18 Ocak 2016, Pazartesi 10:37:37

Ryanair uçağında yolcu anonsu!

Ryanair'in Glasgow-Dublin seferini yapan uçağında çok ilginç anlar yaşandı. Bir yolcu kabin memurunun elinden mikrofonu alarak 'ölmek istemiyoruz' dedi.
  • Evet ozellikle bu mevsimde kanatta buzlanma olur ancak anilan bolgede yerde sicaklik sifirin ustundedir.. Yani ground time suresinde kanatta olusmus buz biraz cozulur. Dahasi kaptan da uyaniksa yakiti kanatlardan devirdaim ettirerek alir ve yine nisbeten sicak yakit kanadi isitir ve kanadin temas noktasindaki buzu biraz eritir. Ama kanadin uzerindeki buyuk tabaka yerinde durur. Yolcu bu tabakayi gorup panige kapilmis. Oysa biraz daha beklese, pushback ( o da ne yapacagini bilen biriyse) biraz hizlica ilk hareketi verdiginde tabaka kutle halinde dusecek VE kanat piril piril ortaya cikacak. Kalan parcalar da taksi ve ivmelenme esnadinda temizlenecek, sirket de para vermeyecek.
  • arkadaslar ryanair limitlerde ucan bir havayolu de-anti icing isleminide limitlerde cogu zaman yapmamaya calısıyor bu yolcuda bundan dolayı protesto etmiş ha bu ucus sorunsuz gecti ama bir sonrakinden bundan dusebilirdi yasal kanunlar doganın kanunlarıyla bir değildir bazen daha alt limit olmalıdır
  • Yolcu anonsu kurtcemi yapmis? Herkes merak sardida bu lisanin yuceltilmesine son zamanlarda.
  • buz olsa nolur olmasa nolur? ölmek çok mu kötü bir şey? psikolojik sorunlu bir arkadaş belli ki...
  • Çok fazla uçak kaza raporu belgeseli izlemiş
  • Demekki sadece bizim ülke haricinde de herkesin pilot olduğu bir ülke varmış

Ryanair Havayolları'na ait bir yolcu uçağında ilginç anlar yaşandı. Glasgow'dan Dublin'e gidecek yolcu uçağı henüz kalkışını yapmadan kabin amiri uçuşla ilgili detaylar için anons yaptı.

Tam bu sırada bir yolcu kabin amirinin elinden mikrofonu alarak 'uçak kanadında buzlanma var, ölmek istemiyoruz' şeklinde bir anons yaptı.

O anlar bir yolcu tarafından kaydedilirken, bu anons uçağın yolcuları tarafından büyük destek gördü.

Seferde herhangi bir aksama yaşanmazken, uçağın sorunsuz olarak Dublin'e indiği öğrenildi.

 

Ryanair uçağında yolcu anonsu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Buzlanma ~ 8 yıl önce
Evet ozellikle bu mevsimde kanatta buzlanma olur ancak anilan bolgede yerde sicaklik sifirin ustundedir.. Yani ground time suresinde kanatta olusmus buz biraz cozulur. Dahasi kaptan da uyaniksa yakiti kanatlardan devirdaim ettirerek alir ve yine nisbeten sicak yakit kanadi isitir ve kanadin temas noktasindaki buzu biraz eritir. Ama kanadin uzerindeki buyuk tabaka yerinde durur. Yolcu bu tabakayi gorup panige kapilmis. Oysa biraz daha beklese, pushback ( o da ne yapacagini bilen biriyse) biraz hizlica ilk hareketi verdiginde tabaka kutle halinde dusecek VE kanat piril piril ortaya cikacak. Kalan parcalar da taksi ve ivmelenme esnadinda temizlenecek, sirket de para vermeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ignorance is Bliss ~ 8 yıl önce
Amma atmışsın arkadaş kitap okumasak sana inanacağız.Bahsedilen durum kanadın cold soaked fuel frost olmasıdır.Uçak 737-800 dür.Bu uçaklar cold soaked fuel frost alanı siyah çizgi ile tanımlı olan ve olmayanlar olarak ayrılır.Alan tanımlı ve üzerinde frost var ise dış sıcaklık 4 derecenin üzerinde olursa de-ice anti ice koşulları olmazsa yakıt sıcaklığı -16 derecenin üzerinde olursa bu duruma izin verilir.Yoksa de ice ile bu buz temizlenir.Kanat üzerinde siyah çizgi ile bu buzlanabilecek alan tanımlı değilse her koşulda de ice yapılır.Yorumun da 6 beğeni almış.Beğenenleri de seni de tebrik ediyorum.
Guzel arkadasim ~ 8 yıl önce
Aciklamakarin icin tesekkurler, "amma atmissin" sozun icin ise teesufler; bu hitabi haketmedigimi dusunuyorum. Ben bu olayi, 2006 yilinda anilan bolgede gorevliyken birebir yasadim. Kaptanimiza de-icing gerekli olup olmadigini sordum. Istemedi ve ne yapacagini bana acikladi. Hatta handlingci kiz de-icingin gerekli oldugunu cok bilmis bir tavirla soyleyince ona biraz bekleyelim gorelim derim. Aynen de kaptanin dedigi gibi oldu ve tabaka kutle halinde ilk harekette kaydi ve kanat piril piril ortaya cikti. Ustelik 738 idi ucak. "Atmissin" lafini sizin gibi bilgili birine ben yakistiramadim, bence siz de kendinize yakistirmayin. Selam ile kalin.
ry ~ 8 yıl önce
arkadaslar ryanair limitlerde ucan bir havayolu de-anti icing isleminide limitlerde cogu zaman yapmamaya calısıyor bu yolcuda bundan dolayı protesto etmiş ha bu ucus sorunsuz gecti ama bir sonrakinden bundan dusebilirdi yasal kanunlar doganın kanunlarıyla bir değildir bazen daha alt limit olmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soru ~ 8 yıl önce
Yolcu anonsu kurtcemi yapmis? Herkes merak sardida bu lisanin yuceltilmesine son zamanlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buzz ~ 8 yıl önce
buz olsa nolur olmasa nolur? ölmek çok mu kötü bir şey? psikolojik sorunlu bir arkadaş belli ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercu ~ 8 yıl önce
Çok fazla uçak kaza raporu belgeseli izlemiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benzer millet ~ 8 yıl önce
Demekki sadece bizim ülke haricinde de herkesin pilot olduğu bir ülke varmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 8 yıl önce
teknik konuları bilmek için pilot olmaya gerek yok sivrizekalı
Gani gani ~ 8 yıl önce
A-330 bolca var. Kırın. .......iimmm.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000