18 Ağustos 2016, Perşembe 14:38:54

Qatar uçağının motoru bu hale geldi

Qatar Airways'in bugün öğle saatlerinde gerçekleştirdiği QR240 sefer sayılı İstanbul-Doha seferini yapan uçağının motoru kalkış sırasında alev almıştı. Uçağın motoru bu hale geldi.
  • arkadaşlar sebebi katar havayollarının uçağa tüp taktırması ve acemi pilot yüzünden ilk çalıştığında benzinli yerine hemen tüpe geçilmesi.
  • Kuş değildir o kuş olsa yerinde duramazsın
  • Abi yorumlara ne güldüm ya :)))))
  • uçağı teker kestiği andan itibaren apronda izliyordum. 35L pistinden kalktıktan yaklaşık 4-5 saniye sonra, muhtemelen uçak tam 17R pist başlangıcı ile E5 hizasındayken doğu-batı doğrultusunda hareket eden küçük bir bulutu andıran kuş sürüsüne daldı. kuşlar önce hareket ettikleri yönün tersine uçtu, ardından yine ani bir dönüşle küçükçekmece yönüne doğru ilerlemeye devam ettiler. leylek olduğunu sanmıyorum, daha küçük boyutlardaki kuşlardan oluşan bir gruptu. motora kaçanlar haricinde gövde veya sol kanada çarpan bazı kuşlar da oldu. motorda önce ardı ardına küçük patlamalar ve alev atmalar, sonrasında daha büyük ve sürekli ateş gördüm. uçak önce tırmanamadı, sonra sağa doğru hafif yatarak tırmanmaya başladı.
  • Ikı motor degil tek motor gitti, o da olumlu.
  • full desene
  • Brace impact ile inis yapiliyor.
  • Kusun parcalari nerede?
  • İlk müdahale Turkish technic ten :) beyler ne oldu bu motor şimdi tüm fan blade ler değişecekmi, yoksa motor mu değişir?
  • Thy teknikte bakımı rahat yapılır başka motor atılır sorun biter bizde 50 adet thy filosunda aynı uçaktan var sıkıntı olmaz

Qatar Airways'in bugün öğle saatlerinde gerçekleştirdiği QR240 sefer sayılı İstanbul-Doha seferini yapan uçağının motoru kalkış sırasında alev almıştı.

Atatürk Havalimanı'ndan havalandıktan sonra patlama sesi ile birlikte motorun yandığı görüşmüştü. Airbus A330 tipi uçak, olay nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri dönme kararı almıştı.

Az önce sorunsuz bir şekilde iniş gerçekleştiren uçağın sol motorunun pallerinde hasar olduğu görüldü.

İşte Qatar uçağının son durumu;














Qatar uçağının motoru bu hale geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

metalci ~ 8 yıl önce
arkadaşlar sebebi katar havayollarının uçağa tüp taktırması ve acemi pilot yüzünden ilk çalıştığında benzinli yerine hemen tüpe geçilmesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuş ~ 8 yıl önce
Kuş değildir o kuş olsa yerinde duramazsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fel ~ 8 yıl önce
Abi yorumlara ne güldüm ya :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
frederic ~ 8 yıl önce
uçağı teker kestiği andan itibaren apronda izliyordum. 35L pistinden kalktıktan yaklaşık 4-5 saniye sonra, muhtemelen uçak tam 17R pist başlangıcı ile E5 hizasındayken doğu-batı doğrultusunda hareket eden küçük bir bulutu andıran kuş sürüsüne daldı. kuşlar önce hareket ettikleri yönün tersine uçtu, ardından yine ani bir dönüşle küçükçekmece yönüne doğru ilerlemeye devam ettiler. leylek olduğunu sanmıyorum, daha küçük boyutlardaki kuşlardan oluşan bir gruptu. motora kaçanlar haricinde gövde veya sol kanada çarpan bazı kuşlar da oldu. motorda önce ardı ardına küçük patlamalar ve alev atmalar, sonrasında daha büyük ve sürekli ateş gördüm. uçak önce tırmanamadı, sonra sağa doğru hafif yatarak tırmanmaya başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman Goksel ~ 8 yıl önce
Ikı motor degil tek motor gitti, o da olumlu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asdasd ~ 8 yıl önce
frederic ; ucagın motoruna kacan kusun eşgalinide belirledin mi ? bir törör olayı mı yoksa kaza mı ?
tk ist doh ~ 8 yıl önce
full desene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brace ~ 8 yıl önce
Brace impact ile inis yapiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerede? ~ 8 yıl önce
Kusun parcalari nerede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkish ~ 8 yıl önce
İlk müdahale Turkish technic ten :) beyler ne oldu bu motor şimdi tüm fan blade ler değişecekmi, yoksa motor mu değişir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Turan ~ 8 yıl önce
Thy teknikte bakımı rahat yapılır başka motor atılır sorun biter bizde 50 adet thy filosunda aynı uçaktan var sıkıntı olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000