03 Eylül 2010, Cuma 13:47:29

BU SEFER DE KAFAYI PİLOTLARA TAKTI!

Daha önce ayakta yolcu taşıma ve ücretli tuvalet uygulamaları ile gündem yaratan Avrupa’nın en büyük düşük maliyetli havayolu şirketi Ryanair’in başkanı Michael O’Leary, yeni önerisiyle herkesi tekrar şaşırttı.
  • bu adam havacı degil sadece.PARACI...
  • yorum bile yapilmaz o`leary nin sacmaliklarina.. tek avantaji var bu haberin. sahane yorumlar.. :-)) cok hos ve komik. ciddiye almayanlari..alay edenleri kutluyorum.. Murat
  • pilot olmayan bilgisayarın kullandıgı uçaga sen bin bakalım moleary yada hostesin uçuş egitimi almış olsun bu konuyu ondan sonra konuşalım....
  • amca senin hayal bile edemeyecegin bir universiteden mezun olduktan sonra,senin gibi adamlarin sirketlerinde muhendis olarak 4-5 yil kadar calistim ve sonra baktim ki sizler en dogruyu bilir en dogruyu yaparsiniz emek somurur, basit gorursunuz .sen ne is yapiyorsin sirket yonetirken.Aklimi seveyim uc kurusa sizin gibi adamlara calisirken vazgecip pilot oldum dunyayi gezdim,guzel insanlarla tanistim, cok para kazandim hemde havadan :)
  • CEO bile olsa adam olamamis , kucuklugunde yeterli ilgi ve sefkati gormedi demekki , bu tip cikislar ile ilgi bekliyor saklaban
  • Ryanair'in CEO'ya ihtiyaci yok. Bilgisayar programlari sirketi yonetir.
  • adam haklı diyen orucu başına vuran ... ( bu kısma hakettiğin güzel bir kelime yazardım da yorum yayınlanmaz... Şirketin ne şirketi merak ettik paylaşırsan..
  • Hemşireleri de eğitelim, beyin ameliyatı yapsınlar... :)
  • bu adam 21.yüzyılda ilime karşı kılıç çekiyor olacak iş değil !!!bir kaptan yıllar içerisinde kolaymı yetişiyor,ve ömür boyu ders çalışıp eğitimlerini tazeliyor,bu tarz adamlar güvenli bir şekilde uçsun diye!!
  • Deliye havayolu yönettirirsen böyle olur işte,alalım burada Bakırköy'e bak nasıl normale dönüyor amcam....

O’Leary uçuş maliyetlerini daha da düşürmek için getirdiği yeni öneride, “Neden uçaklarda iki tane pilot var? Sadece bir pilot yeterli. İkinci pilotu çıkarırsak bilgisayarlar da uçağı kullanabilir ”dedi.

Pilotlardan biri kalp krizi geçirirse ne olacak sorusunu ise, “Ryanair’in kabin personelinden biri uçağı indirmek için eğitilmiş olacak. Acil durumlarda pilot alarmı çalıp hostesi çağırabilir ve uçağı kontrol etmesini sağlayabilir” diye yanıtladı.

Ancak tek pilot uygulaması için akıl almaz diyen eski pilot Patrick Smith, “ O’Leary’nin uçakların kendi kendilerine uçtuğuna dair yanılgısı var. Olaysız uçuşlarda bile ikinci pilotun orda olması çok önemli” dedi.

O’Leary zaman zaman ortaya attığı hava taşımacılığını ucuzlatmaya yönelik çılgınca fikirleriyle, birçok insanı şaşkınlığa düşürmesiyle biliniyor.

AYAKTA YOLCULUĞU ÖNERMİŞTİ

Ryanair, ABD’deki 11 Eylül terör saldırıları, Nisan ayında İzlanda’da yaşanan volkan patlaması ve küresel resesyon gibi kriz dönemlerinde yarattığı avantajla bölgesel bir hava yolu şirketi olmaktan çıkıp, 7,000 çalışanıyla 26 ülkedeki 1.100 güzergaha uçan büyük bir havayolu şirketi haline geldi.

O’Leary, yaz başında 10 sıra koltuğu 15 sıraya çıkaracak, “ayakta koltuk” uygulaması ile gündeme gelmişti. O’Leary bu şekilde uçakların yolcu taşıma kapasitelerinin 30 kişi artacağını savunmuştu.

Ryanair biletlerin fiyatlarını düşürmek için ücretli tuvalet uygulamasına geçmeyi planladıklarını belirtmişti.

O’Leary’nin bu fikirleri bazı kesimlerin eleştirilerine de neden oluyor. 

Kar amacı gütmeyen yolcu haklarını savunma örgütü FlyersRights’ın kurucusu Kate Hami, O’Leary için, “Her ağzını açtığında insani değerleri aşağılıyor. ” dedi.

Temmuz ayında Avrupa’da 7 milyondan fazla yolcu taşımayı başaran ilk hava yolu şirketi olan Ryanair, en yakın rakibi 2.3 milyar dolar kar eden easyJet Plc’yi büyük farkla geçerek 7.2 milyar dolarlık kar elde etti.

(Hürriyet)

BU SEFER DE KAFAYI PİLOTLARA TAKTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu adam havacı degil sadece.PARACI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yorum bile yapilmaz o`leary nin sacmaliklarina.. tek avantaji var bu haberin. sahane yorumlar.. :-)) cok hos ve komik. ciddiye almayanlari..alay edenleri kutluyorum.. Murat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pilot olmayan bilgisayarın kullandıgı uçaga sen bin bakalım moleary yada hostesin uçuş egitimi almış olsun bu konuyu ondan sonra konuşalım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
amca senin hayal bile edemeyecegin bir universiteden mezun olduktan sonra,senin gibi adamlarin sirketlerinde muhendis olarak 4-5 yil kadar calistim ve sonra baktim ki sizler en dogruyu bilir en dogruyu yaparsiniz emek somurur, basit gorursunuz .sen ne is yapiyorsin sirket yonetirken.Aklimi seveyim uc kurusa sizin gibi adamlara calisirken vazgecip pilot oldum dunyayi gezdim,guzel insanlarla tanistim, cok para kazandim hemde havadan :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
CEO bile olsa adam olamamis , kucuklugunde yeterli ilgi ve sefkati gormedi demekki , bu tip cikislar ile ilgi bekliyor saklaban

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ryanair'in CEO'ya ihtiyaci yok. Bilgisayar programlari sirketi yonetir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adam haklı diyen orucu başına vuran ... ( bu kısma hakettiğin güzel bir kelime yazardım da yorum yayınlanmaz... Şirketin ne şirketi merak ettik paylaşırsan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hemşireleri de eğitelim, beyin ameliyatı yapsınlar... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu adam 21.yüzyılda ilime karşı kılıç çekiyor olacak iş değil !!!bir kaptan yıllar içerisinde kolaymı yetişiyor,ve ömür boyu ders çalışıp eğitimlerini tazeliyor,bu tarz adamlar güvenli bir şekilde uçsun diye!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Deliye havayolu yönettirirsen böyle olur işte,alalım burada Bakırköy'e bak nasıl normale dönüyor amcam....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000