16 Ağustos 2008, Cumartesi 09:14:15

Ryanair'ın kararı tartışmalara neden oldu!

İrlanda merkezli ucuzcu (low cost) havayolu şirketi Ryanair’in uçak biletlerini sadece kendi internet sitesi ve çağrı merkezleri üzerinden satma kararı alması Avrupa’da sektör çevrelerinde tartışılıyor.

Avrupa seyahat pazarında düşük maliyetli (low cost) havayolu şirketlerinin en büyüğü olarak bilinen İrlanda merkezli Ryanair, 25 Ağustos 2008 tarihinden itibaren biletlerini sadece kendi internet sitesi ve çağrı merkezleri üzerinden satma kararı aldı.

Ryanair yönetimi, bu tarih ve sonrası için Ryanair bileti satan seyahat acentaları ve internet satış kanallarının paralarını geri ödeyeceğini duyurdu. Avrupa Birliği Komisyonu da şirketin bu kararını üzücü bulduğunu, ancak Ryanair’in kendi bilet satış politikasını kendisinin belirleme hakkı olduğunu belirten onay kararını açıkladı.

Ryanair ve AB Komisyonu’nun bu kararları, Avrupa’da sektör çevrelerinde tartışma yarattı ve eleştirilere yol açtı. Özellikle seyahat acentaları, bunun kendileri açısından kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtiyorlar.

Ryanair’in kararına ve AB Komisyonu’nun buna ilişkin onayına en sert tepkiyi verenlerden biri de Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Klaus Laepple oldu. Ryanair’in kararını üzücü ve anlaşılmaz bulduklarını açıklayan Klaus Laepple, şirketin müşterilerine gerekli açıklamayı yapmamasını da eleştirerek, bunun müşteri haklarını çiğnemek olduğunu dile getirdi.

Laepple, Ryanair’in kendi internet sitesinde müşteriye başka şirketlerin fiyatlarıyla direkt karşılaştırma yapma olanağı sunmamasını da eleştiren Laepple, Ryanair’in bu tavrı ile müşteri haklarını hiçe saydığının bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.

Ryanair'ın kararı tartışmalara neden oldu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000