11 Ocak 2015, Pazar 08:15:44

ALMANYA'DA TÜRK ÇİFTİ UÇAĞA ALMADILAR

Nürnberg Havaalanında geçtiğimiz günlerde inanılmaz bir olay yaşandı. Türk çiftin önce el bagajına para istediler, sonra uçağa almadılar...
  • kim bilir ne rezillikler yapmışsınızdır. Dünya üzerinde ki en sıkıntılı yolcu profiliyiz zaten adım gibi eminim her türlü çirkefliği yapmıssınızdır
  • kim bilir ne rezillikler yapmışsınızdır. Dünya üzerinde ki en sıkıntılı yolcu profiliyiz zaten adım gibi eminim her türlü çirkefliği yapmıssınızdır
  • Dünyanın en problemli yolcusu hintlilerdir ,onlar bile türk yolcu karşısında diz çöker töbe ister. Agresif, uzlaşmadan uzak, nalıncı keseri gibi hep kendine keser ve beklentiler her zaman çok yüksek.
  • Sanki tek taraflı yazılmış bir yazı. Bizim yolcuları hepimiz iyi tanırız. Kırk tane yalan uydurmayı iyi bilirler. Belki de bunda da öyle bir şey oldu. Ayrıca hem ingiliz pasaportu almış hem de ben Türk'üm diyor. Madem Türklüğünle bu kadar gurur duyuyorsun neden İngiliz pasaportu aldın. Tipik bir Türk işçisi olayı gibime geldi.
  • Ryan Air uçulmamalı...rezaletin bir numaralısı.
  • Dogmak buyumek yurtdisinda olmak zor Ne kadar ayak uydursan insan oz vatani ozluyor :((
  • Canlar maalesef irkcilik her ulkede, her yerde var. Ben ailem ve tanidiklarimda ayrimciliga ugradigimiz oldu onceden. Gorunus olarak turk e benzetmiyorlar. Turk oldugunu soyleyince sok oluyorlar. Yanimda irkcilik yapan olmustur ve sesimi duyurdum. mumkun oldugu surec savunuyoruz ve bu olaya mutlaka sikayet edilmeli afetmek yok, kendilerini ne saniyorlar. Coook kiziyorum irkciliga, olmasa daha cok baris olurdu.
  • İngiliz vatandasi olan bir insanin ben Turk'um demesi sacma sanki uluslararsi hukukta ve politikada onder bir milletmisiz gibi ben amerikan vatandasiyim fln der neysede ingiliz vatandasi olup ben turkum demek nedir ya keriz gibi ayrica olay sisirilmis
  • Eminim kapida tatsizlik cikmasin diye tekrar 50€odemislerdir!!! Checkinde ve boarding esnasinda 1kurus odememek icin cantasindaki poset poset leblebiyi fistigi pantolonunun icine sokan bi milletiz biz.. Neler goruyoruz neler o kapida kimbilir personele nasil zorluklar yasattilar da ucustan men edilmeye kadar gitti olay... Turkler ucmasin lutfen karayoluyla gitsinler heryere ama ucmasinlar!!!
  • zulme rıza,zulme alkış,zulumdur,zalimler için de yaşasın cehennem.

İngiltere Vatandaşı olan Arzu Çiçek ve Birol Çiçek çifti çocuklarıyla birlikte Nürnberg'de yaşayan çevrenin tanınmış simalarından sanatçı Dilaver Çiçek'e aile ziyaretinde bulundular. Okul tatillerinin bitmesi ile Ryanair Havayolları ile tekrar Londra'ya dönüş yapmak için Havaalanına gelen aile inanılmaz bir olayla karşı karşıya kaldı.

Arzu Çiçek ve Birol Çiçek yaşadıkları büyük şoku şöyle anlattılar. 'Şirketin büyük valizlere uyguladığı 50 Euroluk nakliye ücretini ödeyerek, ücretsiz olan el valizleriyle uçağa doğru ilerdik. Chek-in'de görev yapan havaalanı personeli el valizlerimize 'Free' anlamına gelen sarı bir bant yapıştırdı. Bayan personel uçağın çok dolu olduğunu, bu yüzden uçağa binerken el valizlerinin alınıp uçak Londra'ya indiğinde tekrar kendilerine verilmesinde bir mahsur olup olmadığını sordu. Bizde bunu memnuniyetle karşıladık.

Pasaport kontrolünden geçerek uçağa binmeyi bekledik. Tam uçağa giriş kapısından geçerken el valizlerimizi Boarding yapan personele teslim ettik. Valizlerimizin ebatını ölçmeden, bize bu valizlerden birisi için extra 50 Euro talep ettiler.

Chek-in deki bayanın çantaya 'Free' yapışkanını yapıştırdığını hatırlattık. Bunun üzerine bayanı çağırdılar. Hiç bir sorumluluk kabul etmeyen bayan personel ben sizin el çantanızı ölçmek zorunda değilim diyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştı.

Biz olay büyümesin diyerek 50 Euro daha ödeme yaptık. Tam uçağa binerken bizim el çantamızla aynı ebatta, hatta biraz daha büyük olan Alman bir yolcunun valizini ücretsiz olarak geçirdiklerini ve kolaylık sağladılarını görünce şok olduk. Bunun üzerine itiraz ettik. Bizimkisini niye ölçmediniz diyerek çifte standardı dile getirdik.

Aynı bayan personel ölçmek zorunda değilim diyerek bizimle konuşmayı reddetti. Bunun üzerine biz Türküz diyemi bu çifte standart diye sorunca. 'Evet Türksünüz diye' küstahça ırkçı bir söylemde bulundu. Bununla yetinmeyip elinde hiç bir yetki olmadan Boarding Kapısını kapatarak sizi uçağa almıyorum dedi.'

Çevredekiler tepki gösterdi

Olayın şokunu hala atlatamayan Çiçek ailesi şöyle devam etti. 'Olay karşısında şok olduk. Şikayet için ismini okumak istediğimizde, yakasındaki ismi çıkararak kimliğini gizledi ve derhal olay yerinden ayrıldı. Olaya tanık olan diğer bir Alman yolcu yanımıza gelerek yanımda okula başlayacak çocuğum olmasa bende bu uçağa binmeyerek sizinle bu kadını şikayete gelirdim. Böyle bir terbiyesizlik görmedim” dedi.'

Uçağa alınmayan Türk ailenin biletleri yandı. Derhal Havayolu şirketinin ofisine giden aile, yetkili kimseyi bulamadı.

Havaalanı personelinin kimliğini öğrenmek için polise başvuran Çiçek ailesi, polisin tutumu karşısında da ikinci bir şok yaşadıklarını iddia ettiler.

Polisin 'evet siz Türksünüz diye' ifadesinin ırkçı bir söylem olmadığını belirttiklerini iddia eden aile derhal avukata başvurdu.

500 Euro vererek tekrar bilet alan aile, ancak Perşembe Günü Londra'ya uçabildiler.

Maddi manevi büyük zarara uğradıklarını belirten üzüntülü aile, çocuklarının iki gün okuldan uzak kaldığını ve morallerinin çok bozuk olduğunu belirtti. (Post)

ALMANYA'DA TÜRK ÇİFTİ UÇAĞA ALMADILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

hehe ~ 9 yıl önce
kim bilir ne rezillikler yapmışsınızdır. Dünya üzerinde ki en sıkıntılı yolcu profiliyiz zaten adım gibi eminim her türlü çirkefliği yapmıssınızdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hehe ~ 9 yıl önce
kim bilir ne rezillikler yapmışsınızdır. Dünya üzerinde ki en sıkıntılı yolcu profiliyiz zaten adım gibi eminim her türlü çirkefliği yapmıssınızdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dünyanın en problemli yolcusu hintlilerdir ,onlar bile türk yolcu karşısında diz çöker töbe ister. Agresif, uzlaşmadan uzak, nalıncı keseri gibi hep kendine keser ve beklentiler her zaman çok yüksek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taraf ~ 9 yıl önce
Sanki tek taraflı yazılmış bir yazı. Bizim yolcuları hepimiz iyi tanırız. Kırk tane yalan uydurmayı iyi bilirler. Belki de bunda da öyle bir şey oldu. Ayrıca hem ingiliz pasaportu almış hem de ben Türk'üm diyor. Madem Türklüğünle bu kadar gurur duyuyorsun neden İngiliz pasaportu aldın. Tipik bir Türk işçisi olayı gibime geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ryan Air uçulmamalı...rezaletin bir numaralısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Schiphol-ik ~ 9 yıl önce
Dogmak buyumek yurtdisinda olmak zor Ne kadar ayak uydursan insan oz vatani ozluyor :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dutch lady ~ 9 yıl önce
Canlar maalesef irkcilik her ulkede, her yerde var. Ben ailem ve tanidiklarimda ayrimciliga ugradigimiz oldu onceden. Gorunus olarak turk e benzetmiyorlar. Turk oldugunu soyleyince sok oluyorlar. Yanimda irkcilik yapan olmustur ve sesimi duyurdum. mumkun oldugu surec savunuyoruz ve bu olaya mutlaka sikayet edilmeli afetmek yok, kendilerini ne saniyorlar. Coook kiziyorum irkciliga, olmasa daha cok baris olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LH ~ 9 yıl önce
İngiliz vatandasi olan bir insanin ben Turk'um demesi sacma sanki uluslararsi hukukta ve politikada onder bir milletmisiz gibi ben amerikan vatandasiyim fln der neysede ingiliz vatandasi olup ben turkum demek nedir ya keriz gibi ayrica olay sisirilmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Eminim kapida tatsizlik cikmasin diye tekrar 50€odemislerdir!!! Checkinde ve boarding esnasinda 1kurus odememek icin cantasindaki poset poset leblebiyi fistigi pantolonunun icine sokan bi milletiz biz.. Neler goruyoruz neler o kapida kimbilir personele nasil zorluklar yasattilar da ucustan men edilmeye kadar gitti olay... Turkler ucmasin lutfen karayoluyla gitsinler heryere ama ucmasinlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 9 yıl önce
Türk'ler derken? Senin olmadigina eminim.
Sen ~ 9 yıl önce
Türkçe yazıyorsun, Türk'lere laf ediyorsun,
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
zulme rıza,zulme alkış,zulumdur,zalimler için de yaşasın cehennem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000