12 Haziran 2009, Cuma 14:48:38

Qatar Airways Amritsar Ve Goa seferleri başlıyor

Bugün Qatar Airways tam da yoğun kış tatili sezonunda iki yeni Hindistan rotaları olan Goa ve Amritsar için seferlerin başlayacağı tarihleri açıkladı.

Hindistan’ın kuzey kenti Amritsar’a düzenlenecek seferler dini festival Diwali’nin hemen ardından 11 Ekim’de başlayacak.

Iki hafta sonra 25 Ekim tarihinde ise Goa’nın huzurlu kumsalı da; kış turizmi trafiğine hazırlık olarak Qatar Airways’in Hindistan’daki giderek genişlemekte olan rota ağına eklenecek.

Qatar Airways Goa’ya uçan ilk tam hizmet veren uluslararası havayolu olacak – özellikle de Avrupalı tatilciler arasında popüler bir dinlence yeri.

Her iki rotaya da şirketin Katar’ın başkenti olan Doha’daki merkezinden haftada dört kez non stop uçuşlar düzenlenecek. Kullanılacak olan iki sınıflı Airbus A320; Business Class’ta 12 Economy Class’ta ise 132 koltuk olarak düzenlendi.

Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika ve Orta Doğu’dan Qatar Airways ile uçan yolcuların Doha’dan hem Goa’ya hem de Amritsar’a geçe geç kalkışlarla mükemmel bağlantıları olacak.

Şimdilerle Qatar Airways Delhi, Mumbai, Chennai, Hyderabad, Ahmedabad, Trivandrum, Cochin ve Kozhikode’ye günlük non stop uçuşlar düzenleyerek Doha ve Hindistan arasında haftada 56 uçuş gerçekleştirmiş oluyor. Amritsar ve Goa’nın da eklenmesiyle Qatar Airways’in Hindistan’a düzenlediği uçuşların sayısı haftada 64’e çıkacak.

Mart ayında Qatar Airways; 2009 yılının sonunda Hindistan’a iki yeni rotaya daha uçuşlar başlatarak Hindistan ağını genişletmeyi planladığını açıkladı.

Qatar Airways Yönetim Kurulu Başkanı Akbar Al Baker şöyle konuşuyor: ‘’Mart ayında bu rota genişletme planımızı ITB Berlin Seyahat Fuarı’nda açıklamamızın ardından haberler oldukça hızlı yayılmış, uluslararası havayollarının fazla rağbet etmediği bu rotalar piyasada heyecan yaratmış.

‘’O günden beri söz konusu rotalara uçuşların ne zaman başlayacağını öğrenmek için daha fazla bilgi almak isteyen telefonlarla başa çıkmaya çalışıyoruz. Şimdi açıklamaktan memnuniyet duyuyoruz ki Qatar Airways’in Hindistan ağını genişletecek olan bu uçuşlar 11 ve 25 Ekim tarihlerinde başlatılacak.

‘’Hindistan açık ara farkla Qatar Airways’in uçuşlar düzenlediği en büyük tek pazar, ve bu ülkedeki rota ağımızı genişletiyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.’’

Al Baker şunları ekliyor: ‘’Yeni uçuşlarımız son derece yetersiz hizmet alan bir piyasaya hizmet edecek, ve bizler dünyayı uluslararası ağımızdaki en yeni kentlerle birleştirebileceğimiz için çok mutluyuz.

‘’Körfez, Birleşik Krallık, Afrika ve Kuzey Amerika gibi önemli pazarlarda yaşayan ve çalışan büyük bir Kuzey Hindistanlı topluluk var ve Amritsar’a başlatacağımız uçuşlarla bu insanlar için Kuzey Hindistan’a yeni bir geçiş kapısı söz konusu olacak.

‘’Punjab Devletinin kalbinde bulunan Amritsar; Sikh bölgesinin manevi ve kültürel merkezi olan Golden Temple’a ev sahipliği yapan yerdir. Seferlerin başlayacağı tarihlerin açıklanmasıyla birlikte Ekim ayı boyunca birçok dine mensup insanın kutladığı festival tadında geçen Diwali tatilleri döneminde gelen yüksek talebi karşılayabiliyoruz.

‘’Benzer şekilde Goa halkı da dünyanın bir çok yerinde yaşayan ve çalışan insanlarıyla çok fazla seyahat eden bir toplum, özellikle de Gulf, bu nedenle uçuşlarımız; evine geri dönen insanlar için memnuniyetle karşılanacaktır.’’

İki yeni Hindistan rotası Qatar Airways’in altı aylık dönem içinde rota ağına eklenen hedeflerin ilk dalgası olacak, bunlara Avustralya’da Melbourne ve Sydney, ve Avrupa’da da iki yeni şehir dahil.

Qatar Airways şimdilerde 68 Airbus ve Boeing uçaktan oluşan modern filosuyla Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Güney Asya, Uzak Doğu ve Kuzey Amerika’da tam 84 noktaya uçuyor.

Qatar Airways Amritsar Ve Goa seferleri başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000