19 Nisan 2009, Pazar 12:22:17

Ryanair 'Şişman' yolcudan da vergi alacak

Yolcu uçaklarında tuvaletleri paralı yapmayı planlayan İrlanda havayolu şirketi Ryanair, şimdi de şişman yolculardan vergi almayı düşünüyor.
  • Ulen ..lalesi sen pazargünüdemi ciktin ortaya ne o internet cafeyemi gittin ?? duyduguma göre evde yengem müsade etmiyormus senin internete girmene..sus artik basina ucan at kadar birsey düssün emi ..
  • Erzuruma gelsin Ryanair :(
  • rynair gibi ucuzcu sirketler tabiri yerindeyse sinekten yag cikarirlar ve yakinda da soludugunuz havanin parasi deyip buna da para talep edebilirler,boyle bir duruma da hic saamamak lazim.atalaraimiz ucuz etin yahnisi tatsiz olur diye bosuna soylemmemisler.
  • bildigim kadariyla bu rynair sirketi tuvaleti bile parali yapti.ucuz olunca boyle oluyor.yakinda check- in sirasinda milleti tartip kilosuna gore para alirlar bunlar.
  • Rynair'in sabiha gokcene ucmasini istiyoruz. dublin-saw
  • pegasus'da havalimaninda check-in islemi yaptiranlar ek 5 euro servis ucreti alinsin amac yolculari online check-in islemine alistirmak ve boylelikle havalimaninda zaman kazanilabilir
  • Yakında Türkiye'de de bazın "cin" fikirliler, "ucuzcu" şirketlerinde aynısını yapmaya kalkarsa hiç şaşırmayın. "Eşek"e altın semer vursan da, uçsa da gene "eşek"tir...
  • hatta kabin içinde yolcuların kullandığı havadanda aldığı nefesten de para alsınlar ,ödemeyen yolcuları oksıjensiz bırakıp öldürsünler:)))

Düşük fiyatlı bilet satan havayolu şirketinin internet sitesinden bildirildiğine göre, yeni kaynak yaratılması konusunda yapılan bir ankete katılan 100 bin kişinin yüzde 40'ından fazlası, yolcuların vücut kütle endeksi üzerinden vergi alınmasından yana olduğunu bildirdi.

İrlanda'da yayınlanan The Independent gazetesinin haberinde de, havayolu şirketinin aşırı kilolu yolculardan daha konforlu yolculuk etmeleri amacıyla ikinci bir koltuğun parasını isteyebileceği belirtildi.

ABD'de de bazı havayolu şirketleri bir süredir aşırı kilolu yolcularından bunu istiyor veya onları ekonomi sınıfı yerine daha geniş koltukların bulunduğu birinci mevkiden (iş sınıfı) bilet almaya zorluyor.

Ryanair'in anketine katılanların ayrıca yüzde 20'si de sigara odasına dönüştürülen tuvaletlerde, 3 euro karşılığında bir sigara tüttürülmesine olanak verilebileceğini belirtti.

Ankette, yüzde 18'i tuvalet kağıdı kullanan yolculara bunun fatura edilmesini, yüzde 14'ü internete girişin paralı olmasını ve yüzde 8'i de uçağa kendi yiyeceğini getirene 2 euro vergi şartı konulmasını önerdi.

Giderlerini yıl sonuna dek azami düşürmeyi amaçlayan Ryanair, araştırmasının kesin sonuçlarını henüz açıklamadı.

Ryanair 'Şişman' yolcudan da vergi alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Ulen ..lalesi sen pazargünüdemi ciktin ortaya ne o internet cafeyemi gittin ?? duyduguma göre evde yengem müsade etmiyormus senin internete girmene..sus artik basina ucan at kadar birsey düssün emi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Erzuruma gelsin Ryanair :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
rynair gibi ucuzcu sirketler tabiri yerindeyse sinekten yag cikarirlar ve yakinda da soludugunuz havanin parasi deyip buna da para talep edebilirler,boyle bir duruma da hic saamamak lazim.atalaraimiz ucuz etin yahnisi tatsiz olur diye bosuna soylemmemisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bildigim kadariyla bu rynair sirketi tuvaleti bile parali yapti.ucuz olunca boyle oluyor.yakinda check- in sirasinda milleti tartip kilosuna gore para alirlar bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Rynair'in sabiha gokcene ucmasini istiyoruz. dublin-saw

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pegasus'da havalimaninda check-in islemi yaptiranlar ek 5 euro servis ucreti alinsin amac yolculari online check-in islemine alistirmak ve boylelikle havalimaninda zaman kazanilabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yakında Türkiye'de de bazın "cin" fikirliler, "ucuzcu" şirketlerinde aynısını yapmaya kalkarsa hiç şaşırmayın. "Eşek"e altın semer vursan da, uçsa da gene "eşek"tir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hatta kabin içinde yolcuların kullandığı havadanda aldığı nefesten de para alsınlar ,ödemeyen yolcuları oksıjensiz bırakıp öldürsünler:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000