15 Ekim 2013, Salı 07:13:30

BUSINESS'TAN İNDİ... RYANAIR'A BİNDİ!

Kilise fonuyla 31 milyon Euro'ya ‘saray’ yaptıran, kıyafete 400 bin euro harcayan Alman Piskopos Elst, Vatikan’a çağrıldı. Elst, ‘mütevazı’ Papa’yı daha fazla kızdırmamak için lüksten kaçmak zorunda kaldı ‘business class’ yerine low-cost havayolu şirketi Ryanair'ın 'ekonomi class'ında uçtu.

Lüks harcamaları ile Katolikleri şoke eden Alman piskopos Franz-Peter Tebartz-van Elst, Vatikan’ın başına “mütevazı” Papa Francesco’nun geçmesi ile ateş altında kaldı. Görevden alınacağı konuşulan Elst, ifade vermek üzere dün Vatikan’a çağrıldı. Katoliklerin Kilise’ye yaptığı bağışları kullanarak kendisine 31 milyon euro değerinde saray misali dev bir tesis inşa ettiren, yoksullara yardım etmek için çıktığı yurtdışı gezisine “business class”ta uçan Piskopos Elst, Papa’nın gözüne girmek için Vatikan’a giderken en ucuz havayolu olması ile tanınan Ryanair’i tercih etti.

25 bin euroya masa aldı

Adı “Lüks Piskopos”a çıkan Elst’in Katolik dünyasında yarattığı skandallar birkaç yıl öncesine dayanıyor. Elst, görevli olduğu Limburg’da kendisinden önce görev yapan piskoposun onayladığı, 5.5 milyon euroluk bir projeyi devralmıştı. Ancak bu yılın başında bir şapel ve konut alanları içermesi beklenen projenin çığrından çıktığı anlaşıldı. Alman medyasının ortaya çıkardığı belgelere göre Elst, 5.5 milyon euroluk bütçeyi 31 milyon euro haline getirdi. Şapelle yetinmeyen Elst, projeye müze, konferans salonları ve özel apartmanlar ekledi. Lüksten kaçınmayan Piskopos, sadece bahçe düzenlemesine 783 bin euro, bir masaya 25 bin euro ve küvete 15 bin euro harcadı. Misafir odaları 1.1 milyon euroya, şapel ise 2.67 milyon euroya mâl oldu. 400 bin euro değerinde kıyafet aldığı ortaya çıkınca lakapları arasına, lüks moda evi Chanel’in kreatif direktörüne atıfta bulunan “Kilise’nin Karl Lagerfeld”i eklendi. Elst, lüks harcamaları dışında yalan söyleyerek de skandallara imza attı. Der Spiegel dergisi Elst’in Hindistan’daki yoksul çocuklara yardım etmek için çıktığı geziye “business class” ile uçtuğunu yazdı. Elst ise dergiyi yalanlayarak dava açtı. Ancak Spiegel, Elst’in bizzat kendi ağzı ile “business class” uçak bileti aldığını söylediği ses kayıtlarını yayınladı. Bunun üzerine Alman savcılar, Elst hakkında “yemin altında yalan söyleme” suçundan dava açtı.

Almanya’da Elst’in aleyhine birçok gösteri yapılsa da bugüne kadar Vatikan “Lüks Piskopos” hakkında işlem yapmadı. Ancak Kilise’yi mütevazılaştırmaya yemin eden yeni Papa Francesco’nun Elst’i görevden alacağı söylentileri yayılmaya başladı. Kilise’yi reforme etmek için birçok adım atan ve geçtiğimiz günlerde kardinalleri de ikna eden Papa, sonunda gözlerini Elst’e çevirdi. Piskopos dün acilen Vatikan’a çağırıldı.

Elst’in Vatikan’da, Katolik Kilisesi’nin Almanya’daki en üst rütbeli ismi olan Başpiskopos Robert Zollistch ile görüşeceği açıklandı. Roma yolunda konuşan Elst, kendisini Papa’ya açıklamak istediğini söyledi. Ancak Papa’nın Elst ile görüşmeyi kabul edip etmeyeceği bilinmiyor.

Papa tesbihi geç fark etti

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco Vatikan’da Papamobil ile gezerken kafasına bir tesbih fırlatıldı. Bir hacının fırlattığı tesbih Papa’nın kulağında bir süre asılı kaldı. Daha sonra tesbihi farkeden Papa kulağından alarak cebine koydu. Öte yandan Papa’ya geçen haziran ayında hediye edilen Harley Davidson marka bir motorsikletin yardım toplama amacıyla açık artırmaya çıkarılacağı açıklandı.

BUSINESS'TAN İNDİ... RYANAIR'A BİNDİ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000