29 Mayıs 2009, Cuma 08:10:03

Kriz EasyJet'i teğet geçti!

İngiltere'de yapılan bir araştırma, yaklaşan yaz aylarına rağmen seyahat şirketlerinin internet üzerinden tıklanma oranlarında ciddi düşüş olduğunu ortaya koydu. Araştırma İngilizlerin değişen tatil tercihlerine de ışık tutuyor.

Hitwise adlı şirketin araştırmasına göre, seyahat şirketlerinin web sitelerine ilgi giderek düşüyor. Mayıs ayına ait verileri derleyen Hitwise; Thomson dışındaki tüm seyahat şirketlerinin tıklanma oranlarında düşüş yaşandığını açıkladı. Araştırmaya göre; seyahat şirketleri tıklanma oranları bakımından 3 yıl önceki seviyenin de altına düşmüş durumda.

OTELİ UÇUŞU AYRI ALMAK YERİNE PAKET TATİLE YÖNELİM VAR

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hitwise Araştırma Direktörü Robin Gould, tıklanma oranlarının İngilizerin tatil tercihlerinde değişen davranışlarını da ortaya koyduğunu belirterek, "İnsanlar fiyat konusunda daha hassas davranıyorlar. Bundan dolayı, tatil bileşenlerini tek tek almak yerine paket tatile yöneliyorlar. Paket tatil aramalarında artış var" dedi.

Hitwise'ın araştırmasına göre, son yıllarda en büyük düşüşü yaşayan şirket British Airways (BA) oldu. 2007 yılında en çok tıklanan 11'nci şirket konumunda olan BA, 2008'de 19'nculuğa gerilerken Mayıs 2009 itibariyle en çok tıklanan 43'ncü şirket oldu.

Tren ve otobüsle seyahat araştırmasının yüzde 4 arttığını söyleyen Gould, havayollarına olan talepte ise yüzde 20'lik bir düşüş yaşandığını ifade etti. EasyJet ve Ryanair gibi ucuzcu havayolları ise diğer havayolu şirketlerine nazaran daha iyi bir grafik çizmeyi başarabildi.

2007 yılında en çok tıklanan 18'nci internet sitesine sahip Thomas Cook da gerileyen siteler arasında yer aldı. Thomas Cook Mayıs 2009 itibariyle en çok tıklananlar listesinde 30'ncu sırada yer aldı.

Kriz EasyJet'i teğet geçti!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000