13 Mart 2009, Cuma 18:00:04

Qatar Airways genişleme planları yapıyor

Qatar Airways; Avustralya’ya uçuşların başlayacağını ve Hindistan ve Avrupa ağlarının ise 2009 yazı itibariyle yeni rotalarla genişletileceğini duyurdu.
  • Manila'nın Başkenti Filipinler olamaz. Çünkü Filipinler'in başkenti Manila'dır....Saygılar... :)

Önümüzdeki dokuz ay içerisinde Avustralya’da Sydney ve Melbourne’e ; Hindistan’da ise Goa ve Amritsar’a uçuşlar yapılacak, Avrupa’da ise iki yeni hedefe daha uçuşlar düzenlenecek.

Bu haberler; bu hafta Almanya’nın başkentinde yapılan dünyanın en büyük seyahat ve turizm etkinliği olan ITB Berlin’de açıklandı.

Idari onay beklemekte olan özlenen Avustralya uçuşları; filoya birkaç Boeing 777 – 200  uzun mesafe uçağının eklenmesiyle birlikte hayata geçirilecek. Qatar Airways’in 68 uçaklık filosunda şu an sekiz Boeing 777 bulunuyor ve bunların ikisi; Doha’dan Avustralya’ya devamlı uçuşlar yapabilen Boeing 777’nin uzun mesafe versiyonu.

Punjab Devletinin kuzeybatısındaki zengin Hindistan tarım merkezinde bulunan Amritsar; Sikh dininin ruhani ve kültürel merkezi olan Golden Temple’a ev sahipliği yapan bölgededir. Goa’nın cenneti andıran kumsalları ve tatil yerleriyle birlikte bu iki yeni rota; Qatar Airways’in Hindistan’daki hedeflerini dokuzdan 11’e çıkarmış oluyor.

Qatar Airways; Avrupa ağını ise iki yeni rotayla genişletiyor. Detaylar en kısa zamanda açıklanacak. Şirketin 2009 yılındaki ilk yeni rotası; Doha ve Houston arasında yapacağı günlük uçuşlar olacak. Bu uçuşlar; 17 saat sürecek ve dünyadaki en uzun duraklamasız uçuşlardan birisi olacak.

30 Mart’ta başlayacak olan Houston uçuşları; şirketin geçtiğimiz altı ay içersinde teslim aldığı iki Boeing 777 – 200 uzun mesafe uçaklarıyla yapılacak, bu uçaklarda yeni tamamen yatan  Business Class koltukları bulunacak.

Genişleme; şirketin sürekli büyüme stratejisinin bir parçası – ayda ortalama bir uçak teslim alarak filosuna yeni uçaklar ekledikçe uçuş rotalarını da genişletmeyi hedefleyen uzun vadeli bir taahhüt.

Doha merkezli ödüllü havayolunun; 40 milyar doların üzerinde değeri bulunan 200’den fazla yeni Airbus ve Boeing uçak siparişi bulunuyor.

‘’Qatar Airways’in genişleme hedefleri; ekonomik krizden etkilenmeden devam ediyor’ diyor İcra Kurulu Başkanı Akbar Al Baker, ITB Berlin’in açıldığı gün yapılan basın konferansında.

‘Sydney ve Melbourne; uzun yıllardır ilgi alanımızdaydı. Doha’dan bu popüler merkeze yapacağımız uçuşlar için kullanacağımız uçağı teslim alır almaz Avustralya piyasasına gireceğimiz için heyecanlıyız.

‘Hindistan bizim için en önemli hedef noktalarından birisidir, ve bizler, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birine sahip olan bir ülkeyle ekonomik ve kültürel bağlarımızı güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz. Hindistan ekonomisinin global güç merkezi olma yolunda ilerleyişi ve Qatar Airways’in global çapta büyüme arzusu; iki ülke arasındaki bağlantıları güçlendiriyor ve bu durum olağanüstü önem taşıyor.

Qatar Airways Hindistan üzerinden Delhi, Mumbai, Chennai, Cochin, Ahmedabad, Trivandrum, Hyderabad ve Kozhikode’ye günlük ve Nagpur’a ise haftada iki olmak üzere 58 uçuş gerçekleştiriyor.

Al Baker; Avrupa’nın Qatar Airways için stratejik öneme sahip olduğunu söyledi ve önümüzdeki dokuz ay içersinde başlatılacak olan iki yeni rotaya yapılacak olan uçuşların gerekliliğini vurguladı.

‘Büyümemiz; rota ve filo portföyümüzü genişletme stratejimizin bir parçasıdır’ diye ekledi.

‘Qatar Airways; yolculara daha iyi hizmet verebilmek için sürekli olarak tüm dünyada yeni fırsatlar ve olanaklar peşinde koşuyor ve piyasa koşullarına göre kapasitesini kolaylıkla değiştirebiliyor. ‘’

‘Önümüzdeki zamanlarda  filomuza her ay yeni bir uçak eklenecek, ve biz ilerleme konusunda kendimize güveniyoruz, mevcut rotalarımızla yaptığımız uçuşlarımızı sıklaştırarak ve yeni rotalar ekleyerek müşterilerimize çok çeşitli opsiyonlar sunuyoruz ve bu şekilde piyasadaki varlığımızı daha da güçlendiriyoruz.

‘Qatar Airways olarak karşılaşılabilecek zorluklara karşı hazırlıklıyız. Uzun vadeli bir vizyona sahibiz; bu zaten oldukça başarılı olan dinamik faaliyetlerimizden anlaşmaktadır – sadece 12 yıl önce kurulan bir şirket için son derece başarılı olduğumuz söylenebilir.’

Rota artırımının yanı sıra Qatar Airways; sekiz uçuş noktasına yaptığı uçuşların sıklığını 29 Mart tarihinden itibaren kademeli olarak artırıyor. Bu şehirler; Cenevre, Kuala Lumpur, Manila, Lagos, Muscat, Mashad (İran), Tunus ve Cezayir’dir. Manila’nın başkenti Filipinler’e haftada 11 kez yapılan uçuşlar günde ikiye, Nijerya’nın ticari başkenti Lagos’a haftada 5 kez yapılan uçuşlar günde 1’e, Muscat’ın başkenti Omani’ye haftada 15 kere yapılan uçuşlar ise haftada 21’e çıkarılıyor.

Qatar Airways; 68 Airbus ve Boeing’ten oluşan modern bir filo işletiyor ve Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Güney Asya, Uzak Doğu ve Amerika üzerinden tam 83 iş ve eğlence merkezine uçuşlar düzenliyor.

2012’de açılması planlanan Yeni Doha Uluslararası Havalimanı ile Qatar Airways global ağını dünyada 100’ün üzerinde kente çıkarmayı planlıyor.


Qatar Airways’in uçuş sıklıklarında 2009 yılı içinde yapacağı artışlar :-

Doha’dan Duraklamasız Yapılacak Uçuşlar:-

Houston –   30 Mart’tan itibaren GÜNLÜK olarak yapılacak
Cenevre –  29 Mart’tan itibaren haftada 4’ten 5’e çıkarıldı
Lagos –  29 Mart’tan itibaren haftada 5’ten 7’ye çıkarıldı
Manila –  29 Mart’tan itibaren haftada 11’den 14’e çıkarıldı (GÜNDE İKİ)
Muscat –  29 Mart’tan itibaren haftada 15’ten 21’e çıkarıldı
Mashad –  29 Mart’tan itibaren haftada 3’ten 5’e çıkarıldı
Kuala Lumpur – 1 Haziran’dan itibaren haftada 7’den 10’a çıkarıldı
Cezayir –  1 Ekim’den itibaren haftada 4’ten 6’ya çıkarıldı
Tunus –  5 Ekim’den itibaren haftada 4’ten 5’e çıkarıldı

Qatar Airways genişleme planları yapıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Manila'nın Başkenti Filipinler olamaz. Çünkü Filipinler'in başkenti Manila'dır....Saygılar... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000