30 Ekim 2008, Perşembe 17:45:10

Olimpic Airlines'a Qatar talip

Özelleştirme sürecindeki Yunan havayolu Olympic Airlines’e Ortadoğu’dan bir alıcı çıktı.
  • 2007 yılında olımpıc aırlınes ıle ıchat 2 ucus gerceklestırdım. ucaklar atr42 ve b734 ıdı ve konfor bakımından sehır hatları vapurundan farksızdı. tum yer personelı ve kabın ekıbının yolculara yaklasımı boyle eskı bır avrupa havayolu sırketıne hıc ama hıc yakısır degıldı.(kırlı sakalllı stewartlar, sakız cıgneyerek yolcu karsılayan hostesler,ucagı ındırmekten cok dusuren ya da top gıbı pıstte 3-4 kez sektıren pılotlar). bence yazık olur qatar'ın verdıgı paralara:)

Doha merkezli dünyadaki 5 yıldızlı havayollarından biri olan Qatar Airways'in Olimpic Airlines için teklif vereceği açıklandı. Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis’in Katar ziyareti sırasında konunun gündeme geldiği, Qatar Başbakanı’nın bizzat Karamanlis’e satışla ilgilendiklerini aktardığı belirtildi. Qatarlı yetkililerin Olimpic Airlines ile ilgili teknik inceleme yapması için Lazard şirketini görevlendirdiği kaydedildi. 

Yunan hükümeti, maddi açıdan sıkıntılı günler geçiren Olympic Airlines’e yasadışı yollarla yardım yaptığı için eleştiriliyordu. Avrupa Birliği (AB), 2005 yılında Yunanistan'ın devlet kontrolündeki havayolu şirketi Olympic Airlines'a, yasadışı olarak yaklaşık 663 milyon dolar yardım yaptığını ve bunun da haksız rekabete neden olduğunu belirlemişti.

Olympic Airlines’ın filosunda Airbus A 340-300, Boeing 737-300, Boeing 737-400, ATR 42-320, ATR 72-202, DH-Dash 8-100 olmak üzere toplam 41 adet uçağı bulunuyor. Qatar Airways ise çoğunluğu Airbus tipi olmak üzere filosundaki 67 uçakla sefer yapıyor.

Olimpic Airlines'a Qatar talip

Yorumlar

medjai ~ 15 yıl önce
2007 yılında olımpıc aırlınes ıle ıchat 2 ucus gerceklestırdım. ucaklar atr42 ve b734 ıdı ve konfor bakımından sehır hatları vapurundan farksızdı. tum yer personelı ve kabın ekıbının yolculara yaklasımı boyle eskı bır avrupa havayolu sırketıne hıc ama hıc yakısır degıldı.(kırlı sakalllı stewartlar, sakız cıgneyerek yolcu karsılayan hostesler,ucagı ındırmekten cok dusuren ya da top gıbı pıstte 3-4 kez sektıren pılotlar). bence yazık olur qatar'ın verdıgı paralara:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000