03 Nisan 2009, Cuma 14:20:15

Qatar Airways, havada teknolojiyi yakaladı!

Qatar Airways ve OnAir bugün yaptıkları açıklamayla havayolu şirketinin tek koridorlu filosundaki uçaklara Mobil OnAir yolcu iletişim hizmetleri yerleştirmek için bir anlaşma yaptıklarını duyurdu.
  • Arabesk zihniyetin savunucusu bol tabii. Bağıra bağıra konuşan bir yığın arapla kim uçmak ister ? Cevap : Arap sevdalıları...
  • Ya bir o eksikti. Yolcu havada rahat edemiyecek mi? İlle de yanında oturanın konuşmasını istemiye istemiye duymak zorunda mı kalacaksın? Umarım THY hiç bir zaman bu yeni modaya kapılmaz. Petrolün yeni zenginleriyle yarış mı edeceğiz yani?
  • güzel düsünülmüş bi gereksinim.bu yolla havayoluna ekstra bi gelir kaynağı.bu arada bırakın atık bu arap düşmanlığını.umarım Thyde bu kervana katılır.Qatar ve Emirates gibi başarılı olur.
  • Tam arap kafası. Uçakta telefon. O uçağın halini düşünemiyorum.. Bağıra çağıra konuşan yığınla arapla kim seyahat etmek ister acaba ?

Buna göre Airbus A319, A320 ve A321 tipi 22 adet tek koridorlu uçakta ve sipariş edilen diğer uçaklarda bu teknoloji kullanılacak. Bu uçaklar şu anda Ortadoğu, Hindistan, Sri Lanka ve İstanbul’da dahil olmak üzere Avrupa’ya seferler yapıyor.

Yolcular, uçuşta kendi cep telefonları veya BlackBerry benzeri cihazlar ile bağlantı kurabilecek, metin mesajları ve e posta alıp gönderebilecek ve internet kullanabilecekler. Aynı zamanda GSM veri kartlarına sahip kendi diz üstü bilgisayarlarını kullanarak internete bağlanabilecekler.

OnAir hizmetleri ile donanımlı havayolu şirketleri günün saatine ve yolcu isteklerine bağlı olarak konuşma, veri veya sadece veri aktarımı hizmetleri sağlamayı seçebiliyor.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker havayolu şirketinin yolculara sesli arama hizmeti vermese de havada mümkün olan en yüksek kalitede hizmeti vermeye kararlı olduğunu söyledi.

“Görevimiz yolculara havada en yüksek seviyede konfor ve hizmet sağlamaktır. Mobil OnAir tarafından sağlanan en son teknoloji Qatar Airways 5 yıldızlı hizmeti ile sunulmaktadır” demiştir.

“Qatar Airways hava ulaşımındaki teknolojide her zaman lider olmuştur ve bu atılım alanının en yenilikçi havayolu olarak kalma arzumuzu yansıtmaktadır. Hızla değişen dünyada, artık yolcular nerde olurlarsa olsunlar iletişim kurmak istiyorlar. “

“Tek koridorlu uçak filomuzda internet, e posta ve kısa mesaj hizmetlerini başlatmak bu talebin karşılanmasını sağlamaktadır ve bunların, zamanla bütün havayollarının uygulayacağı ilave hizmetler olduğundan eminim” diye ekledi Al Baker.

OnAir CEO’su Benoit Debains, Qatar Airways ile iş yapmanın çok büyük bir başarı  olduğunu ve bu durumun uçuş içi ürünlerinin kalitesini ortaya koyduğunu söyledi:

“OnAir, yolcu hizmetleri ve konforu açısından en zorlu taleplere sahip havayollarından birisi olan Qatar Airways tarafından seçilmiş olmaktan dolayı gururludur. Mobil OnAir dünya çapında kapsama alanı, tüm hizmetlerden faydalanma ve yüksek seviyede performans sağlamaktadır.”

Mobil OnAir mobil iletişim için Inmarsat 4. jenerasyon uydulardan alınan yüksek kapasiteli hizmetler sunan Swiftbroadband ile birlikte endüstrinin en gelişmiş ve geniş çaplı alt yapısını kullanmaktadır. Bu, yolculara ve havayolu şirketine günümüzdeki en iyi performansı ve erişimi sağlamaktadır.

Yolcular Avrupa(İstanbul dahil), Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki 34’den fazla ülkede 160’dan fazla şehre her ay yapılan 6.000’den fazla uçuşta havadayken Mobil OnAir kullanarak iletişimlerini sürdürebilirler. 

Qatar Airways, havada teknolojiyi yakaladı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Arabesk zihniyetin savunucusu bol tabii. Bağıra bağıra konuşan bir yığın arapla kim uçmak ister ? Cevap : Arap sevdalıları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ya bir o eksikti. Yolcu havada rahat edemiyecek mi? İlle de yanında oturanın konuşmasını istemiye istemiye duymak zorunda mı kalacaksın? Umarım THY hiç bir zaman bu yeni modaya kapılmaz. Petrolün yeni zenginleriyle yarış mı edeceğiz yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
güzel düsünülmüş bi gereksinim.bu yolla havayoluna ekstra bi gelir kaynağı.bu arada bırakın atık bu arap düşmanlığını.umarım Thyde bu kervana katılır.Qatar ve Emirates gibi başarılı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tam arap kafası. Uçakta telefon. O uçağın halini düşünemiyorum.. Bağıra çağıra konuşan yığınla arapla kim seyahat etmek ister acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000