24 Şubat 2014, Pazartesi 09:38:58

ACAR: "3. HAVALİMANINA GEREK KALMAZ"

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar, "2 milyar dolar yatırımla 3. havalimanına gerek kalmaz" dedi.
  • 3.havalimani ile, 3.kopru ile, kanal istanbul ile dunyada bi guc falan olamazsiniz. Dunya capinda sirketleriniz, markalariniz, sanatcilariniz, yazarlariniz, sporculariniz olmadigi surece bu Proceleriniz sadece Istanbul'da rant yaratir. Turkiye'ye bile faydasi olmaz. Baskentiniz Ankara'dan daha Paris, Londra uculmuyor.
  • Eger gunu kurtaralim dersen mevcut havalimanini buyutmeye calisirsin iki sene daha goturur sonra yine elinde patlar yani harcanan milyonlar bosa gider... Eger buyuk dusunup 3. Havalimanina baslarsan onumuzdeki 50 yil turk ekonomisine katkisiyla cocuklarina is olanagi saglayip diger avrupa ulkelerini dize getirirsin. Secim senin...
  • Havalimanında yuruyecek yer kalmadı bunlar hala gerek yok dıyorlar.allah akıl fıkır versın bunlara...
  • Sizin gibi dusunmeyen herkes zaten ya alman ya amerikan ya paralel ya da kısa yoldan vatan haini..bence baskan adayi cok dogru konusmus.bunca seyin uzerine buhavalimani projesi rantciliktan baska bisey gibi gelmiyor.tum bunlarin yaninda medyaya düşen bunca yolsuzluk tapelerini ne yapacaz mesela?bukadar saibeye karismis ve millete kufreden birinin aldigi bihavalimani projesi ne kadar şeffaf nekadar normal?ne diyim,neremiz dogruki havalimanimiz dogru olsun
  • İçimizde ne çok alman varmış arkadaş. Atatürk havalimanını da kapatıp bölgeyi yeşillendirelim. Herkes rahatlasın. "Atatürk havalimanı parkı" Güzel olur..
  • Once Ankara'yi bir nebze daha kullanin. Ama pardon olmaz tabii rant Istanbul'da...
  • Siz halâ anlamadınız mı? O olursa bu olursa... İhtiyaçtan mıdır acaba 3. Liman. Türkiye 'nin haklı avrupa politikası. 3. Meydan milli menfaatimizdir. Bu kadar baltalama yabancıların kaymağı TÜRK 'lere kaptırmama politikasıdır. Bi de beyler bayanlar yapacak gücünüz yoksa boş yoruma gerek yok.
  • 1 Londra'da deltaya havalimanı yapılacağı konusu, ekonomik bulunmadı ve iptal edildi. Heathrow ve Gatwick büyütülecek. Kentin demiryolu altyapısı geliştirerek havalimanları arası transferi iyileştirilecek 2 Üçüncü havalimanı ekonomik olsa Atatürk'ü küçültme kapatma gibi fikirler ortada dolaşmaz, Tokyo-Haneda gibi açık tutulması düşünülürdü. Havayolları bu kadar altyapı olan, yolcu açısından ulaşımı kolay olan Atatürk'ü bırakmak ve taşınmak istemez. Istisnası THY olur. 3 Bir yorumcunun belirttiği gibi Çorlu adam edilerek, ve Atatürk ile SAW'a gerekli yatırımlar yapılarak, her üç havalimanı hızlı trenle bağlanması olayı çözer. Yazıda geçtiği gibi Heathrow örneği ortada dururken yeni havalimanı yatırımı yetersizdir. 4 Yeni havalimanı, üçüncü köprüye müşteri bulmak, havalimanının yandaş yüklenicilerini zengin etmek, Atatürk'ün konut, AVM yapmak açısından çok müsait olan arazisini malum beyaz atlı yüklenici gibilere peşkeş çekmek gibi ülke çıkarına olmayan nedenlerle yapılmaktadır. Çevre de yok edilmektedir. Burada amaç malum vakfa hibe almak, ayakkabı kutularını doldurmaktır.
  • Sn. MHP li Baskan adayimizin bu buyuk dusuncesinden dolayi kutluyorum. Evet, 3. Havaalani ihtiyac fakat bu ormanlari keserek degil, gerekirse binalari yikarak, mevcut olani genisleterek olmalidir. Memlekette orman birakmadiniz, yagmur yagmiyor, kuraklik ve susuzluk, barajlar bos. Dusunun bakalim, ormanlarimizimi koruyalim, beton binalarimi? Eger beton binalar tercih ediyorsaniz, gidin, guzelim dogayi, ormanlari yerle bir edin, uok edin ve susuz Istanbul' da yasayin.
  • Avrupalı, Amerikalı en az 50 yıllık plan yapar. Bizimkiler gelecek yılı nasıl kurtarırız diye plan yapar. Bu düşünce Vatanı hiç bir yere götürmez. Sadece yerinizde sayarsınız . İleriye bakın da, ufkunuz açılsın. Mantık hep aynı, göz boyamaca.

Rasim Acar, Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı’nın pist ve diğer yerleşim planlarında yapılacak düzenlemelerle mevcut kapasitelerini artırmanın mümkün olduğunu ve 3. havalimanına gerek kalmayacağını söyledi.

Havalimanı ile ilgili İstanbul’da bir ihtiyaç bulunduğunu ancak bu ihtiyacın yeteri kadar sorgulanmadığını söyleyen Acar, Londra’daki bir havalimanı ile İstanbul’daki havalimanının hemen hemen eş değer büyüklüklere sahip olduğunu ancak Londra’daki havalimanı’nın İstanbul’dakinden iki kat daha fazla yolcu sirkülasyonunu karşıladığını kaydetti. Acar, “Oradaki havalimanı 65-70 milyon yolcu kapasitesi ile sorunsuz saat gibi çalışırken aynı büyüklükteki İstanbul havalimanı 25-30 milyon yolcu kapasitesi ile neden çalıştırılamıyor. Çünkü planlama ve işletme problemi var. Özellikle pist planlamalarında hatalar var. İstanbul’daki iki havalimanına birer milyar dolarlık yatırım yapılarak iki havalimanının yolcu kapasitesini 200 milyon yolcuya çıkarıyoruz. Yani 3. Havalimanını yapmadan bu ihtiyacımızı mevcut havalimanlarına yapılacak yatırımlarla karşılayabiliyoruz. Hatta bu iki milyar doları bir havalimanının işletme süresini uzatarak karşılayabilirsiniz" dedi.

Parti olarak yatırımın karşısında olmadıklarını, yatırım önemsediklerini belirten Acar, milletin parasını harcarken aylarca düşünülmesi gerektiğini hatırlattı.

ACAR: "3. HAVALİMANINA GEREK KALMAZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
3.havalimani ile, 3.kopru ile, kanal istanbul ile dunyada bi guc falan olamazsiniz. Dunya capinda sirketleriniz, markalariniz, sanatcilariniz, yazarlariniz, sporculariniz olmadigi surece bu Proceleriniz sadece Istanbul'da rant yaratir. Turkiye'ye bile faydasi olmaz. Baskentiniz Ankara'dan daha Paris, Londra uculmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eger gunu kurtaralim dersen mevcut havalimanini buyutmeye calisirsin iki sene daha goturur sonra yine elinde patlar yani harcanan milyonlar bosa gider... Eger buyuk dusunup 3. Havalimanina baslarsan onumuzdeki 50 yil turk ekonomisine katkisiyla cocuklarina is olanagi saglayip diger avrupa ulkelerini dize getirirsin. Secim senin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havalimanında yuruyecek yer kalmadı bunlar hala gerek yok dıyorlar.allah akıl fıkır versın bunlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
Senden çok şey değil, sadece google earth gir ve kabaca heathrow havalimanı ile atatürkü karşılaştırmanı istiyorum kardeşim..Bahse konu yer istanbulun nerdeyse iki katı yolcusu var,dipnot belirteyim
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sizin gibi dusunmeyen herkes zaten ya alman ya amerikan ya paralel ya da kısa yoldan vatan haini..bence baskan adayi cok dogru konusmus.bunca seyin uzerine buhavalimani projesi rantciliktan baska bisey gibi gelmiyor.tum bunlarin yaninda medyaya düşen bunca yolsuzluk tapelerini ne yapacaz mesela?bukadar saibeye karismis ve millete kufreden birinin aldigi bihavalimani projesi ne kadar şeffaf nekadar normal?ne diyim,neremiz dogruki havalimanimiz dogru olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orkut ~ 10 yıl önce
İçimizde ne çok alman varmış arkadaş. Atatürk havalimanını da kapatıp bölgeyi yeşillendirelim. Herkes rahatlasın. "Atatürk havalimanı parkı" Güzel olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merakli ~ 10 yıl önce
bu ulkede dogmus, buyumus birine boyle sevgi bocegi minvalinde konusmalar yapmak en basitinden insanlarin zekasiyla alay etmektir...ahl kapatilacakmis da bolge yesillenecekmis...peh peh peh...yersen
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Once Ankara'yi bir nebze daha kullanin. Ama pardon olmaz tabii rant Istanbul'da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Siz halâ anlamadınız mı? O olursa bu olursa... İhtiyaçtan mıdır acaba 3. Liman. Türkiye 'nin haklı avrupa politikası. 3. Meydan milli menfaatimizdir. Bu kadar baltalama yabancıların kaymağı TÜRK 'lere kaptırmama politikasıdır. Bi de beyler bayanlar yapacak gücünüz yoksa boş yoruma gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
1 Londra'da deltaya havalimanı yapılacağı konusu, ekonomik bulunmadı ve iptal edildi. Heathrow ve Gatwick büyütülecek. Kentin demiryolu altyapısı geliştirerek havalimanları arası transferi iyileştirilecek 2 Üçüncü havalimanı ekonomik olsa Atatürk'ü küçültme kapatma gibi fikirler ortada dolaşmaz, Tokyo-Haneda gibi açık tutulması düşünülürdü. Havayolları bu kadar altyapı olan, yolcu açısından ulaşımı kolay olan Atatürk'ü bırakmak ve taşınmak istemez. Istisnası THY olur. 3 Bir yorumcunun belirttiği gibi Çorlu adam edilerek, ve Atatürk ile SAW'a gerekli yatırımlar yapılarak, her üç havalimanı hızlı trenle bağlanması olayı çözer. Yazıda geçtiği gibi Heathrow örneği ortada dururken yeni havalimanı yatırımı yetersizdir. 4 Yeni havalimanı, üçüncü köprüye müşteri bulmak, havalimanının yandaş yüklenicilerini zengin etmek, Atatürk'ün konut, AVM yapmak açısından çok müsait olan arazisini malum beyaz atlı yüklenici gibilere peşkeş çekmek gibi ülke çıkarına olmayan nedenlerle yapılmaktadır. Çevre de yok edilmektedir. Burada amaç malum vakfa hibe almak, ayakkabı kutularını doldurmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok hakli. ~ 10 yıl önce
Sn. MHP li Baskan adayimizin bu buyuk dusuncesinden dolayi kutluyorum. Evet, 3. Havaalani ihtiyac fakat bu ormanlari keserek degil, gerekirse binalari yikarak, mevcut olani genisleterek olmalidir. Memlekette orman birakmadiniz, yagmur yagmiyor, kuraklik ve susuzluk, barajlar bos. Dusunun bakalim, ormanlarimizimi koruyalim, beton binalarimi? Eger beton binalar tercih ediyorsaniz, gidin, guzelim dogayi, ormanlari yerle bir edin, uok edin ve susuz Istanbul' da yasayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Avrupalı, Amerikalı en az 50 yıllık plan yapar. Bizimkiler gelecek yılı nasıl kurtarırız diye plan yapar. Bu düşünce Vatanı hiç bir yere götürmez. Sadece yerinizde sayarsınız . İleriye bakın da, ufkunuz açılsın. Mantık hep aynı, göz boyamaca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000