18 Kasım 2011, Cuma 14:45:37

ŞİRKETLER HAVALİMANI VERGİSİNE KARŞI BİRLEŞTİ

İngiltere havacılık sektörünün 4 büyük grubu Air Passenger Duty (APD) olarak bilinen havalimanı vergilerine karşı bir kampanyada birleşti. Şirketler, vergilerin İngiliz ekonomisine net zarar getireceğini savundu...
  • Ama bireyler asla ......... birlesemez.....birlestirilmezler... bunun adi bol ve yonet,.... asirlarin yontemi....
İngiltere havacılık sektörünün 4 büyük grubu olan Easyjet, British Airways’in ana şirket IAG, Ryanair ve Virgin Atlantic havayollarının tepe yönetimleri, Air Passenger Duty (APD) olarak bilinen havalimanı vergilerine karşı bir kampanyada birleşti. 
 
Easyjet, British Airways’in ana şirket IAG, Ryanair ve Virgin Atlantic havayollarının tepe yönetimleri Başbakana yönelik olarak imzaladıkları ortak açıklamada, verginin kaldırmalarını talep etti.
 
IAG’nin yürütme kurulu başkanı Willie Walsh yaptığı açıklamada, pazarda kıran kırana rekabet eden, havayolları şirketlerinin tarihte ilk defa böyle bir adımı attıklarını vurguladı.
 
4 havayolu şirketi aynı zamanda vergilerin artırılmasının gelecekte İngiltere ekonomisine nelere mal olacağının da bağımsız komisyon tarafından incelenmesini önerdi.
 
Ülkede halen yürürlükte olan vergilere göre; havayolu yolcuları, uçuş mesafesi, sınıfı gibi kriterlere göre, 12 ila 170 pound arasında değişen vergiler ödüyor.
 
Öte yandan Easyjet’in yürütme kurulu başkanı Carolyn McCall da yapılacak araştırmanın vergilerin İngiltere’ye nasıl zarar getireceğini göstereceğini vurguladı. McCall vergiler yüzünde insanların diğer destinasyonları tercih ettiklerine de işaret etti.
 
Hükümet ise son yapılan vergi artışı ile devletin 2,5 milyar Pound gelir elde ettiğini belirtti.
ŞİRKETLER HAVALİMANI VERGİSİNE KARŞI BİRLEŞTİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Ama bireyler asla ......... birlesemez.....birlestirilmezler... bunun adi bol ve yonet,.... asirlarin yontemi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000