02 Mayıs 2011, Pazartesi 08:20:16

RYANAIR REKLAMINA İLGİNÇ YASAK

Düşük tarifeli havayolu Ryanair şirketine ilginç reklam yasağı getirildi: Şubat – Mart aylarına hava sıcaklığı 0 – 4 derece arası… Ne bikinisi?
  • valla ben osloda yaşıyorum. Biz burda şubat ayında 0 - 4 dereceyi bulsak öper başımıza koyarız...... daha yeni iki haftadır hava açtı

İngiliz pazarında Şubat ve Mart aylarında geçerli olmak üzere bir kampanyaya dikkat çekmek isteyen Ryanair, tanıtıcı reklam afişleri hazırlattı ve bunları yayınladı.

Kampanya’ya göre, Şubat – Mart aylarında geçerli olmak üzere Rimini (İtalya), Lourdes (Fransa), Glasgow (İrlanda) ve Oslo (Norveç) havalimanlarına indirimli biletler satılacaktı. Kampanya’nın adı da ‘Book the sun now (Şimdi güneşe uçun)’ olarak belirlendi ve tanıtım afişinde bikinili bir bayan görünüyordu.

Buraya kadar her şey normal gibi ama afişteki bikinili bayan resmi kimi muhafazakar görüşlü insanları kızdırmış olmalı ki, İngiltere Reklam Standartları Dairesi’ne (Advertising Standarts Authority – ASA) şikayetler yağdı.

Şikayetleri değerlendiren ASA’ya göre müstehcenlik sınırları aşılmamıştı ama bir başka gariplik vardı: Kampanya sadece Şubat ve Mart aylarını kapsıyor ve Oslo uçuşları için de geçerli. İyi de… Şubat ve Mart aylarında Oslo’da nerdeyse hiç güneş yokken, hava sıcaklığı gündüzleri ortalama 0 ile 4 dereceyi geçmiyorken, ne bikinisi bu?

ASA, bu gerekçeyi resmi raporunda yazdı ve bu afişi ‘Oslo’ gerekçesiyle yasakladı. Ryanair bu gerekçe sebebiyle Oslo’yu kampanya programından mı alır, yoksa afişi mi değiştirir henüz bilinmiyor.
 

RYANAIR REKLAMINA İLGİNÇ YASAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
valla ben osloda yaşıyorum. Biz burda şubat ayında 0 - 4 dereceyi bulsak öper başımıza koyarız...... daha yeni iki haftadır hava açtı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000