10 Kasım 2008, Pazartesi 15:56:52

Qatar Airways kriz dinlemiyor

Qatar Airways, 500 milyon dolarlık üç yeni boeing 777 uçak satın alarak küresel kredi krizini alt etti.

Doha, Katar – Bank of Tokyo – Mitsubishi UFJ, BNP Paribas, Deutsche Bank AG, Standart Chartered Bank ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe Limited, Qatar Airways tarafından 2008 yılının sonunda teslim alınması planlanan üç Boeing 777 uçağının 500 milyon dolarlık alımını 12 yıllık bir finansman programı kapsamında desteklemeyi kabul etti.

Yenilikçi finansman yapısı sayesinde uçağın alım maliyetinin %100’ünü karşılayan bu anlaşmanın hem uluslararası finans bankalarının gerekliliklerini karşılayan hem de bölgesel liderlere çekici gelecek bir kredi olması sağlandı. Bu işlem aynı zamanda Boeing’de devam eden grevin neden olduğu uçak teslimatı gecikmelerini de ortadan kaldıracak.

Standart Chartered Bank bu ticaretin aracısı ve kefili görevini üstleniyor.

Bu anlaşmanın uluslararası bankacılık pazarlarında yaşanan aşırı likidite sıkıntısına rağmen yapılması Qatar Airways ile kredi grubu arasındaki işbirliğinin boyutunu gösteriyor. Bu, Qatar Airways’ in uzun vadede büyüme stratejisini destekleyen büyük finansal kuruluşlar nezdinde havayolunun son derece güvenilir olduğunu da gösteriyor.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker şöyle söylüyor: ‘’Bu finansal sözleşme; uluslararası kredi kuruluşlarının uluslararası ağını genişletmek ve sektördeki varlığını güçlendirmek için güçlü bir vizyona sahip olan Qatar Havayolları’na duydukları güveni gösteriyor.

‘’Qatar Airways krizlere karşı durabilen güçlü uzun vadeli büyüme stratejisiyle uluslararası piyasada sağlam bir itibara kavuştu. İnsanları daha çok seçenekle, daha fazla sıklık ve rotalarla taşıma yönündeki kararlılığımız dünyada rakipsizdir çünkü biz hedeflerimize ulaşmak için yeni uçaklar almaktan kaçınmıyoruz.’’

Qatar Airways’ in Boeing 777 – 300 arasında değişen uçakları; Business sınıfında 42 ve Ekonomi bölümünde ise 293 koltuğa sahip. Havayollarının şu an itibariyle filosunda 4 adet 777 Boeing uçağı var.

Business class; 2 – 2 – 2 düzenlemesi, 180 derece eğilebilen ve 78 inç genişliğindeki düz yatak koltukları ve 15.4 inçlik kişiye özel televizyonlarıyla bugün göklerin en ferah kabinlerine sahip. Economy class kabinleri ise; 3 - 3 – 3 düzenlemesi, 34 inch’ e varan oturma alanı ve ideal seyri sağlayan 10.6 inçlik televizyonlara sahip. Hem Business hem de Economy bölümlerinde bilgisayar için güç kaynağı ve touch – screen inflight entertainment (IFE) sistemi bulunur.

Uçak, her yolcuya 700’ den fazla video ve görsel eğlence seçeneği sunan ve kendi eğlencelerini istedikleri gibi kontrol edebilmelerine olanak tanıyan geliştirilmiş IFE sistemi ve Oryx Entertainment donanımlarına da sahip.

Qatar Qirways, 64 Airbus ve Boeing uçağıyla Doha’ dan Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Güney Asya, Uzak Doğu ve Kuzey Amerika üzerinden tam 83 noktaya uçuş gerçekleştiriyor ve dünyanın en modern filosuna sahip.

Qatar Airways kriz dinlemiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000