10 Haziran 2017, Cumartesi 16:23:30

Suudi Arabistan'dan Qatar Airways cezası

Katar krizi büyürken Birleşik Arap Emirlikleri Barselona futbol takımının formasında ki sporsorun Katar Havayolları olduğunu belirterek ülkede bu Barcelona forması giyen ve taşıyanların tutuklanacaklarını ve 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabileceğini belirtti.
  • Her şey para değil sevgili arkadaşlar. Siz Emirates, Qatar falan gidersiniz ama başınıza bir gün neyin geleceğini bilemezsiniz. İyi şartlar altında çalışmak istiyorsanız Paranın değil, Demokrasinin! Hakkın! Hukukun! hakim olduğu bir yerde çalışın. O zaman hak ettiğinizi alabilirsiniz. Yaşam kalitenizi parayla bir yere kadar artırabilirsiniz, bir yere kadar... Anlayanlar anladı saygılar.
  • Katar 1918 'e kadar Osmanlıya bağlı kaza(ilçe) statüsünde ve kaymakamı Babıali'den atanıyor.Atama o bölgenin ileri gelen,tanınan kimselerinden biri oluyor.185o'lerde S.Arabistan orta bölgesinde yaşayan El Temim kabilesi Katar'a göçtü.Bu kabilenin ileri gelenlerinin başında El Sani Ailesi vardı.Yani bugünkü El Sani hanedanı sülalesi.S.Arabistan kralı kendinden çıkma bu ailenin kendisina biad etmesini istiyor.Osmanlıdan kopartan İngilizlr,Kuvayt gibi,Irak gibi,Filistin gibi,Arabistan gibi(1917) Sonra İngilize sömürge oldular tabi.Artık uyanış başladı,biraz Ortadoğuyla ilgili tarimizi bilmemiz,öğrenmemiz lazım.
  • İnadına Katar,İnadına Barcelona,İnadına El Cezire...Ya Fellah, Haydi Yallah...
  • Elveda sıcak para...
  • Hep politika
  • burdan bir değerli arkadaş...osmanlıyı satmayan tek ARAP devleti KATAR YAZMIŞ.... OLAYI KATAR, Ülkesi olarak değerlendirdiysen...biraz araştırırsan, bağımsızlığını 1971 yılında kazanmış yeni bir ülke .Dolayısıyla o tarihte Osmanlı devleti yok...önceside ingiliz sömürgesi...gerçi bu aralar arap devletlerinin en iyi yaptığı şey...İngiliz ve abd sömürgesi altında iş birliği yapıp , yönetimin zevki sefa içinde yaşaması...kutsal topraklara otel zinciri doldurup, Aslan sırtında koca bahçelerinde keyf yapmaları...hani sözüm ona Müslümanlar ya, yemen aden, ve SOMALİ AÇlıktan kırılırken, ingilizlerle dans etmeleride çok takdire şayan...yatırım yapıyorlar diye güzelim memleketin her bir köşesini tutanlarda onlar....karadenizinden akdenizine kadar..bir soros körfezi kalmıştı orayada YAT limanı yapıcakmış amcalar...gelen milyar dolarlar...sanki yüzde 12 leri aşan işsizlere ekmek kapısı oldu,finans sistemini besle, o finansta vatandaşı iyice borçlandırsın..ne güzel istanbul azizim
  • Bizim coğrafyada yaşamak maalesef zordur Sırtını dönüp yaşamak için Papua Yeni Gine'ye gitmek lazım ki o da bir sömürge ve bağlı olduğu bir emperyalist ülke var
  • Hadi sıkıysa bağır bakalım .... Eeeey Suudi Arabistan..diye.. Sıkar biraz.. Gıkınız çıkmaz..cesaretiniz yok.. Gücünüz yok.. Jöleli , gemicikler.. !!
  • Şimdi anliyorsunuzdur sanırım cahiller.
  • arap devletleri israile karşı birleşemiyorlarsa birbirlerine savaşmak için birleşiyorsa bıakın birleşinler :( :( :(

Körfez'de ki Katar krizi giderek büyürken bu kez Birleşik Arap Emirlikleri, ülkede Barcelona forması giyenlere 15 yıla kadar hapis cezası verileceğini duyurdu.

Emirlik, Barcelona futbol takımının formasındaki sporsorun Katar Havayolları olduğunu hatırlatarak bunu giyen ve taşıyanların tutuklanacaklarını ve 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabileceğini belirtti.

CNN Türk'ten Reha Erus'un haberine göre, İtalyan La Repubblica gazetesi Barcelona forması yasağının Katar ile diplomatik ilişkisini kesen diğer 10 ülkeye de yayılabileceğini yazdı. Hapis cezasının 110 bin İngiliz Sterlinine çevrilebileceği de İngiliz basınına yansıdı.

Ne olmuştu?
Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını kapatmıştı.

Katar'a karşı diplomatik ablukaya aynı gün içinde Maldivler, uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya'daki Tobruk hükümeti, Moritanya ve Komor Adaları gibi bugün sayıları 10'a varan ülkeler katılmıştı. Ürdün ise salı akşamı Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğünü ve merkezi Katar'da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapattığını duyurmuştu.

Diplomatik abluka altındaki Katar kendisine yöneltilen iddiaları reddederek, egemenliğini hedef alma amacı taşıyan, tamamı uydurma bir iftira kampanyasına maruz kaldığını belirtmişti.

Suudi Arabistan'dan Qatar Airways cezası

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

TURKISH ~ 7 yıl önce
Her şey para değil sevgili arkadaşlar. Siz Emirates, Qatar falan gidersiniz ama başınıza bir gün neyin geleceğini bilemezsiniz. İyi şartlar altında çalışmak istiyorsanız Paranın değil, Demokrasinin! Hakkın! Hukukun! hakim olduğu bir yerde çalışın. O zaman hak ettiğinizi alabilirsiniz. Yaşam kalitenizi parayla bir yere kadar artırabilirsiniz, bir yere kadar... Anlayanlar anladı saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusbeyin ~ 7 yıl önce
Dogru soyluyorsunuz.. Bu arada kalinmamasi gereken ulkelere, cok degil 1 sene once ilkokul mezunu aglak bir hocanin kilpayi yonetime gecmesinden kurtululan ulke de dahildir.. Anlayan anladi saygilar.
Tafsilat ~ 7 yıl önce
Katar 1918 'e kadar Osmanlıya bağlı kaza(ilçe) statüsünde ve kaymakamı Babıali'den atanıyor.Atama o bölgenin ileri gelen,tanınan kimselerinden biri oluyor.185o'lerde S.Arabistan orta bölgesinde yaşayan El Temim kabilesi Katar'a göçtü.Bu kabilenin ileri gelenlerinin başında El Sani Ailesi vardı.Yani bugünkü El Sani hanedanı sülalesi.S.Arabistan kralı kendinden çıkma bu ailenin kendisina biad etmesini istiyor.Osmanlıdan kopartan İngilizlr,Kuvayt gibi,Irak gibi,Filistin gibi,Arabistan gibi(1917) Sonra İngilize sömürge oldular tabi.Artık uyanış başladı,biraz Ortadoğuyla ilgili tarimizi bilmemiz,öğrenmemiz lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy Saudi America ~ 7 yıl önce
İnadına Katar,İnadına Barcelona,İnadına El Cezire...Ya Fellah, Haydi Yallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elveda ~ 7 yıl önce
Elveda sıcak para...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 7 yıl önce
Aktar da kalite kına var. Sürersin sabah yıkarsın
B ~ 7 yıl önce
Hep politika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katar ~ 7 yıl önce
burdan bir değerli arkadaş...osmanlıyı satmayan tek ARAP devleti KATAR YAZMIŞ.... OLAYI KATAR, Ülkesi olarak değerlendirdiysen...biraz araştırırsan, bağımsızlığını 1971 yılında kazanmış yeni bir ülke .Dolayısıyla o tarihte Osmanlı devleti yok...önceside ingiliz sömürgesi...gerçi bu aralar arap devletlerinin en iyi yaptığı şey...İngiliz ve abd sömürgesi altında iş birliği yapıp , yönetimin zevki sefa içinde yaşaması...kutsal topraklara otel zinciri doldurup, Aslan sırtında koca bahçelerinde keyf yapmaları...hani sözüm ona Müslümanlar ya, yemen aden, ve SOMALİ AÇlıktan kırılırken, ingilizlerle dans etmeleride çok takdire şayan...yatırım yapıyorlar diye güzelim memleketin her bir köşesini tutanlarda onlar....karadenizinden akdenizine kadar..bir soros körfezi kalmıştı orayada YAT limanı yapıcakmış amcalar...gelen milyar dolarlar...sanki yüzde 12 leri aşan işsizlere ekmek kapısı oldu,finans sistemini besle, o finansta vatandaşı iyice borçlandırsın..ne güzel istanbul azizim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 7 yıl önce
Sattimi satmadi mi bilmem. Ama katar hep vardı. 1916 son osmanlı askeri ayrıldı.
Ruhi ~ 7 yıl önce
Yav ne kadar bağnaz ca görüşler. Yatırım kalıcı ise sorun ne. Saros dediğin yüzlerce km sahildir. Yat limanı sana iş ve para demektir. Uc kâğıtcı müteahitler 30 yıldır ordada daire yapıyor sen uyurken
Ercan ~ 7 yıl önce
Bizim coğrafyada yaşamak maalesef zordur Sırtını dönüp yaşamak için Papua Yeni Gine'ye gitmek lazım ki o da bir sömürge ve bağlı olduğu bir emperyalist ülke var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A9 ~ 7 yıl önce
Hadi sıkıysa bağır bakalım .... Eeeey Suudi Arabistan..diye.. Sıkar biraz.. Gıkınız çıkmaz..cesaretiniz yok.. Gücünüz yok.. Jöleli , gemicikler.. !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 7 yıl önce
Adami takip et bak ne diyor
Cumhuriyet'in Önemi ~ 7 yıl önce
Şimdi anliyorsunuzdur sanırım cahiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağzına sağlık ~ 7 yıl önce
Bu yorumun üzerine yorum yapmaya gerek yok.
Ruhi ~ 7 yıl önce
Komik hahaha. Cumhuriyet le ambargo nun ne ilgisi var.
Sakin ol sampiyon ~ 7 yıl önce
Suriye de cumhuriyetti, Çin de, Ruanda da cumhuriyet.. İnsanların yaptıkları yönetim biçimlerine din gibi bağlanmayın. Pişman olursunuz er geç.
Anlamıyorlarmış ~ 7 yıl önce
Yapılan yorumlara bakılırsa halaa anlamıyorlarmış demekki.
arap ~ 7 yıl önce
arap devletleri israile karşı birleşemiyorlarsa birbirlerine savaşmak için birleşiyorsa bıakın birleşinler :( :( :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000