18 Şubat 2016, Perşembe 09:37:12

Ryanair Yunanistan'dan çekiliyor

Ryanair, Yunanistan hükûmetinin turizm sektöründeki vergi politikasından rahatsız olduğunu ve buradaki operasyon maliyetlerinin artması durumunda Yunanistan’dan çekilebileceğini açıkladı.
  • iste bu sekilde AB sirketlerin icine ediyor
  • Ryanair,Türkiye pazarına girse bence olumlu sonuçlar alınır,Kıbrıs rum kesimine binlerce insan taşıyor.
  • serbest uçuş antlaşması ile ryanair türkiyeye bir girse antalya izmir dalaman bodrum gibi yerler tarifeli uçuş nedir nasıl olur görmüş olur. Turist sıkıntısı çekiyoruz diyemez kimsede. Ama 6 bin dolarlık uçuş yardımı verip serbest uçuş antlaşmasına yanaşmıyoruz ne hikmetse.
  • Ryanair Avrupanın genelinde hakimiyet kurdu, Air France, Lufthansa, KLM, ve diğer büyük havayolu şirketlerinin başları dertte.. bunun daha easyJet'i Wizzair'ide var.. Ryanair Türkiye pazarına girerse emin olun ki 1 noktadan uçmaz çeşitli noktalara seferler yapar.. tabii ki Avrupa ile serbest uçuş anlaşması imzalanırsa ki bizimkiler bunu asla istemez.. Ryanair İsrail, Bulgaristan ve Romanya pazarlarınıda Base yaptırıyor..
  • Destek var gir Turkiye pazarina Ryanair turizm belki seninle nefes alir....

Avrupa’nın en fazla yolcu taşıyan düşük bütçeli hava yolu şirketlerinden Ryanair, Yunanistan hükûmetinin turizm sektöründeki vergi politikasından rahatsız olduğunu ve buradaki operasyon maliyetlerinin artması durumunda Yunanistan’dan çekilebileceğini açıkladı.

Euronews haberine göre, Ryaniair CEO’su Michael O’Leary, Yunanistan’ın bazı havaalanlarını özelleştirmesiyle bu havaalanlarını kullanan şirketinin artık daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacağını da söyledi.

Michael O’Leary, CEO, Ryanair: “Ryanair Atina’ya ve Yunan adalarının çoğuna yatırım yaptı ve buradaki pazarda şimdi hızla büyüyoruz. Çünkü Avrupa’nın her yerinden, Yunanistan’ı ve Atina’yı ziyaret eden insanlardan çok güçlü bir talep var. Evet bu ülkeye güveniyoruz fakat biliyorsunuz ekonomi politikalarının bazılarına tam olarak katılmıyoruz.
Özellikle de turizm sektöründeki vergilendirmeye. Bu, Yunan turizmi ve genç işsizliğin bir hayli yüksek oranda olduğu bir ülkede istihdam potansiyeli için kötü bir durum.”

Ryanair, bu ayın başında da İtalyan hükûmetinin hava yolu şirketleri için vergileri artırmasının ardından bu ülkede 16 güzergahta uçmaktan vazgeçip 600 işçi çıkaracağını açıklamıştı.

Michael O’Leary, CEO, Ryanair:“Piyasa çok kırılgan. Uzun mesafe bağlantılı uçuşları Londra, Paris, Frankfurt gibi büyük aktarma merkezlerini geçiyor. Ancak kısa mesafeler, Yunanistan’da ya da Avrupa kıtasında, Londra’dan Atina ya da Santorini’den Roma’ya önümüzdeki 5-10 yıl içinde Ryaniair ile uçacak.”

Önümüzdeki Ekim ayında 81. aktarma merkezini Romanya’nın başkenti Bükreş‘te açacak olan Ryanair, buradan Temeşvar ve Atina’ya seferlerina başlayacak. Ayrıca Brüksel, Dublin ve Milano’ya seferlerinin sayısını da artıracak.

Ryanair Yunanistan'dan çekiliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

A ~ 8 yıl önce
iste bu sekilde AB sirketlerin icine ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
Ryanair,Türkiye pazarına girse bence olumlu sonuçlar alınır,Kıbrıs rum kesimine binlerce insan taşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karşıyakalı ~ 8 yıl önce
serbest uçuş antlaşması ile ryanair türkiyeye bir girse antalya izmir dalaman bodrum gibi yerler tarifeli uçuş nedir nasıl olur görmüş olur. Turist sıkıntısı çekiyoruz diyemez kimsede. Ama 6 bin dolarlık uçuş yardımı verip serbest uçuş antlaşmasına yanaşmıyoruz ne hikmetse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekrem Dogan ~ 8 yıl önce
Bilgi sahibi olmadigin konularda fikir sahibi olmaya kalktiginda sonuc bu oluyor iste. Serbest ucus antlasmasiymis. Sen avrupa'da 2 sehir arasinda ucabiliyor musun? Hayir o zaman birak bu sacma düsunceyi.
Ryanair ~ 8 yıl önce
Ryanair Avrupanın genelinde hakimiyet kurdu, Air France, Lufthansa, KLM, ve diğer büyük havayolu şirketlerinin başları dertte.. bunun daha easyJet'i Wizzair'ide var.. Ryanair Türkiye pazarına girerse emin olun ki 1 noktadan uçmaz çeşitli noktalara seferler yapar.. tabii ki Avrupa ile serbest uçuş anlaşması imzalanırsa ki bizimkiler bunu asla istemez.. Ryanair İsrail, Bulgaristan ve Romanya pazarlarınıda Base yaptırıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amsterdam ~ 8 yıl önce
Destek var gir Turkiye pazarina Ryanair turizm belki seninle nefes alir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kartel ~ 8 yıl önce
karteller izin verir mi türkiye pazarına girmelerine? ellerindeki olmayan ekmeği de kaptırmak istemezler ryan air'e. uçan atlar batar sonra falan maazallah!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000