03 Mayıs 2012, Perşembe 17:04:15

BAKAN YILDIRIM'A ALMANYA'DAN RÖTAR SORUSU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’daki uçak rötarlarının büyük ölçüde hava trafiğinin artmasından kaynaklandığını söyledi.
  • Ve bizimkiler Lodos'u keşfetti...
  • bugün istanbulda olan yarın başka şehirlerde deolacak erkenden paralel pistler için tedbir almak lazım, yoksa 10 yıl sonra bugün istanbulda yaşanan diğer şehirlerde de yaşanır.
  • merak ettim arka rüzgar olunca uçaklar geriye doğru mu kalkıyorlar ?
  • Bunların hepsi hikaye. Gidin FlyInn de oturun balkona da biraz izleyin. Yapılan maskaralıkların haddi hesabı yok. Uçak içinde beklenmese şaşarım zaten. Öyle saçma durumlar oluşuyor ki yerdeki tüm trafik bekliyor. Bakıyorsun bir şey mi var diye, hayır yok.
  • Ters yönden esen rüzgarlar da hep bizde, Türklerde olur. Dünyada başka meydanlarda rüzgarlar hep kontrolörlerin istediği yönden eser. Kapasite arttı, havacılık gelişti; sayemizde; rötarlar oldu, rüzgar sayesinde. 21. yy da hala mehter marşı ile yürüyoruz bu yolda...
  • İnanmıyorum hala kelime oyunları artıkherkesin gördüğünü ne olur yukarıdakilerde görsün tabii görmezler onlar ankaradan sabiha gökçeni kullanıyor sorun yok diyorlar.ankara istanbul 35dk yerine 2 saat ve hala kelime oyunu.artık ne olur bakın bari ben söyliyeyim kral çıplakkkkk.illaki Başbakandan fırcamı gelmeli.
  • rötarın bir sebebi de tgs de sigara eşliğinde özel şef ve kırmızı insanın atama şeflik postabaşılık listelerini oluşturmasıdır.liyakatle seçilmeyen insanlar alttaki bin insanın moralini bozmakta çalışma motivasyonunu düşürmektedir.gelecek endişesi taşıyan personelin elini taşın altına koyması imkansızdır.insanlar mutsuz ve şirkete karşı sadakatini kaybetmiş gayret edip de o uçağı vaktinde kaldırır mı? apronda gördüğünüz şeyin tamamı karmaşa, kuru kalabalık.tk operasyon ekibi selahattinin hatrına fazla ses etmiyor elden geldiğince destek oluuyor, yoksa aynı uçağın aynı kanadına iki kere çarpan şirketin uçakları rötarsız kaldıramayacağını herkes tahmin eder.malezya kafasını duvarlara vuruyor.sunexpres de öyle olmaz umarım.
  • THY bu sene içinde başka hub oluşturmaya mecbur. Ancak nedense hala tam takım (bakan, dhmi ve thy genel müdürleri) cek, cak, cuk edip duruyorlar. Başbakan sonunda hepsini odaya çekip fırçayı basacak sonra ne rötar kalacak ne sıkıntı. Allahtan R.T.E. başımızda. Yoksa konuşarak, sürekli toplantı yaparak bu iş 1000 sene çözülmez. Başbakan 5 dakikada tüm işleri yoluna koyacak hayırlısı ile.
  • bakanımız çok süper bir tespit yapmış. rötarların sebebini de bulmuş gözüküyor. milletçe böyle bir bakanımız olduğu için çok şanslıyız. daha da çok uçak alsın thy, yeni hatlar açsın, açık hatlarda frekans artırsın. milletçe rötarlara alışmalıyız. sn.bakanımız öyle buyuruyor.
  • ne kadar kolay değil mi kitlenen bir meydan ve çare hemen bitecekmiş gibi görülen 3.meydan.inanamıyorum hala ihale proje yapım ne kadar kolay desenize biz daha en az 5 sene bu sorunu yaşıyacağız artık thy nin gelen uçaklarınıda görmiyeceğiz.aynı sivil havacılığın her şeyi kolay gördüğü gibi dhm da aynı yönetiliyor.illaki avrupa dan bir heyet gel,ip güvenlik az diye meydanı damı kara listeye alsın.yazık

Almanya’nın Leipzig kentinde düzenlenen Uluslararası Ulaştırma Forumu’na (ITF) katılan Bakan Yıldırım, Gürcistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Vera Kobalya ile görüştü.

Bakan Yıldırım, Kobalya ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı’ndaki gecikmelerin son zamanlarda arttığının hatırlatılması ve bu sorunun giderilmesi için bakanlığın çalışmalar yapmakta olup olmadığı sorusu üzerine, ”İstanbul’da rötarlar büyük oranda çok fazla trafik artışından kaynaklanıyor. Özellikle transit trafik İstanbul Atatürk havaalanında çok arttı. Son 9 sene 8 milyon yıllık trafik varken geçen sene 38 milyonla gerçekleştirdik. Yani artışı düşünün. Havaalanı aynı, trafik neredeyse 5 kata yakın artmış. Burada her şeyin önceki gibi devam etmesini kimse beklemesin” cevabını verdi.

Rötarların en önemli nedenlerinden bir tanesinin de lodos rüzgarlarının fazlalığı olduğunu ifade eden Yıldırım, ”Bu rüzgarlar estiğinde havaalanının kullanım kapasitesi üçte bire düştü. Rötar kaçınılmaz oluyor, isterseniz askeriye tarafındaki arazi de sizde olsun, ne yaparsanız yapın bu rötarların önüne geçmek imkansız. Bu bir mücbir sebepten kaynaklanıyor. Dediğim kapasitenin çok fazlaca kullanılmasından, çok fazla artmasından kaynaklanıyor” diye konuştu.

”Üçüncü havaalanı”
Bu konuda yine de birçok iyileştirmelerin yapıldığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

”Trafiğimiz 500′dü, şimdi 1000′i geçti, 1100 civarında oluyor, her gün. Artmaya da devam ediyor. Yapacağımız şey nedir? Üçüncü bir havaalanı yapıyoruz. Bunun kararını aldık. O yapılınca bu işler bitecek, ama o sırada boş duracak değiliz. Bir yandan iyileştirmeler yapıyoruz. İniş kalkışlardaki zaman kayıplarını azaltan hava trafik sisteminde iyileştirmeler yapıyoruz. Ayrıca askeri tarafındaki arazi gecikti, ama onu da bitirmek üzereyiz. Onun bize sağlayacağı fayda ilave park yeri elde etmek. İlave park yeri de az değil. Gecikmelerin bir kısmı uçağın içinde oluyor. Bunun sebebi de diyelim ki bir körükte bir uçak varsa diğeri indiğinde yanaştırmak için onu mecburen açıyorsunuz. Uçuş sırası gelmediği halde açmış oluyorsunuz. Bu da uçak içinde bir beklemeye neden oluyor. Bunu en azından ortadan kaldırmış olacağız.”

Türkiye’de havacılık dünyadakine göre çok çok fazla geliştiği için günümüzde Sabiha Gökçen Havalimanı’nın da artık yetmeyecek noktaya geldiğini belirten Yıldırım, ”Atatürk havaalanının kapasitesi 4 buçuk kat arttı. Yeni havaalanı açıldığı zaman herhalde sorun kalmayacak, çünkü o havaalanının kapasitesi çok büyük. 2023′e, 2030′a kadar herhangi bir sorun yaşamayacağız. Bu sene İnşallah ihale ediyoruz. 3 yıl içersinde en azından birinci kısımını bitirmiş oluruz, kısmi bir rahatlık sağlarız. Bu tabii 3. boğaz köprüsü, otoyolu, raylı sistemler falan eş zamanlı olarak yapılacak. İki havaalanı arasındaki bağlantı da gerçekleşmiş olacak” dedi.

Kanal İstanbul projesinin durumuna ilişkin bir soru üzerine de Yıldırım, ”Kanal İstanbul bugünden yarına bitecek bir proje değil, ama biz çalışmalara başladık. Güzergah çalışmaları, sondaj çalışmaları, kanalın kesiti projelendirilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor, bunlar biraz zaman alacak. Ama o konuda da planladığımız gibi gidiyor. Hatta planın biraz önündeyiz diyebilirim. Başladıktan sonra 5 yılda biter, ama başlayacak noktaya gelebilmek için daha 1 buçuk, 2 sene çalışmamız lazım” diye yanıt verdi.


Yıldırım ayrıca, Gürcü Bakanla Gürcistan ve Türkiye arasındaki ticaret artışı hakkında konuştuğunu belirterek, Türkiye’nin, Gürcistan’ın birinci ticaret ortağı olduğunu, taşımacılıkta aksama olmaması için alınabilecek ortak tedbirleri konuştuklarını vurguladı.

Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun gidişatı hakkında da görüş alış verişinde bulunduklarını ifade eden Yıldırım, gelecek ay Azerbaycan’da Azeri ve Gürcü meslektaşlarıyla bir araya gelerek, projenin tamamlanması konusunda görüşeceklerini kaydetti.

Bakan Kobalya da Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin diğer ülkelere örnek teşkil edebilecek nitelikte olduğunu belirterek, ”Türkiye bizim bir numaralı ticari ortağımız. Yatırımcı ülkeler arasında 3. sırada yer alıyor. Ulaştırma işbirliği alanında da çok iyi bir ortağımız. Asya, özellikle de Orta Asya ülkelerinden Gürcistan ve Türkiye üzerinden nasıl daha fazla malı Avrupa ülkelerine ulaştırabileceğimiz konusunda konuştuk. Bu Türklere, Gürcülere daha fazla iş imkanı sağlayacak ve ekonomilerimizi daha da geliştirecektir” değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN YILDIRIM'A ALMANYA'DAN RÖTAR SORUSU

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Aferim bizimkilere ~ 12 yıl önce
Ve bizimkiler Lodos'u keşfetti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sadece istanbul değil ~ 12 yıl önce
bugün istanbulda olan yarın başka şehirlerde deolacak erkenden paralel pistler için tedbir almak lazım, yoksa 10 yıl sonra bugün istanbulda yaşanan diğer şehirlerde de yaşanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçakçı ~ 12 yıl önce
merak ettim arka rüzgar olunca uçaklar geriye doğru mu kalkıyorlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 12 yıl önce
Bunların hepsi hikaye. Gidin FlyInn de oturun balkona da biraz izleyin. Yapılan maskaralıkların haddi hesabı yok. Uçak içinde beklenmese şaşarım zaten. Öyle saçma durumlar oluşuyor ki yerdeki tüm trafik bekliyor. Bakıyorsun bir şey mi var diye, hayır yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g.e. ~ 12 yıl önce
Ters yönden esen rüzgarlar da hep bizde, Türklerde olur. Dünyada başka meydanlarda rüzgarlar hep kontrolörlerin istediği yönden eser. Kapasite arttı, havacılık gelişti; sayemizde; rötarlar oldu, rüzgar sayesinde. 21. yy da hala mehter marşı ile yürüyoruz bu yolda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KRAL ÇIPLAK ~ 12 yıl önce
İnanmıyorum hala kelime oyunları artıkherkesin gördüğünü ne olur yukarıdakilerde görsün tabii görmezler onlar ankaradan sabiha gökçeni kullanıyor sorun yok diyorlar.ankara istanbul 35dk yerine 2 saat ve hala kelime oyunu.artık ne olur bakın bari ben söyliyeyim kral çıplakkkkk.illaki Başbakandan fırcamı gelmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamdi topçu temel kotil lütfen okuyunuz ~ 12 yıl önce
rötarın bir sebebi de tgs de sigara eşliğinde özel şef ve kırmızı insanın atama şeflik postabaşılık listelerini oluşturmasıdır.liyakatle seçilmeyen insanlar alttaki bin insanın moralini bozmakta çalışma motivasyonunu düşürmektedir.gelecek endişesi taşıyan personelin elini taşın altına koyması imkansızdır.insanlar mutsuz ve şirkete karşı sadakatini kaybetmiş gayret edip de o uçağı vaktinde kaldırır mı? apronda gördüğünüz şeyin tamamı karmaşa, kuru kalabalık.tk operasyon ekibi selahattinin hatrına fazla ses etmiyor elden geldiğince destek oluuyor, yoksa aynı uçağın aynı kanadına iki kere çarpan şirketin uçakları rötarsız kaldıramayacağını herkes tahmin eder.malezya kafasını duvarlara vuruyor.sunexpres de öyle olmaz umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral çıplak ~ 12 yıl önce
THY bu sene içinde başka hub oluşturmaya mecbur. Ancak nedense hala tam takım (bakan, dhmi ve thy genel müdürleri) cek, cak, cuk edip duruyorlar. Başbakan sonunda hepsini odaya çekip fırçayı basacak sonra ne rötar kalacak ne sıkıntı. Allahtan R.T.E. başımızda. Yoksa konuşarak, sürekli toplantı yaparak bu iş 1000 sene çözülmez. Başbakan 5 dakikada tüm işleri yoluna koyacak hayırlısı ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buğra adil gürsoy ~ 12 yıl önce
bakanımız çok süper bir tespit yapmış. rötarların sebebini de bulmuş gözüküyor. milletçe böyle bir bakanımız olduğu için çok şanslıyız. daha da çok uçak alsın thy, yeni hatlar açsın, açık hatlarda frekans artırsın. milletçe rötarlara alışmalıyız. sn.bakanımız öyle buyuruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorun yokki ~ 12 yıl önce
ne kadar kolay değil mi kitlenen bir meydan ve çare hemen bitecekmiş gibi görülen 3.meydan.inanamıyorum hala ihale proje yapım ne kadar kolay desenize biz daha en az 5 sene bu sorunu yaşıyacağız artık thy nin gelen uçaklarınıda görmiyeceğiz.aynı sivil havacılığın her şeyi kolay gördüğü gibi dhm da aynı yönetiliyor.illaki avrupa dan bir heyet gel,ip güvenlik az diye meydanı damı kara listeye alsın.yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000