08 Şubat 2012, Çarşamba 08:45:06

İSPANYA'DA BİR ŞİRKET DAHA...

İspanyol havayolu şirketlerinden Air Nostrum, 2 yıl boyunca çalışanlarının iş akdinin feshedilmesi için başvuruda bulundu.
  • Vay be ryanair akbabalarin lese kondugu gibi lesin ustune kondu.Hani ne demisler birinin olumu birinin ekmegi(kanli)
  • Turkiyede calisan bir ispanyol pilot arkadasim anlatti, ispanyol hukumeti yabanci sirketlerden vergi almiyor, kural-engel koymuyor, sinirlama getirmiyor hemde irlandali ryan air, alman air-berlin ispanya "ic hatlarinda" ucup butun karini kendi ulkesine aktariyor ama ispanyol hukumeti kendi sirketlerine ayni kolayligi gostermiyor, agir vergiler ispanyol ozel sirketlerinin belini bukuyor.. buarada yeni kurulan iberia express in f/o maasi 800euro.
  • Yıllarca serbest piyasa ekonomisini savundunuz, global sermaye akışına izin verdiniz, projeleriniz ile sizde buna destek çıktınız. Şimdi başınıza gelince mi sorun oldu da Ryanair i protesto ettiniz?
  • ryanair kadar seviyesiz bir sirket gormedim.
  • bunlar da yabancı pilot almışlar belli...
  • iata ödül vermeden önce luftansa güvenlik tedbirlerini ne kadar uyguluyor ona baksın. Münih havaalanında içinde yolcu varken yakıt ikmali yaptırmalarına baksın. Yolcuların uçağa binmek için Hydrant dispenserinin hortumunun üstünden nasıl atlayarak geçtiler ona baksın.
İspanyol havayolları İberia'ya bağlı olan Air Nostrum, mevcut ekonomik krizden dolayı uğradığı zararı ve yakıt ücretlerinin pahalılığını gerekçe göstererek, bin 800 kadar çalışanının 2 yıllık iş akdinin feshedilmesi için gerekli yasal başvuruyu yaptı.
 
Valencia merkezli olan Air Nostrum'da işçiler ile işveren arasında görüşmelerin hemen başlatılacağı, anlaşma sağlanamaması halinde son kararı Çalışma Bakanlığının vereceği bildirildi.
 
Spanair mağdurları, Ryanair başkanını protesto etti
 
Bu arada, diğer bir İspanyol havayolu Spanair'in iflasından dolayı mağdur durumda kalan çalışanların gösterileri devam ediyor.
 
Spanair'in çekilmesiyle İspanyol havaalanlarındaki boşluğu doldurmak için ucuz tarifeli uçuşlar yapan İrlanda havayolları Ryanair, İspanya'daki destinasyonlarına yeni uçuş ekledi.
 
Ryanair'in başkanı Michael O'Leary, İspanya'daki yeni uçuşlarının tanıtımını Bilbao kentindeki havaalanında yaparken, basın toplantısı olaylı geçti.
 
Spanair'in Bilbao'daki çalışanları, şirketlerinin iflasından dolayı yaşadıkları zorlukları ortaya koymak için 9 gündür kendilerini havaalanına kapatırken, zafer işareti yapıp fotoğrafçılara poz veren Ryanair Başkanı O'Leary'i protesto ederek, basın toplantısını engellemeye çalıştı.
 
O'Leary, polis koruması altında havaalanından ayrılabildi. (Zaman)
İSPANYA'DA BİR ŞİRKET DAHA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Vay be ryanair akbabalarin lese kondugu gibi lesin ustune kondu.Hani ne demisler birinin olumu birinin ekmegi(kanli)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Turkiyede calisan bir ispanyol pilot arkadasim anlatti, ispanyol hukumeti yabanci sirketlerden vergi almiyor, kural-engel koymuyor, sinirlama getirmiyor hemde irlandali ryan air, alman air-berlin ispanya "ic hatlarinda" ucup butun karini kendi ulkesine aktariyor ama ispanyol hukumeti kendi sirketlerine ayni kolayligi gostermiyor, agir vergiler ispanyol ozel sirketlerinin belini bukuyor.. buarada yeni kurulan iberia express in f/o maasi 800euro.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yıllarca serbest piyasa ekonomisini savundunuz, global sermaye akışına izin verdiniz, projeleriniz ile sizde buna destek çıktınız. Şimdi başınıza gelince mi sorun oldu da Ryanair i protesto ettiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ryanair kadar seviyesiz bir sirket gormedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bunlar da yabancı pilot almışlar belli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
iata ödül vermeden önce luftansa güvenlik tedbirlerini ne kadar uyguluyor ona baksın. Münih havaalanında içinde yolcu varken yakıt ikmali yaptırmalarına baksın. Yolcuların uçağa binmek için Hydrant dispenserinin hortumunun üstünden nasıl atlayarak geçtiler ona baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000