17 Şubat 2009, Salı 12:13:42

Qatar Airways'ten Filistin'e destek

Qatar Airways, Gazze’de sivillerin öldürülmesine karşı bir barış girişimi başlatan gözüyaşlı bir Filistinli kadının başlatıığı uluslararası bir kampanyaya destek veriyor.

Doha merkezli havayolu; 75’ten fazla ülkenin de dikkatini çeken bu kampanyayla Gazze’deki insanlara bir milyon mum göndererek desteğini gösteriyor.

İngiltere’nin Coventry şehrinde yaşayan Manal Timraz; geçen ay Gazze’ye atılan tek bir bombayla kaybettiği 15 aile üyesinin yasını tutarken aklına ‘Bir Milyon Mum’ kampanyasını başlatmak geldi. Timraz, ölen 15 kişiden onbirinin 12 yaşından küçük kuzenleri ve yeğenleri olduğunu söyledi.

Qatar Airways Yönetim Kurulu Başkanı Akbar Al Baker Timraz’ın hikayesini ve kampanyasını duyar duymaz hemen yardıma hazır olduklarını söyledi.

Baker; ‘İnsanın, özellikle de çocuklardan oluşan bu kadar çok sayıda sevdiği insanı bir anda kaybetmesi dayanması çok güç olan korkunç bir kayıp. Şahsen şu günlerdeki çatışmadan dolayı Gazze’de pek çok insanın da yaşadığı bu inanılmaz trajediyi yaşayan Manal’a yardım etmek zorunda olduğumu hissettim. Ve Manal’a mumlarıyla beraber Londra’dan Orta Doğu’ya derhal gelmesi için Qatar Airways olarak yardım etmeyi önerdim.’ dedi.

Al Baker bugün Doha’da yaptığı basın toplantısında sözlerini şöyle sürdürdü; "Qatar Airways ve Qatar Airways Kargo, Manal’ın ve onun Gazze’deki insanların karanlık hayatlarına ışık ve umut verecek kampanyasının sonuna kadar destekçisidir ve bu dünyada şiddeti savunanların karşısında barışı destekleyenlerin de olduğunu, ayrıca çatışmada yakınları ölen insanları unutmayacağımızı da böylelikle göstermek istiyoruz. Şirketimiz; insani yardım girişimlerinin her zaman en büyük destekçisidir. Biz; dört kıta üzerinden 80 hedefe yolculuk eden global bir şirketiz, ve şimdiye dek felaketlerden etkilenen bir çok bölgeye yardımlarda bulunduk, bunların arasında geçen yıl Çin’de meydana gelen yıkıcı depremde, Sudan’ın felakete uğrayan Darfur bölgesinde ve 2006’daki tsunami kurbanlarına yaptığımız yardımlar da bulunuyor" şeklinde konuştu.

Bir ay önce başlayan Bir Milyon Mum kampanyası, Timraz’ın yaşadığı ülke olan İngiltere’ye ulaştı ve burada insanlardan Gazze’deki insanlara verilen desteğin ve birlikteliğin simgesi olarak mum bağışlanması istendi.

Bir Milyon Mum kampanyası hem politik çevreden hem de eğlence sektöründen çok sayıda önemli insanın dikkatini çekti, bunların arasında İngiltere Başbakanı Gordon Brown ve ünlü Holywood yıldızı Richard Gere de bulunuyor.

Doha’dan Gazze’ye giderken Amman’da verdikleri mola sırasında Timraz Qatar Airways’e kampanyasının başarıya ulaşmasında verdikleri destek için teşekkür etti.

Timraz, amacının sadece bu çatışmaya istemeden ve bilmeden dahil olan ve bunu hayatlarıyla ödeyen normal vatandaşlar olduğuna dikkati çekmek istediğini vurguladı.

Timraz ‘bu kampanya birilerini suçlamak yada insanları kışkırtmak için değil’ dedi.

‘Bir Milyon Mum' kampanyası, hepimizin içindeki insaniyete ulaşmak için ve dünyadaki tüm insanlara hepimizin aslında aynı olduğunu anlatmak için başlatıldı. Savaşmaya, kavga etmeye, ve masum insanların ölmesine gerek yok vurgusu yapıldı.

Timraz ayrıca; "Bu kampanyadan kazanacağımız birşey varsa o da umarım; Gazze’de benim gibi sevdiklerini kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşayan herkesin yaşadığı korkunç trajedilere ışık tutmak olur. Kampanyaya dünyadan gelen tepkiler de çok güçlü. Bu gerçekten de insanların Gazze’de olup bitenlerden memnun olmadığını gösteriyor, ve insanlar gerçekten de destek vermek istiyorlar. Bu sadece benim mücadelem değil, ben kampanyayı başlattım ve dünyanın pek çok yerinden sayısız insan destek vermeye başladı" dedi.

Timraz, iki çocuğu ve kampanya destekçileri Qatar Airways ile Londra’dan Doha’ya uçtu ve asıl hedefleri olan Gazze’ye gitmek için Amman üzerinden yolculuk ettiler..

Qatar Airways'ten Filistin'e destek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000