27 Mayıs 2009, Çarşamba 08:10:33

Virgin Atlantic'in kârı da uçuyor!

Havacılık şirketi Virgin Atlantic'in, Şubat sonuna kadarki bir yıl içinde gelirlerinde büyük bir tırmanma olduğu ve vergi kesilmeden önceki kârının 68,4 milyon sterline ulaştığı bildirildi.

Virgin Atlantic'in geçen yıl aynı dönemdeki kârı 34,8 milyon dolardı.

Havayolu şirketi, gelirlerin yükselmesinde en yüksek fiyattan bilet alan business ve first class yolcuların artmasının rol oynadığını bildirdi.

Virgin Atlantic'in bilançosu, diğer havayollarının mali durumlarıyla tezat oluşturuyor.

İngiliz havayolları British Airways geçen hafta, vergi kesilmeden önceki yıllık zararını 401 milyon sterlin olarak açıklamıştı.

British Airways uğradığı zarara gerekçe olarak, mali yılın ikinci yarısında en yüksek fiyattan bilet alan yolcularının sayısında yüzde 13 azalma olmasını ve yakıt fiyatlarının artmasını göstermişti.

Virgin Atlantic şirketinin yönetim kurulu başkanı Steve Ridgway, "Ticari iklimde en zor dönemler yaşanırken biz piyasadaki rakiplerimizden pay alıyoruz." dedi.

Ridgway, BBC'ye yaptığı açıklamada açık piyasadaki fiyat dalgalanmalarından etkilenmemek için önceden, belli bir fiyattan yakıt satın almış olmalarının şirket açısından yararlı olduğunu kaydetti.

Geçen mali yılda petrolün varil başına fiyatı 38 ile 147 dolar arasında oynamıştı.

Virgin Atlantic'in geçen yılki yakıt gideri 1 milyar sterlin oldu.

"Airliner World" dergisi yayın müdürü Rony Dixon, şirketlerin doğru zamanda benzin satın almalarının kârlarını artırmalarında önemli bir unsur olduğuna katılıyor.

Dixon, Avrupa çapında çok ucuza yolcu taşımacılığıyla tanınan Ryanair gibi bazı firmaların da yanlış zamanda benzin satın aldıkları için büyük zarara uğradıklarına işaret etti.

Son aylarda İngiltere merkezli havayollarını etkileyen bir diğer unsur da, yakıt alımı dolar üzerinden yapıldığı için sterlinin dolar karşısındaki değer kaybı oldu.

Virgin Atlantic'in kârı da uçuyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000