01 Şubat 2016, Pazartesi 13:25:31

Ryanair'e tazminat cezası

Ryanair’dan uçak bileti alan Marshall Ailesi, havaalanına gelmeden önce biniş kartlarını basmadıkları için kendilerine 420 Euro ceza kesilince havayolu şirketine tazminat davası açtı.
  • Stansted cikisli Uctugum rotada sadece ryanair olmasi sebebiyle siklikla ryanair'le ucuyorum. 14 ve 15'te toplam ucusum 300 uzeri. Boarding pass bastirmak ilk zamanlar zorunluydu, (bazi ucus noktalarinda hala zorunlu)..su anda mobil boarding pass'ta kullanilabiliyor. Vize kontrolu gerektiren (Schengen bolgesine giris yada cikis olabilir) ucusunuz varsa bilete vize kontrol edildi muhru vurdurmaniz gerekmektedir EU vatandasi olmayanlar icin yani bilet ciktisi almaniz sart.
  • Bu ceza çok dusuk. Ada'mı o kadar da uğraştırmışlar. İngiliz'lere yakıştıramadım!
  • hakkın hukukun olduğu yerde büyük/küçük firma ayrımı yok. yolcu haklı. hakkını da çatır çatır almış. türkiye'de olsa 2 sene içinde kredi kartına iade edelim derlerdi!!
  • ülkede dün 3 bugün 5 şehit var biz neyin peşindeyiz:(!!!!
  • Bu "basılı kağıt" ın ne kadar önemli olduğunu bilemezsiniz. Hindistan'da elinizde uçuşla ilgili basılı kağıt yoksa havaalanından içeri bile giremiyorsunuz. Geçen Mumbai'den geleceğim, kapıda polis içeri sokmaz. Bilete bir şeye gerek yok, ismim yeter diyorum, olmaz giremezsin diyor. Sora soruştura, bir cafe buldum da, rica ettim, internete girip mailimden rezervasyonun çıktısını aldım da, THY bankosuna zor yetiştim.
  • yolcu haklı. koyarsın havaalanına bi self checkin makinesi, ordan alır yolcular cıktılarını. 1-2 euro, kağıt parası alsan kimse bişey demez. ama cinalilik yapmaya kalkmış ryanair.
  • Bnde bilete 30 euro vermştim, biniş kartını internetten çıktı almadım diye 70 euro ödemek zorunda kalmştm... Yolcuların oturma planı kafalarına göre olması ayrı bi konu... Metrobüs gibi firmadır bu... Saçmalıkk
  • Halbuki ryanair boarding pass çıkartılması gerektiğini söylüyordu. Yolcunun haklı bulunma sebebini merak ettim açıkçası. Kendisini ezmek istediklerini düşünen marshall hem ucuza tatil için ryandan bilet almış hemde şirket politikalarını hiçe saymış üstüne de tazminat kazanmış. böyle insanlar para ödemediği sürece bizde 10 euroya barcelona porto 15 euroya milano barcelona yapamayız unutmamak lazım.
  • Adalet guzel birsey

Kanarya Adaları’nda tatil yaptıktan sonra İngiltere’nin Manchester kentine dönmek için Ryanair’dan uçak bileti alan Marshall Ailesi, havaalanına gelmeden önce biniş kartlarını basmadıkları için kendilerine 420 Euro ceza kesilince havayolu şirketine tazminat davası açtı.

Ailenin babası Lucas Marshall, Ryanair’ın biniş kartlarını basmak için kendilerinden talep ettiği ücrete inanamadığını, ancak uçağı kaçırmamak için ödeme yapmayı kabul ettiğini söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Marshall; eve döndükten sonra Ryanair’e bir çok şikayet mektubu yazdığını, İrlanda merkezli şirketten herhangi bir geri dönüş alamayınca onları dava etmeye karar verdiğini belirtti.

Ryanair’ın dava dilekçesine herhangi bir cevap vermemesi üzerine yargıçlar, Marshall’ı haklı buldu ve havayolunu 610 Sterlin tazminat ödemeye mahkum etti.



Havayolu şirketi bu ödemeyi yapmaya da yanaşmayınca, şirketin Londra Stanstead Havalimanı’nda bulunan merkezine icra memurları yollandı.

Uzun uğraşlardan sonra Ryanair’dan parasını almayı başardığı için mutlu olduğunu söyleyen Lucas Marshall, şirketin yazdığı 610 Sterlin'lik çeki şöminesinin üzerinde sergilemeyi planladığını ve "Şirketin özür dilemesini de beklediğini” dile getirdi.

Marshall, “Konu para değil. Bu bir prensip meselesi. Ben Ryanair’e üstüme basıp geçemezsiniz demek istedim. Şirketin merkezine icra memurlarının girişini hayal etmek çok zor. O sırada orada olabilmeyi çok isterdim” dedi.

Ryanair konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Ryanair'e tazminat cezası

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

seat allocated ~ 8 yıl önce
Stansted cikisli Uctugum rotada sadece ryanair olmasi sebebiyle siklikla ryanair'le ucuyorum. 14 ve 15'te toplam ucusum 300 uzeri. Boarding pass bastirmak ilk zamanlar zorunluydu, (bazi ucus noktalarinda hala zorunlu)..su anda mobil boarding pass'ta kullanilabiliyor. Vize kontrolu gerektiren (Schengen bolgesine giris yada cikis olabilir) ucusunuz varsa bilete vize kontrol edildi muhru vurdurmaniz gerekmektedir EU vatandasi olmayanlar icin yani bilet ciktisi almaniz sart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
£610 ~ 8 yıl önce
Bu ceza çok dusuk. Ada'mı o kadar da uğraştırmışlar. İngiliz'lere yakıştıramadım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hak ~ 8 yıl önce
hakkın hukukun olduğu yerde büyük/küçük firma ayrımı yok. yolcu haklı. hakkını da çatır çatır almış. türkiye'de olsa 2 sene içinde kredi kartına iade edelim derlerdi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TzN ~ 8 yıl önce
Sen call center I ara aynı gün içinde iade oluyor. Merak etme!!!
ztk ~ 8 yıl önce
hicte olmuyor, bir aydir cevap gelmiyor
yazık ~ 8 yıl önce
ülkede dün 3 bugün 5 şehit var biz neyin peşindeyiz:(!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patriot ~ 8 yıl önce
Ülke vatan haini dolu kardeşim. Yorumunu olumsuz bulanlardan anlayabilirsin.
aynen oyle ~ 8 yıl önce
haklisin! acilimci,teroristleri simartan,kendi ve zengin cocuklari,yakinlarinin iyiligi! icin askerligi parayla satan ve bunlarin karsisinda da milletten oy alan iktidar sayesinde bu kara gunleri yasiyoruz!
sürücü ~ 8 yıl önce
Bu "basılı kağıt" ın ne kadar önemli olduğunu bilemezsiniz. Hindistan'da elinizde uçuşla ilgili basılı kağıt yoksa havaalanından içeri bile giremiyorsunuz. Geçen Mumbai'den geleceğim, kapıda polis içeri sokmaz. Bilete bir şeye gerek yok, ismim yeter diyorum, olmaz giremezsin diyor. Sora soruştura, bir cafe buldum da, rica ettim, internete girip mailimden rezervasyonun çıktısını aldım da, THY bankosuna zor yetiştim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
yolcu haklı. koyarsın havaalanına bi self checkin makinesi, ordan alır yolcular cıktılarını. 1-2 euro, kağıt parası alsan kimse bişey demez. ama cinalilik yapmaya kalkmış ryanair.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 8 yıl önce
Bnde bilete 30 euro vermştim, biniş kartını internetten çıktı almadım diye 70 euro ödemek zorunda kalmştm... Yolcuların oturma planı kafalarına göre olması ayrı bi konu... Metrobüs gibi firmadır bu... Saçmalıkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karsiyakali ~ 8 yıl önce
Ya fi tarihinde bindiniz yada oturdugunuz yerden salliyorsunuz zira koltuk numarasi belli olmadan checkin yapilmiyor artik
karşıyakalı ~ 8 yıl önce
Halbuki ryanair boarding pass çıkartılması gerektiğini söylüyordu. Yolcunun haklı bulunma sebebini merak ettim açıkçası. Kendisini ezmek istediklerini düşünen marshall hem ucuza tatil için ryandan bilet almış hemde şirket politikalarını hiçe saymış üstüne de tazminat kazanmış. böyle insanlar para ödemediği sürece bizde 10 euroya barcelona porto 15 euroya milano barcelona yapamayız unutmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hukukcu Gozu ~ 8 yıl önce
Evet Ryanair bilet alirken bunu belirtiyor ve yapmadan gelen yolcudan ucret talep edebilir. Ancak 420€ gibi bir rakam kabul edilebilecek sinirda degildir. Hukukta buna "gabin" adi verilir. Kisaca kisinin zor durumundan yararlanma olarak tanimlanabilir. Yani o yolcu bu parayi o an odemezse ucamayacak ve onun bu caresizliginden yararlanilmistir. Hizmet ve kagit bedeli gibi 2-3€ luk gercekci bir bedel talep edilse Ryanair tazminata mahkum edilmezdi.
. ~ 8 yıl önce
Adalet guzel birsey

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000