur.. Paralar Warren Buffet'a gitmemis olur.. Airline'larda yeterince yabanci hastaligi var, en azindan corporate / business jet'lerde Türk'ler çalissin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zengin ~ 11 yıl önce
bizim zenginler illa alırlar hisse misse takmazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000