12 Eylül 2008, Cuma 17:28:59

İNGİLİZ DEVİ İFLAS ETTİ

İngiltere'nin en büyük üçüncü tur operatörü XL, 21 uçaktan oluşan filosu da uçuşlarını sonlandırdı ve iflasını açıkladı...
  • TÜRK SİVİL HAVACILIĞINA VERDİKLERİ ZARARLA ÖZEL SEKTÖRÜDE AVRUPADA UÇAMAZ HALE GETİRDİ BİRÇOK OPERATÖR 5-10 YIL ÖNCESİNDEN.. KİMİSİNİN DAHA 2X2 KAÇ EDER BİLGİSİ YOKKEN MİLYONLARCA DOLARLIK FİRMALARI MAYMUN ETTİLER. BUNDA FİRMALARINDA ÇOK BÜYÜK HATALARI VARDI TABİKİ! ÜÇ KURUŞTAN KAÇIP KALİFİYE PERSONEL, BÜRO KİRALAMA, AR/GE YERİNE SAMAN ALEVİ OPERATÖRLERE PRİM VERDİLER! ŞİMDİ TURİZM BÖLGELERİMİZE BELKİDE 1/10'UNU TÜRK FİRMALARI GERÇEKLEŞTİRİYOR. VE DEVLETİMİZ BURDAKİ KAYIPLARIN HESABINI YAPAMIYOR MAALESEF! AVRUPADAKİ REKABET GÜCÜMÜZ YETERLİ OLMUYOR. ÇOK YAZIKKK......
  • İngiliz Tur Operatörü XL batmış ve bunun üzerine yaşananlar haberde gayet açık anlatılıyor. Geçenlerde Dusseldorf'taki Alamancı Tur Operatörü MİRAY batmıştı da arkasındaki toz duman, karışıklık, dolandırıcılık iddiaları gırla gitmişti. Valla İngilizleri tebrik etmek lazım, batarken bile mağdur olanlar için yapılması gerekenleri birileri organize edip yapıyor. Darısı bizim kap-kaç mantıklı sezonluk Tur Operatörlerinin başına...
  • Kimse mağdur kalmaz...İngiliz tur operatörler mecburi sigortaya sahiptir, aynısı Almaya'da geçerli. Kimse mağdur kalmayacaktır. Türkiye gibi değil, şirket battı para gitti mantığı...Fakat yazık oldu.
  • Bu firmanın uçaklarının bakımlarıda geldi alıcı olacak firmalara biraz XXL gelir dusuncesındeyım saygılarımla.
  • Pegasus'a alınacak bir firma daha çıktı, hadi hayırlısı...

İngiltere'nin en büyük üçüncü tur operatörü olan ve her yıl milyonlarca tur satmasıyla ünlenen XL adlı turizm firmasının iflasının ardından, sayıları binlerle ifade edilen İngiliz turistin, gittikleri ülkelerde sahipsiz kaldıkları bildirildi.

Firmanın iflasını doğrulayan Genel Müdür Phil Wyatt, vardıkları sonucun kendisi için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu belirterek, firmayı kurtarmak için yaptıkları kaynak arayışlarından sonuç alamadıklarını bildirdi.

Dünyanın çeşitli bölgelerindeki 50 farklı ülkede paket tatiller satan firmanın iflasıyla birlikte, 21 uçaktan oluşan filosu da uçuşlarını sonlandırdı.

Halen XL tarafından satılan turlarla dünyanın çeşitli ülkelerinde yaklaşık 67 bin İngiliz turistin bulunduğu, 200 bin kişinin ise ileriye yönelik rezervasyon yaptırıp ödemede bulundukları açıklandı.

Bu arada, İngiltere;deki paket tatil satan diğer tur operatörleri Easyjet, BMI, Flybe ve Ryanair, dünyanın 50 değişik ülkesinde bir anlamda ';mahsur kalan;; İngiliz turistleri ülkelerine geri getirmek konusunda yardımcı olmayı teklif etti.

Firmanın batmasıyla birlikte yabancı ülkelerde kalan İngiliz turistler için bir de yardım hattı kuruldu. Ayrıca, kurulan bir diğer acil yardım hattıyla da rezervasyonu bulunan turistlere bundan sonra ne yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunuluyor.

İngiltere'nin sivil havacılık otoritesi sözcüsü David Clover, XL;in iflasıyla ortaya çıkan tablodan mağdur olan turistlere ve ileriye yönelik rezervasyonu bulunan kişilere her türlü yardımda bulunmak için gerekli adımları atmaya başladıklarını bildirdi.

Halen İngiltere dışında bulunan turistlerin ülkelerine geri getirilmesi için havacılık sektöründe geniş bir işbirliği organize etmeye çalıştıklarını belirten Sözcü, XL;in artık hizmet verme imkanının bulunmadığını, bu nedenle de yurtdışında kalan İngiliz vatandaşlarının evlerine kavuşturulması görevinin kendilerine düştüğünü söyledi.

İNGİLİZ DEVİ İFLAS ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

TOLGA ~ 16 yıl önce
TÜRK SİVİL HAVACILIĞINA VERDİKLERİ ZARARLA ÖZEL SEKTÖRÜDE AVRUPADA UÇAMAZ HALE GETİRDİ BİRÇOK OPERATÖR 5-10 YIL ÖNCESİNDEN.. KİMİSİNİN DAHA 2X2 KAÇ EDER BİLGİSİ YOKKEN MİLYONLARCA DOLARLIK FİRMALARI MAYMUN ETTİLER. BUNDA FİRMALARINDA ÇOK BÜYÜK HATALARI VARDI TABİKİ! ÜÇ KURUŞTAN KAÇIP KALİFİYE PERSONEL, BÜRO KİRALAMA, AR/GE YERİNE SAMAN ALEVİ OPERATÖRLERE PRİM VERDİLER! ŞİMDİ TURİZM BÖLGELERİMİZE BELKİDE 1/10'UNU TÜRK FİRMALARI GERÇEKLEŞTİRİYOR. VE DEVLETİMİZ BURDAKİ KAYIPLARIN HESABINI YAPAMIYOR MAALESEF! AVRUPADAKİ REKABET GÜCÜMÜZ YETERLİ OLMUYOR. ÇOK YAZIKKK......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
İngiliz Tur Operatörü XL batmış ve bunun üzerine yaşananlar haberde gayet açık anlatılıyor. Geçenlerde Dusseldorf'taki Alamancı Tur Operatörü MİRAY batmıştı da arkasındaki toz duman, karışıklık, dolandırıcılık iddiaları gırla gitmişti. Valla İngilizleri tebrik etmek lazım, batarken bile mağdur olanlar için yapılması gerekenleri birileri organize edip yapıyor. Darısı bizim kap-kaç mantıklı sezonluk Tur Operatörlerinin başına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Kimse mağdur kalmaz...İngiliz tur operatörler mecburi sigortaya sahiptir, aynısı Almaya'da geçerli. Kimse mağdur kalmayacaktır. Türkiye gibi değil, şirket battı para gitti mantığı...Fakat yazık oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Life is Life ~ 16 yıl önce
Bu firmanın uçaklarının bakımlarıda geldi alıcı olacak firmalara biraz XXL gelir dusuncesındeyım saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XL ~ 16 yıl önce
Pegasus'a alınacak bir firma daha çıktı, hadi hayırlısı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000