27 Ekim 2013, Pazar 11:20:14

"BİNALİ YILDIRIM'A 4-5 GÖMLEK DAR GELİR"

Vatan Gazetesi yazarlarından Ercan İnan, belediye başkanlığının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a dar geleceğini belirterek, "BİNALİ YILDIRIM'I BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTEMEM" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Peki, İnan neler dedi? İşte o yazının tamamı...
  • Yahu, bunca icraatı bugüne kadar bakanlar yapmak istemeyip. Özellikle ugraşıp birşey yapmamayamı çalıştılarda, şuanki bakan kendi çabalarıyla yaptı deniyor. Bunlar plan proje işi. Yht nin proelendirmesi 20 yıllık, çogu hava alanının projesi daha eski projeler. Bunlar bu hükümete nasip oldu, imkan vardı yapıldı. Ayrıca, bunların yapılmasının maliyeti eskiye oranla düştü ve özellikle trende daha yeni teknoloji dünyada kullanılıyor 2007 den bu yana. Ve ayrıca kimse babasının hizmetine yapmıyor, işi bu yapacak bunun için teşekkür bile etmek bence gurursuzluktur. O görevdeki insanın bunu yaparken, vatana millete hizmet etmenin verdiği haz binlerce teşekkürden daha degerlidir. Hım ancak şu var, bakan beyin bizzat hızlandırdıgı yahut evvelden gelen tecrubesinin verdiği öz güvenle az hatalı çalışması saglanmış olabilir. Buda onun bu cumhuriyetin yetiştirdigi başarılı yöneticilerinden birisi yapar.
  • Kendisiyle 10 dk kadar sohbet etme imkanı buldum. Alçak gönüllü bir insan. Yaptıklatıda ortada zaten.
  • havalimanı yapıldı deniliyor arkadaşım yapıldıda kullanılıyor mu? en küçüğünden yapılan bir alan kaç milyon dolara mal oluyor? haftada 1 uçak inip kalkacak diye yüzmilyonlarca doları tarım arazilerine beton olarak dökmek midir iyi bakan olmak? hızlı tren yaptım ayağına eski raylara hızlandırılmış trenleri sokup 50 kişinin katili olmak mıdır? her bayramda o halı gibi yollarda kaç kişi ölüyor? 10? 20? 30? bunun sorumlusu elbette ulaştırma bakanı değildir? o süperdir, harikadır, bi içim sudur. her ilçeye havaalanı açılmalıdır. böylece trilyon dolarlık bir ihale pazarı açılabilir. ki zatı şahanenin bu yönde çılgın projeside vardır. airporthaberde silinmedi ise her 100 km ye çok lazım olduğu için alan kurmayı düşler binali. düşünsenize ihalelerden kaç milyar dolar avanta çıkar. binali var çok büyük cüzdanlı bir bakansın sen. ama izmir sana büyük gelir. kazanamazsın, sen değil tayyip gelsin izmire bakalım tayyip kazanır mı? :D
  • 79 yildir yol yapılmıyor diyen vatandas! 79 senedir trafik mi vardi ki bu ulkede yol yapiomiyordu? Bizim araba olarak yoğunluğumuz son 15 senedir yaşanıyor. Her seyi kendinize gore yorumlamayin
  • Yıllarca bu ülke ulaşımda rezil sefil bir durumdaydı şimdi standartlar yakalanıyor üstünede çıkmak lazım tabi gene yanlışlar eleştirilmeli o şart ama binali yıldırım harbi çalışan bir bakandır.
  • Ercan İnan beyi tebrik ediyorum. Batıda bir kişi ne adayı olursa olsun, toplum o kişinin bu zamana kadar hangi başarılı işlere, ortak yarara katkıda bulunduğuna bakar. Sonra da kararını verir. Binali Yıldırım ve onun ile birlikte geçen Türkiye süreci oldukça başarılı bir dönemdir. Binali Beyin hükümetinin aldığı yolu dikey karşılaştıralım. Bu çizgi sivil topluma ve sivilleşmeye büyük katkı sağladı. Şehirleri önceki dönemleriyle şimdiki dönemleri arasındaki farka baktığımızda ne kadar ilerlediği görülmektedir. Batılılar gelir bizi aşağılardı. Claudia Roth (Almanya Yeşiller Partisi eş Başkanı) gelir bize insan hakları dersi verirdi. THY ve diğer Türk şirketleri batıda hep kuralları tanımayan, geri kalmış, gövenlikten bir haber şirketle olarak görülürdü. Ama şimdi önünde şapka çıkarıyorlar. Avrupa'nın en iyisi olabiliyoruzç Hem de üst üste üç defa. Bunlar küçümsenecek şeyler değil. Türkiye bu ödüllerle kendisini ve insanını yukarı çekiyor. Sayın İnan sizi tekrar kutluyorum.
  • İstanbul bb bşk. iyi ama izmir den aday olacak seçilebilecek mi oda meçhul.
  • Ciddi manada en güzel yerleri hakediyor.
  • İstanbul b.ş.bb dar geliyorsa başbakanlik verelim yok o kadrida doluysa cumhurbaskanligi o da olmazsa TBMM baskanligi bu kadar ovguye ...simdilik aklima gelenler bunlar !
  • Ona basbakanlik cok yakisir

Binali Yıldırım, performansı ile kabinenin açık ara en iyi bakanlarından biri. İcraatlarına bakınca Belediye Başkanlığı görevi ona 4-5 gömlek dar gelecek.

Kabine’nin diğer bakanları kızmasın alınmasın, Ali Babacan ile birlikte performansını yüksek, icraatlarını çok başarılı bulduğum bakan Binali Yıldırım’dır.

Yerel seçimler öncesi Kabine’nin iddialı bakanlarının kritik illerde Belediye Başkanı adayı olacağı çok konuşuluyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Bey için de önce İzmir’e aday olacak denildi, ardından İstanbul için de adı anıldı.

Belediye başkanlarımız da alınmasın ancak ben Binali Yıldırım için belediye başkanlığı görevinin, bu saatten sonra artık 4-5 gömlek dar geleceğini düşünenlerdenim.

Geçen hafta Ankara’da bir işim vardı ve arabamla gittim. Dönüşte de Eskişehir üzerinden geldim. Yıllar önce Eskişehir’e giderken, Pamukova’dan sonra Bozüyük’e kadar çok virajlı oldukça zorlu bir yol katettiğimi hatırlıyorum. O yol gitmiş yerine halı gibi bir yol gelmiş. Yolla birlikte, sizi bazen sağınızdan bazen solunuzdan takip eden Yüksek Hızlı Tren hattı da hakikaten insana gurur veriyor. Sayısız viyadükler, 3-5 kilometre aralıklarla dağı delip geçen tüneller muazzam bir iş çıkarıldığını ortaya koyuyor. Bu yazıyı yazmaya da ne yalan söyliyeyim bu yolu katederken karar verdim. Birileri Bakan Bey’i amma da övmüşsün diyebilir. Varsın desin. Çoğunlukla Hükümet’i eleştiren biri olduğumdan içim rahat hiç gocunmam...

Tekerlekli tüp geçiş

Marmaray, iki gün sonra 29 Ekim’de açılıyor. 2015’te de tekerlekli araçların geçişine imkan veren tüp geçiş projesi bitecek. Hemen peşisıra Boğaz’da üçüncü köprü ile tanışacağız. İzmit körfez geçişini 1.5 satten 6 dakikaya düşürecek köprünün ayakları yükselmeye başladı.

Binali Yıldırım 58,59,60 ve 61’inci hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. İstanbul, Erzincan ve İzmir’den milletvekili seçildi. Evet İzmir, Ak Parti için kritik bir il ve Başbakan Erdoğan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı çok istiyor. Ancak Binali Yıldırım gibi kabinenin en sağlam aktörlerinden biri aday olursa İzmir’de bir şans yakalayabileceklerinin de farkındalar.

Buna rağmen ben Binali Yıldırım’ı Belediye Başkanı olarak görmek istemeyenlerdenim. Onun 10 yıllık performansına bakınca hangi ile Belediye Başkanı olursa olsun bir dar çerçevenin içinde sıkışıp kalacağını ve kabına sığmayacağını düşünüyorum. Düşünün ki elinizde çok iyi bir santrafor var ancak onu hiç alışık olmadığı bir mevkide sol bek oynatıyorsunuz.

İletişim ve havacılık için ayrı bir kutu

Duble yollar hakikaten hayatımızı kolaylaştırdı. Direksiyonda son derece dikkatsiz ve cahilce işler yapan bir ülkenin vatandaşı başka türlü yollarda telef olmaktan kurtulamazdı. Yol kusurundan kaynaklı kazalar ciddi ölçüde azaldı. Karayollarının dışında diğer alanlarda da çok başarılı işlere imza atıldı. Binali Yıldırım’ın bakanlığının kontrolündeki bu işleri hatırlamakta ve bunlar için de ayrı bir kutu açmakta fayda var:

- Havacılıkta son 10 yılda yolcu sayısı 4 kat artış gösterdi.

- 17 havaalanından 50 havaalanına çıkıldı. 10 milyon kişi hayatında ilk kez uçakla tanıştı. Uçakla seyahat, neredeyse otobüsle seyahat kadar kolay ve ucuz oldu.

- İstanbul’a dar gelen Atatürk Havalimanı’nın yerini alacak 100 milyon yolcu kapasiteli üçüncü havalimanının ihalesi yapıldı düğmeye basıldı. Anadolu Yakası’nda Sabiha Gökçen Havalimanı önemli bir açığı kapattı.

- Çok güçlü bir GSM altyapısı kuruldu. Operatörler arası rekabette denge çok iyi yakalandı. Ciddi bir fiyat rekabeti sağlandı.

- Bilgi toplumu olmanın yolu internetten geçiyor. 40 milyon internet kullanıcısı, 16.6 milyon 3G abonesi var. 3G hızımız diğer ülkelerin hızından yüksek.

- Yüksek Hızlı Tren’de Konya ve Eskişehir etapları devreye alındı.

- İstanbul’da çok geç kalan metro ağına yönelik önemli adımlar atıldı. 2004’te 45 kilometre olan metro hattı uzunluğu 124 kilometreye çıktı. Proje ve ihale aşamasındakilerle birlikte 708 kilometrelik bir metro ağı kurulacak.

Sezar’ın hakkı Sezar’a. Dediğim gibi ‘pazar pazar Bakan Bey’i çok övmüşsün’ diyenler çıkabilir. Unutulmasın 2004’te Pamukova’da yaşanan hızlandırılmış tren kazası sonrası en ağır eleştirileri getiren, olayı enine boyuna irdeleyip sorumluluğu bulunanları ortaya çıkarmaya çalışan Vatan Gazetesi’ydi ve o ekibin bir parçasıydım. Yarın öbür gün bir gelişme olduğunda yine eleştirebilecek olmanın da gönül rahatlığında olduğumdan varsın desinler.

"BİNALİ YILDIRIM'A 4-5 GÖMLEK DAR GELİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Proje ~ 10 yıl önce
Yahu, bunca icraatı bugüne kadar bakanlar yapmak istemeyip. Özellikle ugraşıp birşey yapmamayamı çalıştılarda, şuanki bakan kendi çabalarıyla yaptı deniyor. Bunlar plan proje işi. Yht nin proelendirmesi 20 yıllık, çogu hava alanının projesi daha eski projeler. Bunlar bu hükümete nasip oldu, imkan vardı yapıldı. Ayrıca, bunların yapılmasının maliyeti eskiye oranla düştü ve özellikle trende daha yeni teknoloji dünyada kullanılıyor 2007 den bu yana. Ve ayrıca kimse babasının hizmetine yapmıyor, işi bu yapacak bunun için teşekkür bile etmek bence gurursuzluktur. O görevdeki insanın bunu yaparken, vatana millete hizmet etmenin verdiği haz binlerce teşekkürden daha degerlidir. Hım ancak şu var, bakan beyin bizzat hızlandırdıgı yahut evvelden gelen tecrubesinin verdiği öz güvenle az hatalı çalışması saglanmış olabilir. Buda onun bu cumhuriyetin yetiştirdigi başarılı yöneticilerinden birisi yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ozz ~ 10 yıl önce
Kendisiyle 10 dk kadar sohbet etme imkanı buldum. Alçak gönüllü bir insan. Yaptıklatıda ortada zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 10 yıl önce
havalimanı yapıldı deniliyor arkadaşım yapıldıda kullanılıyor mu? en küçüğünden yapılan bir alan kaç milyon dolara mal oluyor? haftada 1 uçak inip kalkacak diye yüzmilyonlarca doları tarım arazilerine beton olarak dökmek midir iyi bakan olmak? hızlı tren yaptım ayağına eski raylara hızlandırılmış trenleri sokup 50 kişinin katili olmak mıdır? her bayramda o halı gibi yollarda kaç kişi ölüyor? 10? 20? 30? bunun sorumlusu elbette ulaştırma bakanı değildir? o süperdir, harikadır, bi içim sudur. her ilçeye havaalanı açılmalıdır. böylece trilyon dolarlık bir ihale pazarı açılabilir. ki zatı şahanenin bu yönde çılgın projeside vardır. airporthaberde silinmedi ise her 100 km ye çok lazım olduğu için alan kurmayı düşler binali. düşünsenize ihalelerden kaç milyar dolar avanta çıkar. binali var çok büyük cüzdanlı bir bakansın sen. ama izmir sana büyük gelir. kazanamazsın, sen değil tayyip gelsin izmire bakalım tayyip kazanır mı? :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
79 yildir yol yapılmıyor diyen vatandas! 79 senedir trafik mi vardi ki bu ulkede yol yapiomiyordu? Bizim araba olarak yoğunluğumuz son 15 senedir yaşanıyor. Her seyi kendinize gore yorumlamayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
35 ~ 10 yıl önce
havalimanlarına ne diyeceksiniz. yüksek hızlı trenlere. Cumhuriyetten önce var olan hatlara kim yatırım yaptı? siyasetten uzak bir performans değerlendirmesi yapmak lazım. bence Binali Bey Türkiye için büyük şans. Umarım yeni kabinede olur.
cevaben ~ 10 yıl önce
istanbulda 5 milyon ehliyetli vatandaş bulunurken 4 milyon civarıda araç bulunuyor. bu zenginliğinde peki sebebi bu 15 yılda elde edilen kalkınma değil mi? At gözlüğüyle siyasete devam.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yıllarca bu ülke ulaşımda rezil sefil bir durumdaydı şimdi standartlar yakalanıyor üstünede çıkmak lazım tabi gene yanlışlar eleştirilmeli o şart ama binali yıldırım harbi çalışan bir bakandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil Toplum ~ 10 yıl önce
Ercan İnan beyi tebrik ediyorum. Batıda bir kişi ne adayı olursa olsun, toplum o kişinin bu zamana kadar hangi başarılı işlere, ortak yarara katkıda bulunduğuna bakar. Sonra da kararını verir. Binali Yıldırım ve onun ile birlikte geçen Türkiye süreci oldukça başarılı bir dönemdir. Binali Beyin hükümetinin aldığı yolu dikey karşılaştıralım. Bu çizgi sivil topluma ve sivilleşmeye büyük katkı sağladı. Şehirleri önceki dönemleriyle şimdiki dönemleri arasındaki farka baktığımızda ne kadar ilerlediği görülmektedir. Batılılar gelir bizi aşağılardı. Claudia Roth (Almanya Yeşiller Partisi eş Başkanı) gelir bize insan hakları dersi verirdi. THY ve diğer Türk şirketleri batıda hep kuralları tanımayan, geri kalmış, gövenlikten bir haber şirketle olarak görülürdü. Ama şimdi önünde şapka çıkarıyorlar. Avrupa'nın en iyisi olabiliyoruzç Hem de üst üste üç defa. Bunlar küçümsenecek şeyler değil. Türkiye bu ödüllerle kendisini ve insanını yukarı çekiyor. Sayın İnan sizi tekrar kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İZMİR E ADAY ~ 10 yıl önce
İstanbul bb bşk. iyi ama izmir den aday olacak seçilebilecek mi oda meçhul.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ciddi manada en güzel yerleri hakediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dar geliyorsa.... ~ 10 yıl önce
İstanbul b.ş.bb dar geliyorsa başbakanlik verelim yok o kadrida doluysa cumhurbaskanligi o da olmazsa TBMM baskanligi bu kadar ovguye ...simdilik aklima gelenler bunlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ona basbakanlik cok yakisir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000