09 Mayıs 2008, Cuma 12:15:50

Qatar Airways UÇTU!

Qatar Airways CEO'su Akbar Al Baker şirketin önümüzdeki birkaç yılı kapsayan ve değeri 30 milyar doları aşan 200 uçak siparişini içeren agresif genişleme planlarını açıkladı.

Katar'ın ulusal taşıyıcısı olan şirket, ülkede yaşanan ve altyapı geliştirme projelerinin desteklediği dinamik ekonomik gelişime paralel olarak hırslı bir büyüme stratejisi uygulama kararı aldı.

Bu hafta Dubai'de gerçekleşen Ortadoğu'nun önde gelen ticari fuarı Arabian Travel Market (ATM)'de uluslararası medya mensuplarına konuşan Al Baker havayolunun uçak siparişlerinin ülkenin ekonomik gücünü arttıracağını ve Katar'ı hem bölgesel hem de küresel bir havacılık merkezi haline getireceğini iddia etti.

 
Yeni uçak teslimatlarının bu yaz başlayacağını ve Qatar Airways'in üçüncü Boeing 777'sinin taşıyıcının 62 uçaklık filosuna katılacağını söyledi.

Qatar Airways bu yılın Kasım ayından itibaren ilk uzun mesafe Boeing 777-200 uçağının birincisini teslim alacak. Bu uçak Doha'dan dünyanın herhangi bir önemli şehrine aktarmasız uçabiliyor. İlk Boeing 777-2000, 10 Kasım'da açılacak Doha-Houston rotasında kullanılacak ve 17 saatlik aktarmasız bir uçuş gerçekleştirecek.

Airbus'ın yeni nesil A350'lerinden 80 tane, ikiz güverteli A380'lerden beş tane, Boeing'in yeni 787 Dreamliners 'larından 60 tane ve 30 Boeing 777 ile, Qatar Airways'in filo genişlemesi önümüzdeki on yılda da hızla devam edecek.

Doha'da inşatı devam etmekte olan yeni uluslararası havalimanı da bu büyümeye yardımcı olacak. Havaalanının ilk aşamasının 2010'da devreye girmesi planlanıyor.

Qatar Airways UÇTU!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000