20 Aralık 2009, Pazar 08:27:18

BOEING'E REST ÇEKTİ

ABD’li uçak üreticisi Boeing ile yaptığı anlaşma dahilinde 2013-2016 yılları arasında 200 adet yeni 737 jet alacaklarını söyleyen İrlandalı Ryanair Havayolu Şirketi’nin CEO’su Micheal O’Leary, Boeing’in hiç bir esneklik sağlamadığı için anlaşmanın fesh edildiğini açıkladı.
  • Arkadaslar vazgecmenin nedeni ekonomik kriz. Bu adamda Donkisot un 2009 versioynu olsa gerek.
  • 200 uçak alacağını diyor 3 yılda.3 yılda 200 uçak uçuk bir rakam
  • Airbus dan daha iyi bir fiyat ve hükümetten AB li şirketen uçak alımı için rica gelince rest de çeker . Ben Ryanair in çok büyüyeceğini tahmin etmiyorum.Devasa bayrak taşıyıcılar kendilerine çeki düzen verirlerse bu tip low cost şirketler kimsenin uçmadığı yerlere uçarak ancak para kazanırlar.Ama bayrak taşıyacağız diye hesapsız davranırlarsa low cost lara gün doğar.Stansed de Ryan airin uçağı BA dan çok daha fazlaydı bu o ülke insanını rahatsız ediyor. Şimdilik buna ses çıkarmıyorlar biz (THY) varız çünkü.Bizle de hep beraber uğraşıyorlar..
  • Bravo!...Ryanair ceo'suna boyun eğmediği ve tekeli kırdığı için azda değil 200 uçaklık sipariş kaybeden Boeing oldu akıllı adamlar çılgın adamlardır aynen Virgin air'in sahibi gibi...

O’Leary, Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olarak bilinen Ryanair’in yavaşlayacağını ve yılın ikinci yarısında devlete kâr payı ödeyeceğini açıkladı.
15 milyar dolar değerindeki anlaşmanın sürdürülebilmesi için oldukça mücadele ettiğini söyleyen O’Leary, Boeing’in ABD’deki Seattle fabrikasında üretilecek 200 jet teslimatının 2013-2016 yılları arasında gerçekleşmesini beklediklerini ancak üretici firmanın bazı konularda çok fazla ısrar ederek ‘Mickey Mouse’ oyunu yaptığını söyledi. Boeing’e fare gibi köşe kapmaca oynadığı benzetmesini yapan O’Leary, “Karar veremeyen bir grup aptalla ortak iş yaptığınızda anlaşmaya olan ilginizi kaybediyorsunuz” dedi.

Hayal kırıklığı
İrlanda’nın yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle şirket hisselerinin düştüğünü bu nedenle Boeing ile maddi anlamda anlaşma sorunları yaşadıklarını belirten O’Leary, “Bu nedenle Seattle’daki bir grup aptala daha fazla dayanamayacağım” dedi. En büyük müşterilerinden biri olan Ryanair’in büyüme politikasından vazgeçmesini hayal kırıklığı olarak değerlendiren Boeing kanadı ise, “Ryanair’in isteklerine çözüm bulmak için çalıştık ve iş hassasiyeti kapsamında pek çok çalışma yaptık” yanıtını verdi.

British Airways grevi engelledi

İngiliz havayolu şirketi British Airways, kabin çalışanlarının Noel ve yılbaşı tatilinde gerçekleştirecekleri grevin engellendiğini açıkladı. Şirketin avukatları kabin çalışanlarının grev oylamasında usulsüzlük yapıldığını ve bu durumun oylama sonucunu etkilemiş olabileceğini savundu. British Airways’in avukatları, emekliye ayrılmaları kesinleşen çalışanların da oy kullanabilmelerini bu duruma gerekçe olarak gösterdi. Kabin çalışanlarının üye olduğu UNITE adlı işçi sendikası ise karar aleyhinde temyize gidebileceğini açıkladı.

 

BOEING'E REST ÇEKTİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar vazgecmenin nedeni ekonomik kriz. Bu adamda Donkisot un 2009 versioynu olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
200 uçak alacağını diyor 3 yılda.3 yılda 200 uçak uçuk bir rakam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Airbus dan daha iyi bir fiyat ve hükümetten AB li şirketen uçak alımı için rica gelince rest de çeker . Ben Ryanair in çok büyüyeceğini tahmin etmiyorum.Devasa bayrak taşıyıcılar kendilerine çeki düzen verirlerse bu tip low cost şirketler kimsenin uçmadığı yerlere uçarak ancak para kazanırlar.Ama bayrak taşıyacağız diye hesapsız davranırlarsa low cost lara gün doğar.Stansed de Ryan airin uçağı BA dan çok daha fazlaydı bu o ülke insanını rahatsız ediyor. Şimdilik buna ses çıkarmıyorlar biz (THY) varız çünkü.Bizle de hep beraber uğraşıyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bravo!...Ryanair ceo'suna boyun eğmediği ve tekeli kırdığı için azda değil 200 uçaklık sipariş kaybeden Boeing oldu akıllı adamlar çılgın adamlardır aynen Virgin air'in sahibi gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000