01 Temmuz 2011, Cuma 16:55:17

BAHREYN DE SABİHA GÖKÇEN'İ SEÇTİ...

Bahreyn’in en önemli havayolu şirketlerinden Bahrain Air, 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren İstanbul uçuşlarına başladı...
  • sabiha gökçen avrupanın low cost seferleri olan havalimanı için birinciliğe doğru hızla ilerliyor..
  • İlginç..SAW ana pisti ile piste giden taksi yolunu şöyle bir genişlik yönünden kontrol edin ana pistten çok daha geniş..Sanırım başlangıçta plan yanlış yapılmış ve projede hata var..Yazık olmuş o kadar boş kalan geri bölgeye..İkinci pist konusu sanırım olmaz gini çünkü ortada çok bina kirliliği var..
  • Sabihaya yapilacak olan ikinci pist insaati ne zaman basliyor?
  • ahl'ye yapılan slot başvurusu reddedilince mecburen isg diyecek napsın.. bu arada bu aralar ahl'de feci trafik var, her ucak rotara giriyor, bir an önce smart devreye alınmalı...
  • Havaalani gayet güzel ama hala Haydarpasa - Gebze hattina rayli sistem baglantisi yok. Traikte 2 saat harciyoruz göztepe'ye ulasmak icin. :( Atatürk Havaalani ile yarisabilmek icin daha fazlasi gerek...
Uçuşlarını Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan gerçekleştirecek Bahrain Air, ilk etapta haftanın 4 günü İstanbul’a sefer düzenleyecek. Bahreyn- İstanbul hattında uçuşların başlaması üzerine açıklamada bulunan İSG CEO’su Gökhan Buğday: “Sabiha Gökçen mevcut uçuş hatları, modern altyapısı ile hem havayolu şirketleri hem de yolcular için cazibe merkezi haline geldi. Havalimanımız yeni havayolları ve yeni destinasyonlarla hız kesmeden büyümesini sürdürecek” dedi.
 
Basra Körfezi’nde bir ada ülkesi olan Bahreyn Krallığı, ülkenin 2’inci ulusal havayolu şirketi Bahrain Air ile İstanbul’a uçuş başlattı. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan (İSG) uçuşlarına başlayacak Bahrain Air, haftanın dört günü İstanbul’a sefer düzenleyecek.

Bahrain Air’in İstanbul uçuşlarının başlaması üzerine İSG CEO'su Gökhan Buğday, İSG Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, Bahrain Air Ticari Operasyonlar Müdürü Richard Nutall'ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. 
 
Bahreyn Krallığı’nın 2’inci ulusal havayolu şirketi Bahrain Air; 12 business premium sınıf ve 144 ekonomi sınıf yerlerinden oluşan 2 kabinli, toplam 156 yolcu kapasiteli Airbus A320 tipi uçaklarla yolculara hizmet sağlayacak. Sabiha Gökçen Havalimanı ile Bahreyn arasındaki seferler; Salı, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri yapılacak. 
 
Gökhan Buğday: “Sabiha Gökçen havayolu şirketleri ve yolcular için cazibe merkezi haline geldi” dedi.
 
Bahreyn Kralllığı’nın Bahrain Air ile İstanbul uçuşlarını başlatmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İSG CEO’su Gökhan Buğday, Sabiha Gökçen’in her geçen gün uçuş noktalarını artırdığına dikkat çekti. Bahreyn Krallığı’nın bir ada ülkesi olduğunu güney doğusunda Katar, batısında ise Suudi Arabistan’ın yer aldığına dikkat çeken Gökhan Buğday, Bahreyn- İstanbul hattının çevre ülkelerde de olumlu anlamda bir hareketlilik yaratacağını hatırlattı.

Geçtiğimiz günlerde Air Arabia’nın İskenderiye uçuşlarını başlattığını ve mevcut sefer sayılarını da artırdığını söyleyen Buğday, Sabiha Gökçen’in hem yolcular hem de havayolu şirketleri açısından cazibe merkezi olmaya başladığına dikkat çekti.
 
Sabiha Gökçen’den halen Türkiye’de 26 noktaya, dünyada ise 68 noktaya uçuş gerçekleştirdiklerini, hali hazırda 47 havayolu şirketine hizmet verdiklerini hatırlatan Gökhan Buğday, yeni havayolları ve yeni destinasyonlarla hız kesmeden yollarına devam edeceklerini aktardı.
 
Bahrain Air-Ticari Operasyonlar Müdürü Richard Nuttall ise “Türkiye- Bahreyn ticaret hacmi her geçen gün artıyor” dedi.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileri tarafından büyük ilgi ile karşılandıklarını söyleyen Bahrain Air-Ticari Operasyonlar Müdürü Richard Nuttall, İstanbul uçuşlarına başlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Bahreyn-İstanbul seferlerinin iki ülke arasında yalnızca turizmin değil aynı zamanda ticari ilişkilerin de geliştirilmesi ve pekiştirilmesi bakımından etkili olacağına dikkat çeken Nuttall, mevcut yolcu ve kargo kapasitesinin de önemli ölçüde artacağına dikkat çekti. 
 
Türkiye-Bahrain arasındaki ticaret hacmine de değinen Nuttall, ”2009 yılında 150 milyon dolarlık ticari ilişkilerimiz oldu, bu rakam 2010 yılında 244 milyon dolara yükseldi” dedi. Nuttall; İstanbul’un nefes kesen tabii güzellikleri, eşsiz tarihi ve arkeolojik eserleri, otelleri, turistik ve sağlık tesisleri ve halkının geleneksel misafirperverliği ile turizm açısından çok cazip bir lokasyon olduğunu ifade etti. Nutall, bu yeni uçuş hattı, aynı zamanda, Bahrain Air'in diğer uçuş noktalarına özellikle Dubai ve Suudi Arabistan doğu eyaletlerine uygun bağlantılar sağlayacağını sözlerine ekledi.
 
Bu arada Bahrain Air'in İstanbul hattında gerçekleştirilen ilk uçuşun kaptanlık görevini, aynı zamanda Bahrain Air’ın CEO’su olan İbrahim Abdulla Alhamer yaptı.







BAHREYN DE SABİHA GÖKÇEN'İ SEÇTİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
sabiha gökçen avrupanın low cost seferleri olan havalimanı için birinciliğe doğru hızla ilerliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İlginç..SAW ana pisti ile piste giden taksi yolunu şöyle bir genişlik yönünden kontrol edin ana pistten çok daha geniş..Sanırım başlangıçta plan yanlış yapılmış ve projede hata var..Yazık olmuş o kadar boş kalan geri bölgeye..İkinci pist konusu sanırım olmaz gini çünkü ortada çok bina kirliliği var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sabihaya yapilacak olan ikinci pist insaati ne zaman basliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ahl'ye yapılan slot başvurusu reddedilince mecburen isg diyecek napsın.. bu arada bu aralar ahl'de feci trafik var, her ucak rotara giriyor, bir an önce smart devreye alınmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havaalani gayet güzel ama hala Haydarpasa - Gebze hattina rayli sistem baglantisi yok. Traikte 2 saat harciyoruz göztepe'ye ulasmak icin. :( Atatürk Havaalani ile yarisabilmek icin daha fazlasi gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000