01 Temmuz 2010, Perşembe 23:14:07

SONUNDA HAVACILIKTA BU DA OLUYOR

Ucuz havayolu taşımacılığı yapan İrlandalı Ryanair, sadece 4 sterlin (6 dolar) karşılığında yolcularına ayakta seyahat imkanı sağlayacak. Şirket düşük fiyatlardan kaynaklanan maliyeti ise uçak tuvaletini ücretli yaparak karşılamayı planlıyor.
  • tuvaletten para kazanmak icin de ikrama,suya bile müshil atsınlar,ucagın tuvalet deposunu da iptal etsinler agırlık yapmasın direk assagı aksın:),yakıttan tasarruf ederler,daha cok müsteri cıkar,hatta her tuvalet icin kapıya hostes koysun,tuvalette sabun tuvalet kagıdı vs.. olmasın,giriste hostesler kolonya pecete tutsun ama o da paralı olsun,büyük 10 kücük 5 dolar olsun,yani ince hesap yapınca ne görünmez gelirler cıkar o ucaklarda:))))....
  • Ayaktaki yolcu iniş veya kalkışta bayıldı diyelim, ne olacak? O kemerler güvenli bir şekilde ayakta durabilmesini zarar görmemesini sağlayabilecek mi? İlk değer para olursa işte böyle acayip uygulamalarda olur, her şeyin bir alt sınırı var bu kadar düşürmemeleri lazım uygulamaları. Ama belkide daha iyi, denesinler görsünler. Biz de görelim bakalım nasıl oluyormuş...
  • ingilterede bir havacılık şirketinde çalıştım uçucu olarak ryaniar ordan tanıyorum çalışanlarını bile tasnif etmediği bir havayolu şirketi konumuna gelmiş ryan iar açıkçası yazık havacılığı bıtıren ondan sonrada havacılıkta guvenlık herseyden onemlı dıye bagırıp cagıran bu sırketlerı kınıyoruz bızım sıvıl havacılık bu ucaklara ulkemıze geldıgınde dur demelı yasak getırmelı acıkcası,onlar nasıl bızım ucakların en ufak bır hatası oldugunda sık eleyı dokuyorsa bızım shgm de aynısını yapmalı bence...
  • bence olmasın yakında uçakların otbüsten farkı kalmayacak havacılk özelliğini kaybediyor
  • yeni bir haber değilki bir süredir zaten konuşuluyordu
  • bence denenmeli ve mutlaka tutacaktır
  • ayakta gidersek tuvaleti de ayakta mı yapıcaz?
  • nasıl bu kadar gereksiz düşünebiliyorsunuz ?bu arada tk değil thy.belki thy yapmaz belki pegasus da yapmaz.eğer böyle bir uygulama olursa da seçmek ya da seçmemek çözüm bu kadar basit.ayaykta uçarsın ya da uçmazsın.illahi ayırım yapıcağız ya yorum yapacağız ya.....helal olsun yani.
  • büyük küçük aynı mı olacak? önerim küçük 1 sterlin olsun, büyük 2 sterlin olsun :)
  • bizde böle bişeyi anca pegasus yapar tk tenezzul etmez
Ryanair CEO’su Michael O’Leary, ayakta yolculuk etmenin ne kadar güvenli olduğunu gelecek yıl test edeceklerini ve tuvaleti kullanım ücretinin ise 1 sterlin (1.5 dolar) olacağını açıkladı.

 

Şirket, 250 adet uçağında son on sıradaki koltuğu kaldırıp yerine 15 sıra dikey koltuk yerleştirmeyi planlıyor. Uçakların arka kısmında yer alan iki tuvaletin de daha fazla yer sağlamak amacıyla kaldırılabileceği belirtiliyor.

     

Ryanair bu şekilde, her uçuşta 40 ya da 50 daha fazla yolcu taşıyarak kendi maliyetlerini azaltabilecek.

 

Şirket dikey koltukları ilk etapta en fazla bir saat sürecek olan yolculuklar için kullanıma açacak. Bu denemenin başarılı olması durumunda, bu koltuklar bütün uçaklara yerleştirilecek.

 

Bununla birlikte ayakta seyahat eden yolcular, omuzlarının üzerinden geçen bir kemerle dikey koltuklara bağlanacak ve normal koltuklarda olan bütün güvenlik düzenlemelerine tabi olacaklar.

 

GÜVENLİK SORUNUMUZ YOK

İrlandalı şirketin sözcüsü Stephen McNamara, “Koltukların büyük güvenlik testlerinden geçeceğinden şüphe etmiyoruz… Bu işin en çekici yanı, maliyetlerimizi düşürmesi. Bu şekilde diğer koltuklar da daha ucuz hale gelecek. Dikey koltuklar daha ucuz ve daha hafif olduğundan daha küçük bir alana daha fazla koltuk yerleştirilebilecek” dedi.

 

Ancak Sivil Havacılık Dairesi’nden bir yetkili ise, dikey koltuk planın güvenlik gereksinimlerini yerine getiremeyebileceğini söyledi ve “Havacılık kurallarına göre, yolcular uçak kalkarken ve inerken, kemerlerini bağlamak zorundadır. Yani bir koltuğa oturmaları gerekir” dedi.

Dailymail.co.uk
SONUNDA HAVACILIKTA BU DA OLUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
tuvaletten para kazanmak icin de ikrama,suya bile müshil atsınlar,ucagın tuvalet deposunu da iptal etsinler agırlık yapmasın direk assagı aksın:),yakıttan tasarruf ederler,daha cok müsteri cıkar,hatta her tuvalet icin kapıya hostes koysun,tuvalette sabun tuvalet kagıdı vs.. olmasın,giriste hostesler kolonya pecete tutsun ama o da paralı olsun,büyük 10 kücük 5 dolar olsun,yani ince hesap yapınca ne görünmez gelirler cıkar o ucaklarda:))))....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayaktaki yolcu iniş veya kalkışta bayıldı diyelim, ne olacak? O kemerler güvenli bir şekilde ayakta durabilmesini zarar görmemesini sağlayabilecek mi? İlk değer para olursa işte böyle acayip uygulamalarda olur, her şeyin bir alt sınırı var bu kadar düşürmemeleri lazım uygulamaları. Ama belkide daha iyi, denesinler görsünler. Biz de görelim bakalım nasıl oluyormuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ingilterede bir havacılık şirketinde çalıştım uçucu olarak ryaniar ordan tanıyorum çalışanlarını bile tasnif etmediği bir havayolu şirketi konumuna gelmiş ryan iar açıkçası yazık havacılığı bıtıren ondan sonrada havacılıkta guvenlık herseyden onemlı dıye bagırıp cagıran bu sırketlerı kınıyoruz bızım sıvıl havacılık bu ucaklara ulkemıze geldıgınde dur demelı yasak getırmelı acıkcası,onlar nasıl bızım ucakların en ufak bır hatası oldugunda sık eleyı dokuyorsa bızım shgm de aynısını yapmalı bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence olmasın yakında uçakların otbüsten farkı kalmayacak havacılk özelliğini kaybediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeni bir haber değilki bir süredir zaten konuşuluyordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence denenmeli ve mutlaka tutacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ayakta gidersek tuvaleti de ayakta mı yapıcaz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nasıl bu kadar gereksiz düşünebiliyorsunuz ?bu arada tk değil thy.belki thy yapmaz belki pegasus da yapmaz.eğer böyle bir uygulama olursa da seçmek ya da seçmemek çözüm bu kadar basit.ayaykta uçarsın ya da uçmazsın.illahi ayırım yapıcağız ya yorum yapacağız ya.....helal olsun yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
büyük küçük aynı mı olacak? önerim küçük 1 sterlin olsun, büyük 2 sterlin olsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizde böle bişeyi anca pegasus yapar tk tenezzul etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000