30 Ekim 2011, Pazar 08:20:25

ŞİRKETLER TÜRBÜLANSA GİRDİ...

Global kriz, dalgalı petrol fiyatlarının etkisiyle daralan havacılık sektörü, şimdi de havayolu şirketlerinin grevleriyle sarsılıyor...
  • türkiyede bu grevler olsa patronlar çalışanların kanını emiyor
  • ''Demokratik'' bir ülkenin en büyük havayolu şirketi ÇALIŞANLARI; sosyal hakları için GREV kararı alıp KENDİ ŞİRKETLERİNİN 70 milyon $ zarar etmesini GÖZE ALABİLİYOR!!! Aynı demokratik ülkenin şirket CEO'su da 35.000 çalışanını KAPIDIŞARI etmek için LOKAVT kararı verebiliyor!!! Hayret...edilecek...bir durum...
Avrupa’da ülkelerin yaşadığı borç krizinin etkileri global anlamda hissedilmeye başlandı. Gözler havayolu şirketlerine de yaşanan türbülansa çevrildi. Havayolu şirketleri, dalgalı petrol fiyatları ve pazarın daralmasının yanı sıra yaşanan grevler sonrası büyük sıkıntılar yaşıyor.

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Air France, çalışanların aldığı 5 günlük grev kararı sonrası, 5 gün uçuşlarının büyük çoğunluğunun iptal edildiğini açıkladı.
 
Geçen hafta Air France’ın bağlı olduğu Air France-KLM’in CEO’su Pierre-Henri Gourgeon, şirketin yılın ilk çeyreğinde 211 milyon dolar zarar etmesi üzerine görevinden istifa etmişti.

Almanya’nın Lufthansa’dan sonra ikinci büyük şirketi Air Berlin’de sıkıntı yaşayan şirketler arasında. Şirket 3 gün önce üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklamıştı.
Şirketin gelirlerinin yüzde 44 düştüğü, geçen yıl aynı dönem 171.7 milyon euro gelir elde ederken, bu yıl gelirlerinin 96.8 milyon euro’ya düştüğü kaydedildi.
 
‘Yapmak zorundaydık’
 
Grevin Avustralya’nın en büyük havayolu şirketi olan Qantas’a ağır darbe vurduğunu belirten şirketin CEO’su Alan Joyce, “Grevin maliyeti 65 milyon doları buldu. Bizde uçuşları durdurarak lokavt kararı almak zorunda kaldık. Biliyorum bu inanılmaz ama yapmak zorundaydık” dedi.
 
Şirket, greve katılan çalışanlara pazartesi gününden itibaren lokavt uygulanacağını, yani işyerinin faaliyetlerinin askıya alınacağını, dolayısıyla cumartesi gününden itibaren bütün uçuşların durdurulduğunu duyurdu.
 
35 bin çalışanı bulunan Qantas, bir süredir maliyeti yüksek grevlerin yaşandığı bir işyeri haline gelmişti. Avustralya iç pazarının yüzde 65’ini kontrol eden şirket uluslararası uçuşlarda ciddi zararlar ediyor. Grevlerin şirkete verdiği zaran 70 milyon dolara ulaştığı açıklandı. (Milliyet)
 
ŞİRKETLER TÜRBÜLANSA GİRDİ...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
türkiyede bu grevler olsa patronlar çalışanların kanını emiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
''Demokratik'' bir ülkenin en büyük havayolu şirketi ÇALIŞANLARI; sosyal hakları için GREV kararı alıp KENDİ ŞİRKETLERİNİN 70 milyon $ zarar etmesini GÖZE ALABİLİYOR!!! Aynı demokratik ülkenin şirket CEO'su da 35.000 çalışanını KAPIDIŞARI etmek için LOKAVT kararı verebiliyor!!! Hayret...edilecek...bir durum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000