01 Şubat 2009, Pazar 08:37:29

Ryanair'i de Dalaman'a çekmeye çalışıyor

Turizmde belirsizlik devam ederken İngiliz Thomas Cook ve Thomson Fly, Dalaman'a olan seferlerini artırdı. 4 yeni ekonomik tarifeli havayolu daha Dalaman'dan sefere başlıyor..
  • Avrupalı artık gözünü açtı yolcu bizim biz taşırız zihniyetiyle önce bisürü şirket kurdular. Onur gibi şirketler maliyeti düşürüp fiyaltlara yansıtınca bu sefer onlarda low cost muhabbetine başladılar. Bizim şirketler yolcu bulamazken bodrum da dalamanda hayatımda hiç duymadığım şirketlerin uçaklarını görüyorum. Yolcu onlarınsa ülke de bizim bu şirketlerin uçuşlarını en aza indirmek SHGM ve ilgili makamların birinci görevidir.
  • Ryanair yururlukteki kanunlardan dolayi ancak Irlanda'dan ucabilir ulkemize. Wizz Air'de Ukrayna bayragi altinda gelebilir. Oda SHGMnin aradigi sartlari yerine getirince. Yani sirketin hisselerinin cogunun Ukraynalilar tarafinda olmasi lazim bunun icin. Wizz Air Sabiha Gokcene bir Macar sirketi olarak sadece Macaristandan gelebilecek.
  • wızzaır dalamandan sonra sabiha gökçen havaalanındanda uçuşlara başlıyo.uçuşlar macaristana .

Küresel kriz nedeniyle turizmdeki belirsizlik devam ederken İngiliz pazarından olumlu sinyaller gelmeye başladı. İngiltere pazarının en büyük seyahat acentalarından Thomas Cook ve Thomson Fly, bu yıl Dalaman seferlerini yüzde 30 oranında artırma kararı aldı. Thomas Cook geçen yıl Dalaman'a 1300 olan sefer sayısını 1600'e Thomson Fly ise 600'e çıkardı.

Bunun yanı sıra ekonomik tarifeli (low cost) İngiliz Jet2.com ve İskoçyalı FlyGlobus havayolları da mart ayından itibaren İngiltere ve İskoçya'nın belli merkezlerinden Dalaman'a direkt seferlere başlayacak. Dalaman Havayolları Genel Müdürü Hamdi Güvenç halen görüşme halinde olmaları nedeniyle isminni açıklamadığı bir İngiliz ekonomik havayolunun daha 23 Şubat itibariyle seferlere başlayacağanı bildirdi.

Güvenç, Dalaman ve çevresindeki turizm merkezlerinin yüzde 60 İngiliz pazarı ağırlıklı çalışmalarından dolayı bu gelişmelerin sevindirici olduğunu söyledi. Güvenç, İngiliz yetkililerle yaptıkları görüşmelerde bu kararların nedenini İngiliz para birimi sterlinin değer kaybetmesi ve euro ile eşit seviyeye gelmesi nedeniyle İspanya ve Yunanistan gibi euro bölgesi turizm ülkelerinde çekilen turistlerin bu sene Türkiye ve Mısır'ı tercih etmesi olduğunu açıkladı.

Güvenç, bu gelişmeler nedeniyle bu yıl İngiltere'den Dalaman'a gelen tursit sayısında yüzde 5 ile 10 arasında bir artış beklediklerini de kaydetti

WIZZAIR'DAN HAFTADA 2 SEFER

İngiliz pazarının yanı sıra Ukrayna pazarından da ilk olumlu gelişme geldi. Macaristan'ın düşük tarifeli havayolu WizzAir Dalaman ile Ukrayna arasında sefere başlama kararı aldı. WizzAir Dalaman ile Kiev arasında haftada iki sefer yapacak.

Dalaman Havalimanı geçtiğimiz yıl Ukrayna pazarına ağılık vermiş ve bu bölgede tanıtım çalışmaları yapmıştı.Bu çalışmalar sonrasında Ukrayna'dan Dlaamana gelen yolcu sayısında yüzde 80'lik artış sağlanmıştı.

RYANAIR'İ DE DALAMAN'A ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR

Geçen yıl EasyJet'in Dalaman ile Londra arasında seferlere başlamasının ardından Dalaman Havaalanı Ryanair ile görüşmeleri de sürdüryordu. Özellikle de Ryanair'in Güney Kıbrıs seferlerini yüksek havalimanı vergileri nedeniyle iptal etmesinin ardından Güney Kobrıs'a giden turist potansiyelinin Türkiye'ye çekilmesi için çalışmalar yoğunlaştırılmıştı. Ancak Ryanair'in küresel krizden etkilenmesi nedeniyle şimdilik bu çalışmalara ara verildi.

Sabah

Ryanair'i de Dalaman'a çekmeye çalışıyor

Yorumlar

kpt ~ 15 yıl önce
Avrupalı artık gözünü açtı yolcu bizim biz taşırız zihniyetiyle önce bisürü şirket kurdular. Onur gibi şirketler maliyeti düşürüp fiyaltlara yansıtınca bu sefer onlarda low cost muhabbetine başladılar. Bizim şirketler yolcu bulamazken bodrum da dalamanda hayatımda hiç duymadığım şirketlerin uçaklarını görüyorum. Yolcu onlarınsa ülke de bizim bu şirketlerin uçuşlarını en aza indirmek SHGM ve ilgili makamların birinci görevidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryanair ~ 15 yıl önce
Ryanair yururlukteki kanunlardan dolayi ancak Irlanda'dan ucabilir ulkemize. Wizz Air'de Ukrayna bayragi altinda gelebilir. Oda SHGMnin aradigi sartlari yerine getirince. Yani sirketin hisselerinin cogunun Ukraynalilar tarafinda olmasi lazim bunun icin. Wizz Air Sabiha Gokcene bir Macar sirketi olarak sadece Macaristandan gelebilecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyüp ~ 15 yıl önce
wızzaır dalamandan sonra sabiha gökçen havaalanındanda uçuşlara başlıyo.uçuşlar macaristana .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000