31 Aralık 2012, Pazartesi 11:43:44

PİLOTLAR BASKI ALTINDA MI ÇALIŞIYOR?

Bu arada Ryanair’de çalışan 4 pilot da, “ Az yakıtla uçuyoruz. Hayatımız tehlikede” deyince ortalık karıştı.
  • Airbus LPG'li uçak çíkarmíş. :-) Bu uçak bizden ryanair e hediye olsun demiş :-)
  • Ucuz etin yahnisi olmaz...
  • Bir Avrupa havayolu sirketinin veya pilotlarinin ucus planinda hesaplanmis ve ucakta bulunmasi gereken yakitin altinda dusuk yakit aldiklarini iddia etmek sadece spekulasyon olarak dikkate alinmalidir. Diger yandan sirket yonetimlerinin pilotlarinin kalabalik meydanlarda artan bekleme suresini dikkate almadan sadece ucus planinda verilen yakiti almaya zorlamasi "bir ucus emniyeti riski" olarak tanimlanabilir. ICAO kurallari geregi filosundaki her ucak icin kullanilan ve yakilan yakiti cok yakindan takip eden sirketler , soz konusu ucus icin hazirlanmis ucus planinda hesaplanan yakitta kalkistan inise kadar meydana gelebilecek ve fazla yakit yakilmasina ve dolayisi ile de ilave yakit alinmasina neden olabilecek her durumu dikkate alarak ucusun emniyetli bir sekilde tamamlanmasina yardimci olacak ilave yakiti ucus planina ilave yakit olarak eklerler. Buna ragmen ucagin pilotu 300 - 500 kilo ilave yakit almak istiyor ise bu sorgulanmadan kabul edilmelidir.
  • Yakinda LPG li ucaklarda servise cikacaktir. Gorun tasarrufu !
  • Az yakıt demek, ekstra yakıt almamak demektir. Alınan toplam yakıt miktarı hiçbir şekilde varış meydanı + yedek meydana gidiş + bekleme yakıtının altında olamaz. Bu bir şirket politikasındır. Varış meydanına inemiyorsan, gecikmeden yedek meydana gider inersin. Şirket taşınan ek yakıtın maliyeti ile divert maliyetini hesaplamış, divert etme ihtimalinin kendisine daha ucuza geldiğine karar vermiş. Pilotlar da bunu uygulamakla yükümlü. Bildiğm kadarıyla Türkiye'de Pegasus da Sun Express de bunu uyguluyor. Boşa yaygara bunlar.

Dutch TV'de yer verilen iddialara göre, 4 ingiliz RyanAir pilotu şirket uçuşlarında asgari yakıt ile yolcu taşıyarak yolcu ve uçuş personelinin hayatlarını tehlikeye attığını öne sürdü. 

The Whistle Blowers'ın iddiasına göre pilotlar RyanAir yönetimince düşük yakıtla uçmaları konusunda uçuşa zorlanıyorlar. Pilotlar uçuş gerçekleştirdikleri 737-800'lerin kokpitinde çoğu zaman şirket politikasından ötürü stres yaşadıklarını dile getirdiler. Ayrıca aynı gün yapılan açıklamada RyanAir'a ait bir uçağın yakıt sorunu nedeniyle İspanya hava sahasında acil iniş yapmak zorunda kaldığı da iddia edildi.

Dutch TV'ye açıklamalarda bulunan 4 İngiliz pilot konuyla ilgili kaygılarını açıkladı.

Pilotlardan biri şirketin kar etmek amacıyla uçuşlarda düşük yakıt kullanılması için ekipler üzerinde baskı uyguladığını belirtirken şirkette görev almış eski bir pilot olan Ian Somner'a göre de şirket yetkilileri zorbalık ve tehditlerle çalışanlarını baskıcı bir rejim altına almaya çalışıyor.

Ryanair patronu Michael O'Leary ise şirket hakkında yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını ve spekülasyondan ibaret olduğunu açıkladı.

Önceki gün konuşan bir şirket sözcüsü ise Dutch TV'de yapılan açıklama ve beyanların gerçek olmadığını, bu tarz televizyon programlarının anonim bazı kişilerin beyanlarına dayandırıldığı için güvenilir olmadığını dile getirdi.

RyanAir İngiltere ve Avrupa şehirleri arasında yaklaşık olarak günde 240.000 yolcu taşıyor ve 1.500 uçuş gerçekleştiriyor.

PİLOTLAR BASKI ALTINDA MI ÇALIŞIYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

... ~ 11 yıl önce
Airbus LPG'li uçak çíkarmíş. :-) Bu uçak bizden ryanair e hediye olsun demiş :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 11 yıl önce
Ucuz etin yahnisi olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engin Aksüt ~ 11 yıl önce
Bir Avrupa havayolu sirketinin veya pilotlarinin ucus planinda hesaplanmis ve ucakta bulunmasi gereken yakitin altinda dusuk yakit aldiklarini iddia etmek sadece spekulasyon olarak dikkate alinmalidir. Diger yandan sirket yonetimlerinin pilotlarinin kalabalik meydanlarda artan bekleme suresini dikkate almadan sadece ucus planinda verilen yakiti almaya zorlamasi "bir ucus emniyeti riski" olarak tanimlanabilir. ICAO kurallari geregi filosundaki her ucak icin kullanilan ve yakilan yakiti cok yakindan takip eden sirketler , soz konusu ucus icin hazirlanmis ucus planinda hesaplanan yakitta kalkistan inise kadar meydana gelebilecek ve fazla yakit yakilmasina ve dolayisi ile de ilave yakit alinmasina neden olabilecek her durumu dikkate alarak ucusun emniyetli bir sekilde tamamlanmasina yardimci olacak ilave yakiti ucus planina ilave yakit olarak eklerler. Buna ragmen ucagin pilotu 300 - 500 kilo ilave yakit almak istiyor ise bu sorgulanmadan kabul edilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasarruf ~ 11 yıl önce
Yakinda LPG li ucaklarda servise cikacaktir. Gorun tasarrufu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xhamster ~ 11 yıl önce
lpg taktirilan ucaklari hangara almicaklarmis
... ~ 11 yıl önce
Az yakıt demek, ekstra yakıt almamak demektir. Alınan toplam yakıt miktarı hiçbir şekilde varış meydanı + yedek meydana gidiş + bekleme yakıtının altında olamaz. Bu bir şirket politikasındır. Varış meydanına inemiyorsan, gecikmeden yedek meydana gider inersin. Şirket taşınan ek yakıtın maliyeti ile divert maliyetini hesaplamış, divert etme ihtimalinin kendisine daha ucuza geldiğine karar vermiş. Pilotlar da bunu uygulamakla yükümlü. Bildiğm kadarıyla Türkiye'de Pegasus da Sun Express de bunu uyguluyor. Boşa yaygara bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000