20 Haziran 2009, Cumartesi 08:32:26

Qatar, Melbourne seferlerine başlıyor

Paris Havacılık Fuarının üçüncü gününde CEO Akbar Al Baker’in yaptığı açıklamaya göre Qatar Airways, Avustralya uçuşlarına Noel öncesinde, tatil sezonunu yakalayacak şekilde başlayacak.
  • haberinizdeki yanlisligi duzelteyim, Qatar Havayollarinda suan mevcut 2 adet 777-200 tipi ucak zaten bulunmaktadir. bunlarla DOH-IAH hattinda sefer yapmaktadir. bunlara ilave olarak yil sonunda gelecek 2 adet 777-200 tipi ucak ise DOH-SYD hattinda sefer duzenleyecektir..

Havayolu şirketinin CEO’su Qatar Airways’in Avustralya uçuşlarını 6 Aralık’taki ilk uçuşla başlatacağını duyurdu. 

Qatar Airways haftada üç kez gerçekleşecek uçuşlarını havayolu şirketinin bu senenin sonuna doğru teslim alacağı  yeni uzun mesafe Boeing B777-200 ile gerçekleştirecek. Seattle, Washington’daki uçak üreticisi tarafından ikinci uzun mesafe Boeing’in tesliminden sonra ise – bu, havayolunun dördüncü uzun mesafeli Boeing uçağı olacak- yeni yılda uçuşlar günlük olacak.

Al Baker, Avustralya’ya planlanan iki rotanın birincisine başlamak için sabırla Boeing’in teslimatını gerçekleştirmesini beklediğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Seyahat eden toplumun Avustralya uçuşlarımızı başlatmamızı sabırsızlıkla beklediğini biliyorum ve birçok kişi bana Melbourne ve Sydney uçuşlarımızın ne zaman başlayacağını sordu. Şu anda Avustralya’daki makamlarla bazı teknik detayları hallediyoruz ve Boeing’den uçağımızı alır almaz uçuşlara başlamaya hazır olacağız.

“Qatar Airways’in sadakat programımızın bir parçası olan Avustralya’da şimdiden 4000 frequent flyer var ve yerel pazarda hala çok büyük bir potansiyel mevcut. Avustralya ekonomisi, 2009’un ilk çeyreğinde büyümeyi başaran çok az sayıda ekonomiden biri ve bu da bu pazarın hala çok güçlü olduğunu gösteriyor ve biz de talep olduğuna inanıyoruz” dedi Al Baker. 

Yeni uçuşlar sayesinde Avustralya ile İngiltere ve Avrupa aktarmasız uçuşlarla ve Doha’da bir saatlik bağlantı süresi ile birbirlerine bağlanacak. Ayrıca yolcular, Qatar Airways’in Doha’daki merkezinden Güney Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki çeşitli noktalara yapılan bağlantı uçuşlarından faydalanabilecekler.

Qatar Airways Avustralya Ülke Müdürü Brett Mcdougall Avustralya pazarının aktif olduğunu ve seyahat eden toplumun dünyanın birçok ülkesinde bağlantılara sahip dev bir kozmopolit yapı meydana getirdiğini söyledi.


“İnsanlar, Qatar Airways’in beş yıldızlı hizmetlerinin Avustralya piyasasına girmesine şimdiden hazır. Şu ana kadar müşterilerimiz uçuşlarımızdan faydalanabilmek için Asya’ya uçmak zorundaydılar. Havayolunun birinci sınıf kalitesini ve hizmetini bilenler şimdiden son derece heyecanlı ve Qatar Airways’in bu kişilerin beklentilerini fazlasıyla karşılayacağını biliyorum” diye konuştu Mcdougall. 

İngiltere’de bulunan Qatar Airways Avrupa Üst Düzey Yöneticisi Paul Johannes ise, Avrupalı yolcuları Doha üzerinden Avustralya uçuşlarına bağlayacak bir olanağın son derece faydalı olacağını söyledi.

“Qatar Airways, İngiltere’de ve Avrupa’da son derece tanınan ve yerleşmiş bir marka ve birçok Avrupalı için önemli bir uçuş hedefi olan Avusturalya’ya yapılacak operasyonlar için sağlam bir talep elde edecektir”  dedi.

Boeing 777-200 uzun mesafe uçağı 259 koltuklu iki sınıflı konfigürasyonlu yapısıyla hizmet verecek. Business Class’taki 42 koltukta yolcular her biri 180 derece yatabilen koltuklarında ve 78 inçlik çevre alanlarıyla oldukça rahat bir yolculuğun tadını çıkarabilecekler. 2-2-2 koltuk konfigürasyonu sayesinde Business Class yolcuları ister pencere ister koridor kenarında oturabilecek ve rahatça hareket edebilecekler.

Economy Class’da koltuk aralığı 34 inç ile endüstri standartlarının ötesinde ve rahatça bacakları uzatabilme olanağı sunuyor. Burada 3-3-3 konfigürasyonla 217 koltuk var. 

2007’de Qatar Airways, 14 Boeing 777-300ER sipariş etti. Bunların altı tanesi 777-200 uzun mesafeli ve yedi tanesi de 777-200 navlun uçağı – hepsi 2010 ortasına kadar teslim edilecek.  Beş tane daha Boeing 777 uçak alımı düşünülüyor. Dört uzun mesafeli 777 Melbourne ve Sydney rotalarında hizmet verecek. 

Qatar, Melbourne seferlerine başlıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
haberinizdeki yanlisligi duzelteyim, Qatar Havayollarinda suan mevcut 2 adet 777-200 tipi ucak zaten bulunmaktadir. bunlarla DOH-IAH hattinda sefer yapmaktadir. bunlara ilave olarak yil sonunda gelecek 2 adet 777-200 tipi ucak ise DOH-SYD hattinda sefer duzenleyecektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000