29 Ocak 2012, Pazar 08:35:56

İFLAS EDEN HAVAYOLU SAYISI 15'İ GEÇTİ

Spanair'in dün gece uçuşları durdurmasıyla İspanya'da 2000 yılından beri iflas eden havayolu şirketi sayısı on beşi geçti.
  • Bu büyük havayolunu nasil unuttunuz. 2009 senesinde iflas etti ve 40-50 uçagi vardi.
  • acaba ispanyada pilot acigi olsa bizi alirlar mi. arkadaslar yasiklar olsun T.C en az 400 pilot türk yurtdisinda var yabanci lisanslar ile.T.C kanun cikarsin olay bitti!!!
  • buralar ispanyol kaynıyordu şimdi hepten dolar.. hala pilot açığı var diyenler var
Easyjet ve Ryanair gibi düşük maliyetli şirketlerinin ülkede faaliyet göstermeye başladığı dönemde birçok havayolu şirketi kuruldu fakat rekabet edemeyerek kapanmak zorunda kaldı.

Quantum, Prima Air, Tadair, Cargo Sur, Air Comet, Air Europa Express, Andalusair Líneas Aéreas, Air Madrid gibi birçok şirket petrol fiyatlarındaki yükselme ve ekonomik kriz nedeniyle iflas etti ve binlerce kişiyi yolda bıraktı.

2006 yılında iflas eden Air Madrid'in uçuşlarını durdurması Spanair gibi medyada çok yankı getirdi. Latin Amerika ile İspanya arasında uçuşları gerçekleştirmek üzere 2003'te kurulan şirketin yönetiminde görülen yolsuzluklar yüzünden lisansı iptal edilmişti. Şirketin piyasadan çekilme kararını açıklamasıyla birlikte yeni yıl arefesinde binlerce kişinin bileti elinde kaldı.

Aynı şekilde 2010'da bir çok yolcuyu mağdur ederek iflas ettiğini açıklayan bir başka şirket Air Comet oldu. Şirket sahibi Gerardo Diaz Ferran'ın, iflas ettikten sonra "Ben bir yere gitmek için asla Air Comet'i seçmezdim" demesi büyük yankı buldu.

2011'de İspanya'da 12,5 milyon yolcu taşıyan ve filosunda 33 uçağı (19 Airbus A320, 5 Airbus 321, 9 McDonell Douglas) bulanan Spanair da en son bu kervana katılmış oldu. Katalonya hükümetinin desteğiyle ayakta durmaya çalışan Spanair'ın son çare olarak Qatar Airways'a satılması gündeme gelmişti. Katarlı şirketin son anda alımdan vazgeçmesiyle Spanair geri dönülmez bir sürece girmiş oldu. Bu haftasonu 22 bin 770 yolcu Spanair'in ani kararından etkilenirken, ulaştırma bakanlığı yolcuların mağdur edilmemesi için harekete geçti.
İFLAS EDEN HAVAYOLU SAYISI 15'İ GEÇTİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu büyük havayolunu nasil unuttunuz. 2009 senesinde iflas etti ve 40-50 uçagi vardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
acaba ispanyada pilot acigi olsa bizi alirlar mi. arkadaslar yasiklar olsun T.C en az 400 pilot türk yurtdisinda var yabanci lisanslar ile.T.C kanun cikarsin olay bitti!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
buralar ispanyol kaynıyordu şimdi hepten dolar.. hala pilot açığı var diyenler var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000