14 Ocak 2013, Pazartesi 15:06:54

DREAMLINER YİNE SIZDIRDI

Japon Havayolları’na kabus yaşatan Boeing 787 Dreamliner, bir hafta içerisinde 4’üncü kez teknik sorun yaşadı.
  • Akbar Al Baker çok bilimsel konuşmuş.
  • tamamen yeniden üretilen bir uçak modeli bazı sorunların olması ortaya çıkması normaldir. bu sorunlar çıksın ki önlemlerin alınsın bu sorunlar da ancak uçuş esnasında ve uçak uçarken ve yerdeyken yapılan kontrollerde ortaya çıkar bu böylee.. önümüzdeki 5 yıl bu uçakların deneme sürece ondan sonra sorun çıkmaz muhtemelen her yeni uçak için olabilecek bir sıkıntılar 787 gövdesi komposit sonra aliminyum parçalar var yeni motor, yeni uçak tamamen..
  • Bebeklerde sizdirir bir kac yil. Buyudukce duzelir.
  • Kervan yolda düzelir...
  • derinden bir Boeing Toyota hesaplasmasi. Anlayanlar anladi... Zira problemlerin cogu Japon havayolu kaynakli...
  • Buyutulecek bir durum yok ortada. Ucak, otomobil gibi karmasık yapılarin kanunu bu. Ufak tefek teknik hatalar olur, bir kac seneye en mukemmel hale gelir. Nedir ki yani cami catlamis, yakit sizdirmis. A320 gibi tanitim ucusunda cakilmamis ya!
  • Güzel ülkemin sanal havacıları bu yeni bir uçak ve bu şekilde baz problemlerin çıkması normal! lütfen karalama kampanyaları başlatmayalım, Boeing iyi olduğu kadar eski bir uçak üreticisidir, seri daha yeni uçmaya başladı bırakın da bu tarz ufak problemler büyümeden çözülsün. Çok övdüğünüz Airbusları hatırlayın bakalım seri çıkışlarında neler oldu? Ayrıca biz adamların 80li yıllarda uçuşa çıkardığı MD 80 serisine akran bir uçağı bile hala yapamamışken bu tarz yorumları yapma hakkını kendimizde görmüyorum. Herkese iyi günler.
  • 787 ve 380 için de çok biliyormuş gibi yorum yapıyorsunuz ya. Hayranlıkla izliyorum sizi ya... jpeg ya da gif dışında uçağı görmüşlüğünüz bile yoktur adım kadar eminim ki...
  • A380 lere dandik deyip de B878 ler mükemmeldir diyenler neredesiniz ? yorumlarınızı alalım lütfen :)
  • zaman zaman problemler olurmuş:)) mercedeste niye hata olmuyor? :)) açsınlar tazminat olsun bitsin...

Japon Havayolları, bugün yeni jenerasyon uçaklarında 100 litrelik bir yakıt sızıntısı raporladı. Sorunun geçtiğimiz hafta Salı günü Boston seferi yapan aynı uçaktakiyle aynı olduğu bildirildi.

JAL yetkilileri sızıntının sol kanattaki yakıt boşaltma hortumundan meydana geldiğini açıkladı. Firma yetkilileri ayrıca uçağın gün içinde herhangi bir uçuş programında olmamasından dolayı olumsuz yaralanma ya da benzer durumlara sebebiyet vermediğini, gerekli incelemelerin başlatıldığı bilgisi verdi.

Boeing'in en yeni uçağı birbirini takip eden günlerde operasyonel aksilikler yaşayarak aynı hafta içinde 3. kez yakıt sızıntısı ve elektrik aksamında sorunlar yaşamıştı. ABD hükümeti tarafından da 7 Ocak tarihinde Boston seferi yapan Japan Havayolları uçağında meydana gelen arızayla alakalı kaygılar bildirilerek, geniş kapsamlı bir inceleme yapılması talimatı verildi. Gerek havayolu üreticisi gerekse de hükümet incelemeler esnasında uçağın güvenli olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Boeing ayrıca uçakta yaşanan sorunların 1990'ların Boeing 777 deneyiminde olanlardan daha kötü olmadığı konusunda ısrar ediyor.

60 kadar uçak siparişiyle Orta Asya pazarının en büyük Dreamliner alıcısı olan Qatar Havayolları da yaşanan güvenlik problemleri 'diş çıkarma' benzetmesiyle açıkladı.

Qatar Havayolları CEO'su Akbar Al Baker, “Elbette zaman zaman diş çıkarma problemleri olacak, fakat bu yeni uçak programlarında öngörülür' dedi.

Akbar ayrıca,  “İlk teslim edilen Dreamliner siparişlerimizden beri 5 Dreamliner ile herhangi bir teknik sorun yaşamadık. Uçaklar şu an operasyonda”  diye ekledi.

DREAMLINER YİNE SIZDIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

PROMETHEUS ~ 11 yıl önce
Akbar Al Baker çok bilimsel konuşmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
tamamen yeniden üretilen bir uçak modeli bazı sorunların olması ortaya çıkması normaldir. bu sorunlar çıksın ki önlemlerin alınsın bu sorunlar da ancak uçuş esnasında ve uçak uçarken ve yerdeyken yapılan kontrollerde ortaya çıkar bu böylee.. önümüzdeki 5 yıl bu uçakların deneme sürece ondan sonra sorun çıkmaz muhtemelen her yeni uçak için olabilecek bir sıkıntılar 787 gövdesi komposit sonra aliminyum parçalar var yeni motor, yeni uçak tamamen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bebekler ~ 11 yıl önce
Bebeklerde sizdirir bir kac yil. Buyudukce duzelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olur böyle vakalar ~ 11 yıl önce
Kervan yolda düzelir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belkide ~ 11 yıl önce
derinden bir Boeing Toyota hesaplasmasi. Anlayanlar anladi... Zira problemlerin cogu Japon havayolu kaynakli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
im not going! ~ 11 yıl önce
Buyutulecek bir durum yok ortada. Ucak, otomobil gibi karmasık yapılarin kanunu bu. Ufak tefek teknik hatalar olur, bir kac seneye en mukemmel hale gelir. Nedir ki yani cami catlamis, yakit sizdirmis. A320 gibi tanitim ucusunda cakilmamis ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Güzel ülkemin sanal havacıları bu yeni bir uçak ve bu şekilde baz problemlerin çıkması normal! lütfen karalama kampanyaları başlatmayalım, Boeing iyi olduğu kadar eski bir uçak üreticisidir, seri daha yeni uçmaya başladı bırakın da bu tarz ufak problemler büyümeden çözülsün. Çok övdüğünüz Airbusları hatırlayın bakalım seri çıkışlarında neler oldu? Ayrıca biz adamların 80li yıllarda uçuşa çıkardığı MD 80 serisine akran bir uçağı bile hala yapamamışken bu tarz yorumları yapma hakkını kendimizde görmüyorum. Herkese iyi günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYRANIM SİZE ~ 11 yıl önce
787 ve 380 için de çok biliyormuş gibi yorum yapıyorsunuz ya. Hayranlıkla izliyorum sizi ya... jpeg ya da gif dışında uçağı görmüşlüğünüz bile yoktur adım kadar eminim ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bende Hayranım ~ 11 yıl önce
Kahveden okey masasının başından katılıyorlar
Aynen ~ 11 yıl önce
Beni de güldürüyorlar allah razı olsun, bu cahiller de olmasa birbirimizin kıymetini nasıl anlayacağız dostlar:)
Ben de guluyorum ama ~ 11 yıl önce
izin verin istedikleri yorumu yapsınlar. heveslerini kırmamak lazım, böyle böyle yetişecekler. gelecekte sektöre insan lazım zira.
DREAM FOS :) ~ 11 yıl önce
A380 lere dandik deyip de B878 ler mükemmeldir diyenler neredesiniz ? yorumlarınızı alalım lütfen :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dsgsdhg ~ 11 yıl önce
zaman zaman problemler olurmuş:)) mercedeste niye hata olmuyor? :)) açsınlar tazminat olsun bitsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MM ~ 11 yıl önce
Bravo. En pahalısı 300 Bin € olan Mercedes'le 250 Milyon $'lık uçağı kıyaslamak muhteşem bir örnek.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000