09 Kasım 2012, Cuma 13:55:46

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ İÇİN İFLAS KEHANETİ!

Avrupa'nın önde gelen "low-cost" havayolu şirketlerinden Ryanair, 2012 yılı mali yarıyıl sonuçlarını açıkladı. Şirket yönetimi, Avrupa'da iflasların yaşanabileceği iddiasında bulundu.
  • Ryanair her zaman 5 yıl ilerisine planlama yapar. Ali Sabancı'nın dediği gibi Türkiye'de de KTHY ve Turkuaz'ın arkasından başka şirketlerde gelebilir. Zaten zaman zaman kokusu çıkıyor. Maaş ödenmez, yakıt paraları ödenmez ve sonunda hep biz söylemiştik olur. Özsermayesini güçlü tutamayın şirketler ilk krizde yıkılır gider.
  • Ryanair her zaman 5 yıl ilerisine planlama yapar. Ali Sabancı'nın dediği gibi Türkiye'de de KTHY ve Turkuaz'ın arkasından başka şirketlerde gelebilir. Zaten zaman zaman kokusu çıkıyor. Özsermayesini güçlü tutamayın şirketler ilk krizde yıkılır gider.

Avrupa'nın önde gelen "low-cost" havayolu şirketlerinden Ryanair, 2012 yılı mali yarıyıl sonuçlarını açıkladı. Cirosunu yüzde 15 arttırarak 3 milyar 110 milyon Euro'ya çıkartan şirket Avrupa'da havacılık sektöründe yeni iflaslar yaşanabileceği konusunda ise uyardı.

Ryanair'in yolcu sayısı yüzde 7 artışla 48 milyona, geliri ise yüzde 15 artışla 3.11 milyar Euro'ya yükseldi. Şirketin vergi sonrası kârı ise 596 milyon Euro oldu.

Ryanair yönetiminden yapılan açıklamada, Avrupa'da zorlu pazar koşullarının sürmesinin beklendiği ifade edildi. Açıklamada, "Yüksek maliyetler, vergiler ve rötar oranları nedeniyle Avrupa'daki havayolu şirketleri içinde yeni iflasların yaşanılması kaçınılmaz" iddiasında bulunuldu.

Toplam 298 uçağa sahip olan Ryanair, geçtiğimiz dönemde yaşanan iflasları da dikkate alarak uçuş ağını geliştirme politikası güdüyor. Ryanair, Macar Ulusal Hava Yolları Şirketi Malev'in iflasının ardından Budapeşte ve Varşova uçuşlarına başlamıştı.

Ryanair tarafından açıklanan mali sonuçlara göre şirketin yolcu başına bilet geliri 53 Euro düzeyinde gerçekleşti. Açıklamada önümüzdeki 10 yıllık süreçte Ryanair'in kısa mesafeli uçuşlardaki payını arttırarak 120 milyonluk bir trafiğe ulaşmayı hedeflediği belirtildi.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ İÇİN İFLAS KEHANETİ!

Yorumlar

Kehanet ~ 11 yıl önce
Ryanair her zaman 5 yıl ilerisine planlama yapar. Ali Sabancı'nın dediği gibi Türkiye'de de KTHY ve Turkuaz'ın arkasından başka şirketlerde gelebilir. Zaten zaman zaman kokusu çıkıyor. Maaş ödenmez, yakıt paraları ödenmez ve sonunda hep biz söylemiştik olur. Özsermayesini güçlü tutamayın şirketler ilk krizde yıkılır gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kehanet ~ 11 yıl önce
Ryanair her zaman 5 yıl ilerisine planlama yapar. Ali Sabancı'nın dediği gibi Türkiye'de de KTHY ve Turkuaz'ın arkasından başka şirketlerde gelebilir. Zaten zaman zaman kokusu çıkıyor. Özsermayesini güçlü tutamayın şirketler ilk krizde yıkılır gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000