09 Temmuz 2008, Çarşamba 14:13:40

Havayollarına kötü haber!

Uçak biletlerinin reklamını yaparken vergi ve diğer masrafları son ana dek tüketicilerden gizleyen havayolu şirketlerinin engellenmesi gündemde...
  • Reklamın suyunu çıkarıp maskara olan, hatta diğer hava yollarının 'sadece kuşlar bedava uçar' reklam sloganına malzeme olan havayoluna duyurulur.Bu konuda SunExpress akıllıca bir reklam politikası ile bu saçmalıklara bir son vermiş ve dürüst imajını sağlamlaştırmıştır.Tebrikler SunExpress.

Avrupa Parlamentosu üyelerinin bugün bu konuda yapacağı bir oylama, Avrupa Birliği ülkelerine sefer yapan tüm uçak şirketlerini etkileyecek.

Oylamanın sonucuna bağlı olarak, AB genelinde bu yılın sonuna kadar bir yasal düzenleme de mümkün olacak.

Bazı havayolu şirketleri ilanlarında, kıtanın bir başından bir başına sadece bir gazete fiyatına uçma imkânı verdiklerini söylüyor.

Ancak yolcular rezervasyonun son aşamasında, bu fiyata vergi ve çeşitli masrafların dahil olmadığını öğreniyor.

Bazı Avrupa ülkelerinde halihazırda bu uygulamayı aşamalı olarak yasaklamaya çalışan düzenlemeler bulunuyor.

Ancak Avrupa Parlamentosu üyeleri yine de kimi havayolu şirketlerinin yolcuları sık sık yanılttığını düşünüyor.

Bavul ücreti dahil değil

Avrupa'daki düşük maliyetli havayolu şirketleri arasında en büyük isim olan Ryanair, ilanlarının zaten açık ve şeffaf olduğunda ısrar ediyor.

Bir diğer düşük maliyetli havayolu olan Easyjet yönetimi ise planlanan değişiklikleri olumlu karşıladığını belirtiyor.

Avrupa Havayolları Birliği de bu düzenlemenin sektörün müşteriler nezdindeki görünümünü iyileştireceğini düşünüyor.

Karar tasarısı, uçak bileti fiyatlarının uygulanan tüm vergileri ve mutlaka ödenmesi gereken diğer ücretleri içermesi gerektiğini söylüyor.

Ama burada bir parantez de açmak gerekiyor. Bagajdaki her bir parça bavul için fazladan alınan para "önlenebilir bir maliyet" olarak görülüyor.

Bu da aslında, bu son düzenlemeden sonra bile, yolcuların ilan edilen fiyatın üzerinde bir para ödeyebileceği anlamına geliyor.

 

Havayollarına kötü haber!

Yorumlar

DOĞRU MEHMET ~ 16 yıl önce
Reklamın suyunu çıkarıp maskara olan, hatta diğer hava yollarının 'sadece kuşlar bedava uçar' reklam sloganına malzeme olan havayoluna duyurulur.Bu konuda SunExpress akıllıca bir reklam politikası ile bu saçmalıklara bir son vermiş ve dürüst imajını sağlamlaştırmıştır.Tebrikler SunExpress.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000