29 Kasım 2008, Cumartesi 16:43:01

ACT'nin havada motoru durdu

Afganistan'ın Kandahar kentinden İstanbul'a gelen ACT Havayolları uçağının havada motoru durdu. Uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na iner inmez My Technic'te bakıma alındı.
  • benh havacılıkla yakından ilgilenen bir yolcuyum, bu devletin kurulusu bu ucak bakım hangarını nasıl denetlıyor allah askına, akıl sır ermiyor, bu ucak bakım sirketleri bu ucaklara bu sekilde bakım yapıyorlarsa, yine sitenizde okudum, pegasus havayolları, sky airlines, saga airlines, onur air gibi şirketler bu şirkete bakım yaptırıyorlarsa biz nasıl binicez bu ucaklara, bu ucaklarla ucuyorsan hayatımız tehlikede demektir. bu gidişata kim dur diyecek?
  • bir de my technic bu hafta sivil havacılıgın diger ucak tipleri için onay vermesini bekliyor, sivil havacılık uyuyor mu acaba? iki aydır maas veremeyen biriken borclarından dolayı parca alamaz duruma gelmis bir şirket nasıl bakım yapabilir sizce? bırakın baska ucak tipleri için yetki vermeyi ellerindeki yetkiyi bile alsalar yeridir,
  • Ne kadar Amator bir ekib oldugunu soylemem gerekiyor , bana katilan cok arkadas vardir , maalesef Amatorler cok ama Profesyoneller sonunda kazancak ve Turk Sivil havacilikta bir DEVRIM gerekmekte , gereken makamlara duyurulur !
  • Umarım bu şirketin bir Uçuş Emniyet ve Kalite birimi vardır olayı hakkıyla inceliyecek. ''IF SINGLE ENGINE FAILED , LAND AS SOON AS POSSIBLE.'' IF YOU DON'T THAT YOU ARE BUTCHER OR GROCER.
  • yorumlarda pilot rumuzuyla yazan bir kaç arkadaşım çok dikkatimi çekti, o bizim leventmi eline sağlık tebrik ederim çok güzel inmiş vs. yazıyor umarım bunları yazanlar gerçekten pilot değildir.. acaba motor kaybında en yakın alana zorunlu iniş yapmaları gerektiğinden bihaberler mi? böyleyse çok yazık ve vay haline onların kullandığı uçağa binenlere!!!
  • sevgili purser bekleyelimde bekleyince üstünü kapatıyorlar nasıl olacak bu iş sizce shgm irdelermi bu olayı
  • Ucak A300 olunca motorunun durmamasi garip kacar!GE motorlari zaten hic tercih etmedigim bir motor.Dunyada varsa yoksa Rolls-Royce serisi motorlar!Gerisi bos ve sorunlu!
  • bu kadar yazdık ama,belkı gercekten son 2,5 saatı tek motorla ucmamıstır,amma ve lakın uctuysa,şirketın son ucusu olabılır...
  • ah be arkadaşım inşallah gerçek bir dispatch değilsindir.. biz motor duramaz,tek motorla uçamaz demedikki.. 2-3 saat daha tek motorla uçma cesaretine ve kuralsızlığa dikkat çektik..
  • Yorumunuz...motor duramaz diye bi kural mı var. ??

ACT Havayolları'na ait Airbus A300 tipi uçağın havada motoru durdu. Kandahar-İstanbul seferini yapan uçak tek motorla seferini tamamladı. Salı günü yaşandığı öğrenilen olaydan sonra uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki My Technic'te bakıma alındı. Bu arada, My Technic'in ilk motor bakımı işini yine aynı kişiye ait ACT Havayolları'nın uçağına yapması dikkat çekti. Bilindiği gibi, My Technic ve ACT Havayolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çizmeci.

ACT'nin havada motoru durdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

yolcu ~ 15 yıl önce
benh havacılıkla yakından ilgilenen bir yolcuyum, bu devletin kurulusu bu ucak bakım hangarını nasıl denetlıyor allah askına, akıl sır ermiyor, bu ucak bakım sirketleri bu ucaklara bu sekilde bakım yapıyorlarsa, yine sitenizde okudum, pegasus havayolları, sky airlines, saga airlines, onur air gibi şirketler bu şirkete bakım yaptırıyorlarsa biz nasıl binicez bu ucaklara, bu ucaklarla ucuyorsan hayatımız tehlikede demektir. bu gidişata kim dur diyecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
bir de my technic bu hafta sivil havacılıgın diger ucak tipleri için onay vermesini bekliyor, sivil havacılık uyuyor mu acaba? iki aydır maas veremeyen biriken borclarından dolayı parca alamaz duruma gelmis bir şirket nasıl bakım yapabilir sizce? bırakın baska ucak tipleri için yetki vermeyi ellerindeki yetkiyi bile alsalar yeridir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PROF ~ 15 yıl önce
Ne kadar Amator bir ekib oldugunu soylemem gerekiyor , bana katilan cok arkadas vardir , maalesef Amatorler cok ama Profesyoneller sonunda kazancak ve Turk Sivil havacilikta bir DEVRIM gerekmekte , gereken makamlara duyurulur !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Papa ~ 15 yıl önce
Umarım bu şirketin bir Uçuş Emniyet ve Kalite birimi vardır olayı hakkıyla inceliyecek. ''IF SINGLE ENGINE FAILED , LAND AS SOON AS POSSIBLE.'' IF YOU DON'T THAT YOU ARE BUTCHER OR GROCER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİX ~ 15 yıl önce
yorumlarda pilot rumuzuyla yazan bir kaç arkadaşım çok dikkatimi çekti, o bizim leventmi eline sağlık tebrik ederim çok güzel inmiş vs. yazıyor umarım bunları yazanlar gerçekten pilot değildir.. acaba motor kaybında en yakın alana zorunlu iniş yapmaları gerektiğinden bihaberler mi? böyleyse çok yazık ve vay haline onların kullandığı uçağa binenlere!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emr ~ 15 yıl önce
sevgili purser bekleyelimde bekleyince üstünü kapatıyorlar nasıl olacak bu iş sizce shgm irdelermi bu olayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moscow_Lions ~ 15 yıl önce
Ucak A300 olunca motorunun durmamasi garip kacar!GE motorlari zaten hic tercih etmedigim bir motor.Dunyada varsa yoksa Rolls-Royce serisi motorlar!Gerisi bos ve sorunlu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
purser ~ 15 yıl önce
bu kadar yazdık ama,belkı gercekten son 2,5 saatı tek motorla ucmamıstır,amma ve lakın uctuysa,şirketın son ucusu olabılır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emr ~ 15 yıl önce
ah be arkadaşım inşallah gerçek bir dispatch değilsindir.. biz motor duramaz,tek motorla uçamaz demedikki.. 2-3 saat daha tek motorla uçma cesaretine ve kuralsızlığa dikkat çektik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dispatch ~ 15 yıl önce
Yorumunuz...motor duramaz diye bi kural mı var. ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000